Recenzie ,,Un Crăciun de neuitat” de Mary Carter și Terri DuLong

Titlu: Un Crăciun De Neuitat
Autor: Mary Carter
,
Terri DuLong
An apariție : 2011
Editura: Lira
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Fodor
Publicată la 24.01.2018
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI UN CRĂCIUN DE NEUITAT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Mary Carter și Terri DuLong se reunesc pentru a scrie un roman dedicat Crăciunlui: Un Crăciun de neuitat în purul stil american.

Cartea cuprinde două povești diferite despre aceiași sărbătoare: Un Crăciun tropical scrisă de Mary Carter și Un Crăciun magic imaginată de Terri DuLong.

Prima relatare vorbește despre povestea unei newyorkeze, Tara Lane și încercarea ei de a fugi de celebra masă împreună cu familia sa. Situația ei este tragică întrucât își pierde de curând serviciul și cei mai buni prieteni. Cu toate acestea, câștigă o excursie în Maui unde își va întâlni viitorul soț, Darren, care deținea un sătuc de Crăciun pentru adulți.

,,Ochii ei erau două caleidoscopuri în care se oglindeau vârtejuri de culori.

Ambele proze sunt atât amuzante cât și pline de profunzime: Darren își ascunde durerea iar cea de-a doua scriere are la bază istoria unui bătrân, pe nume Al, care va reînvia tradiția de Crăciun.

Terri DuLong construiește povestea unei mame singure a cărei fiică se dovedește a fi foate înțelegătoare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mary Carter.

Firul narativ se despică în două părți care, de fapt, descriu una și aceiași poveste. Pe o parte este întâmplarea cu abandonarea la azil a vecinului lor, dar, pe de altă parte, o frumoasă poveste de dragoste care se înfiripă între protagonistă și nepotul bărbatului. Orli, o adolescentă cu gânduri bune, împiedică mutarea la azil a lui Al care era părăsit de familie, realizând astfel o acțiune comunitară.

,,Am râs și mi-am dat seama că niciodată până atunci nu observasem că domnul Al avea simțul umorului.

Spre sfârșitul operei, Josie, personajul principal, hotărăște să își reia studiile, dar într-un alt domeniu, adică medicina.

,,Cea mai groaznică greșeală fusese că nu-mi terminasem facultatea. Educația era totul. […] Educația este cheia pentru multe uși, iar eu o aruncasem la o parte.

În concluzie, cu ajutorul acestei cărți te poți bucura de două povești adevărate ce te transpun în atmosfera unică a Crăciunului.

ACUM GĂSEȘTI UN CRĂCIUN DE NEUITAT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.