Recenzie: „Ultima noapte de sex, prima noapte de dragoste” de Ștefania Sandi și Bogdan Marcu

de | iul. 8, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ULTIMA NOAPTE DE SEX PRIMA NOAPTE DE DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

Ultima noapte de sex Prima noapte de dragoste este o poveste relatată din două perspective, una feminină, Ștefania Sandi și una masculină, Bogdan Marcu.

Când doi oameni cu concepții și direcții diferite în viață se întâlnesc, începe o poveste de dragoste complexă, cu suișuri și coborâșuri, împliniri și dezamăgiri, orgolii și mândrii supradimensionale.


Un el dependent de sex. 

Sexul poate că mă defineşte mai mult decât dragostea. Haosul poate că mă defineşte mai mult decât liniştea. Incertitudinea poate că mă defineşte mai mult decât siguranţa.


Adam este bărbatul fatal, cu o stimă de sine ridicată, un om de afaceri prosper, care a muncit toată viața pentru bunurile sale, corect și sigur întotdeauna pe deciziile luate.

Prin prisma experiențelor acumulate de prietenii săi, sau doar din auzite, și-a făcut o părere personală despre relațiile de cuplu, acestea existând în viața lui doar ca simple descărcări animalice, partide de sex satisfăcătoare, fară complicații amoroase siropoase.

Și cum îi stă bine unui bărbat orgolios, preludiul dinaintea cuceririi este cel mai important atuu pe care acesta îl poate deține; nu-i place să aleagă calea cea mai simplă, de aceea face un ritual din cucerirea unei femei, pe care o ațâță cu farmecele sale impecabile și o mituiește cu lucruri materiale de valoare.

Agață femei interesante, greu de obținut în mod normal, nu petrece niciodată noaptea cu acestea în altă parte decât în propriul său apartament, acolo unde își poate revendica premiul în liniște, fără bătăi de cap și promisiuni deșarte; el centrează, el dă cu capul, iar femeia doar se complace în situația prezentată, fără drept de apel.


O ea obsedată de dragoste.

Să nu te dai în lături din calea iubirii, draga mea. Nu-ți îngreuna calea spre fericire fugind de iubire doar pentru că, alături de ea, vine la pachet și un soi de teamă. Ascultă-mă pe mine, oricât ai fugi de iubire, dacă ea este sortită, n-ai cum să scapi. 


Eva este romantica incurabilă, exemplul după care se ghidează fiind povestea de dragoste a bunicilor ei; crede în existența bărbatului fidel, șarmant, dornic că lupte pentru a dobândi inima celei alese, curtând-o și iubind-o cu sufletul până la adânci batrâneți.

Nu crede în aventuri de-o noapte, fiindcă ea pune suflet în fiecare relație în care pășește. Îndrăgostită de ideea de a fi îndrăgostită, suferă pentru orice iluzie, tentativă sexuală sau dezamăgire, ce iau sau nu naștere în urma fuziunilor amoroase cu partenerul de sex masculin cu care se află în legătură.

Eva crede în sentimentele pure dintre o femeie și un bărbat și oricâte dezamăgiri are la activ, nu renunță să spere și să ofere încredere în partener, deoarece experiențele eșuate nu sunt suficiente pentru a crede că există un tipar negativ.

Așteptarea omului potrivit care întârzie să apară nu este un clișeu verbal, ci o realitate; când lucrurile pentru ambele părți se întâmplă altfel de cum au fost planificate, inevitabilul se întâmplă mai devreme sau mai târziu și îi poate surprinde pe protagoniști într-un mod straniu, dar și neașteptat de plăcut.

O noapte de club zgomotoasă, doi străini lipsiți de obligații, se întâlnesc și sparg barierele impuse de fiecare, fără să se gândească la urmări. Eva are parte de prima aventură pasageră din viața ei, sub aburii alcoolului, alături de un enigmatic domn, iar Adam se trezește trecând peste propriile reguli, ajungând să petreacă o primă noapte de amor în casa unei femei, pierzându-și astfel controlul.

Adam și Eva, o poveste care începe banal, cu tentația supremă: muzică, dans și voie bună și se finalizează într-o noapte de amor incendiar, o aventură care îi scoate din zona lor de confort, unde egoismul propriei persoane primează și fiecare își satisface poftele nebănuite, lăsându-se conduși de instinct și nu de mintea rațională.

Sexul este momentul în care sentimentele nu există sau nu sunt scoase la iveală, este un act pur carnal în care nevoile primează și fiecare își extrage de la partener, într-un mod egoist, tot ce are nevoie pentru a fi satisfăcut. Asta nu înseamnă că nu pot exista sentimente, doar că ele sunt înghețate pe moment pentru a da frâu liber pasiunii și a permite energiei sexuale să se transforme într-o experiență inedită, fără perdea.

Dragostea necesită o grijă aparte față de partener, înseamnă să te conectezi la nevoile și dorințele acestuia, nu mai este loc de egoism sau de plăcere carnală, este momentul în care energia ambilor parteneri se conservă și se transformă într-un bun comun, într-un tot unitar. Dragostea necesită să-ți cunoști partenerul în detaliu, să intrați împreună într-un dans relaxant, lent și provocator, acompaniat de sentimente puternice, de emoții și iubire.

Deși a face dragoste este minunat, sexul joacă și el un rol important în relație. Sentimentul de iubire dintre parteneri ajută la creșterea senzațiilor, dar poate duce cu timpul la rutină, de aceea este benefic să se combine dragostea cu sexul pasional și sălbatic, contextul devenind astfel unul distractiv și condimentat, ce ajută la păstrarea fericirii pe o perioadă nedeterminată.

”În dragoste și sex, totul este permis! Atât timp cât ambii parteneri agreează ideea de a se complace într-o aventură sexuală pe toate planurile, dorințele merită să devină realitate.”


Fericirea unei femei nu trebuie să poarte cămășă, barbă și să aibă nume propriu.


Aventura poate fi de asemenea începutul unei povești de dragoste inedite, dacă fiecare dintre parteneri este dispus să renunțe la o părticică din el și să se lase purtat de toate imboldurile necesare către imperfecțiune, căci atunci când măștile cad, adevărul iese la lumină și două persoane ajung să stea față în față cu provocările unui angajament pe termen lung.

Nu se știe însă dacă ingredientele necesare unei relații autentice există în povestea acestei cărți, căci, atunci când ai în spate un trecut tumultuos, acesta oricând te poate prinde din urmă. Ce alegi în acest caz? Să renunți la persoana iubită și să te întorci la vechile obiceiuri, de teamă să recunoști ceea ce simți – sau să te lași condus de sentimente, riscând astfel să fii expus posibilelor suferințe de care ai fugit întotdeauna?

Precauție sau săritură în gol cu capul înainte?

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții ULTIMA NOAPTE DE SEX PRIMA NOAPTE DE DRAGOSTE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Ștefania Sandi

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ULTIMA NOAPTE DE SEX PRIMA NOAPTE DE DRAGOSTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ultima Noapte De Sex Prima Noapte De Dragoste
Autor: Ștefania Sandi
,
Bogdan Marcu
An apariție : 2017
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 239
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.07.2019
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 955

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 1316 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments