Recenzie ”Ultimul istoric” de Nely Leifert

by | Jul 21, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ULTIMUL ISTORIC PE www.amazon.com

Am revenit cu noutăți. În ultimele zile m-am destins cu un roman misterios, în care imaginația mea a călătorit prin locuri, timpuri și experiențe nebănuite. 

Cum mă cunoașteți deja, îmi place să asezonez cărțile cu ceva bun: un ceai, o cafea, o prăjitură sau chiar un vin. La Ultimul istoric scris de Nely Leifert am luat lângă mine ceva în ton cu istoria – ceai de tei și fursecuri cu vanilie, ca în perioada copilăriei.

Vă mai amintiți vreun roman care avea ca eroină o femeie? Este interesant cum pagini întregi îți menține atenția o femeie cu misterele, frumusețile și darurile ei interioare. Acum înmulțiți acest efect cu șase. Un roman care cuprinde misterul a șase femei înhumate în Vatican. Vă garantez că veți avea atenția înflăcărată pe tot parcursul lecturii. 

Trei regine, o contesă, o mironosiță și o femeie de viță nobilă. Fiecare ascunde o personalitate, un mister, o viață palpitantă și toate la un loc ascund un mare secret – înhumarea lor în Vatican.

În valul energiei lor se ascund tainele omenirii, ordine secrete, putere și adevăr. În jurul lor se învârt personalități importante din lume care au puterea de a schimba lucrurile: istorici, îngeri, papa, un cardinal, preoți și alte personaje care dinamizează acțiunea romanului într-un mod activ.

“De când aflase că Tom trăia, James era hotărât să răscolească întreg pământul, dacă trebuia…  Contactase toţi informatorii pe care îi cunoştea şi le ceruse tuturor agenţilor să-şi folosească relaţiile doar, doar, vor auzi ceva. Subiectul  devenise o prioritate, drept urmare toți analiştii ISF erau implicaţi în căutări.” (pag. 111)

Imaginația scriitoarei este lăsată liberă să culeagă cuvintele din Universul Creației. Unicitatea stilului reiese din felul în care acțiunea este construită astfel încât atenția cititorului să fie menținută prezentă filă cu filă. Modul în care se îmbină personalitățile diferite ale personajelor pentru a înflăcăra acțiunea m-a captat de la primele pagini.

Am simțit de-a lungul lecturii grija autoarei pentru personaje, felul atent în care le-a construit cu un sentiment matern. 

“Pentru a proteja ceva extrem de preţios. Vezi tu, Sfântul Părinte cunoștea anumite taine despre Profeţia Primei și era convins că ea nu avea legătură cu sfârșitul lumii, ci cu începuturile unei  lumii noi. Știa, de asemenea, că și dacă ar fi vrut, ea nu ar fi putut fi oprită, din moment ce, în opinia sa, ea era lucrarea lui Dumnezeu. Ani de zile a păstrat o relaţie extrem de strânsă cu una dintre voi, cu Gran Contessa, Matilda de Canossa, încercând s-o facă să-şi accepte darul, de aici şi zvonurile cum că între ei ar fi existat o relaţie necurată.” (pag. 386)

Mitologia, religia, istoria se îmbină într-un glob atrăgător cu fantasticul, imaginația și frumusețea misterului.

În prezent, Nely Leifert lucrează la continuarea romanului, care se anunță a fi chiar mai palpitantă, așa că profitați și citiți cât mai repede primul volum, pentru a vă putea delecta și cu cel proaspăt când va apărea. 

“Legenda celor Şapte Martori era cunoscută acum de lumea întreagă. Manuscrisul  Primei putea fi citit acum de către oricine, iar copii ale acestuia circulau liber, prin bunăvoinţa cardinalului Sarti care îşi ţinuse promisiunea de a oferi acest drept, oricui doreşte să-l citească.” (pag. 422)

Lecturarea Ultimului istoric mi-a lăsat un gust de libertate în imaginație, un aer de mister în minte și o aromă plăcută despre istorie în suflet.

Aștept cu nerăbdarea continuarea dezvăluirii misterelor.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ULTIMUL ISTORIC PE www.amazon.com

Titlu: Ultimul Istoric
Autor: Nely Leifert
An apariție : 2020
Editura: -
Nr. Pagini: 456
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 21.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1297 zile și a scris până acum 665 articole. Se află pe poziția 1 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments