Recenzie ,,Un drum lung până jos” de Jason Reynolds

by | Oct 29, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN DRUM LUNG PÂNĂ JOS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

La doar cincisprezece ani, Will trece prin cea mai grea perioadă din viața sa pentru că fratele lui a fost ucis. Suferința familiei lui răsună în sufletul său dar își amintește de regulile de cartier transmise din tată în fiu, timp de generații întregi pe care acum trebuie să le urmeze.

   SĂ NU PLÂNGI-SĂ NU TORNI-SĂ TE RĂZBUNI

Shawn a urmat aceste reguli pentru Buck, tatăl lor le-a urmat pentru fratele lui, Mark iar acum Will le va urma pentru Shawn. Regulile sunt reguli și trebuie să fie urmate, orice-ar fi!

Întotdeauna și-a iubit fratele și toate amintirile sale sunt legate de Shawn iar el i-a fost furat și cei ce l-au împușcat merită să simtă aceeași durere. Mai ales că Will știe cine este vinovatul iar seara ia pistolul lui Shawn și se urcă în lift plecând pe un drum lung spre răzbunare.

Durerea te poate aduce în pragul nebuniei și Will crede că se află deja acolo în momentul în care în lift apar oamenii dragi care și-au pierdut viața și încep să vorbească cu el.

Însă care este mesajul lor? Ce încearcă ei să îi transmită unui puști de cincisprezece ani cu un pistol în buzunar? Will trebuie să își păstreze mintea întreagă.. Dar dacă durerea l-a făcut deja să o piardă? Fantomele încep să îi vorbească. Mai dureros este că sunt chiar cei pe care i-a iubit. Și sunt morți.

Dacă va muri și el în încercarea de a duce la bun sfârșit lanțul violenței? Gloanțele pot rata și pot nimeri trupuri nevinovate iar el trebuie să aleagă ce va face. Oare sunt regulile niște acșiuni care merită onorate? Într-un minut viața lui Will se schimbă în mod dramatic și trebuie să ia o decizie. Ce va face mai departe?

Când am cumpărat această carte nu am știut că este în versuri și nu am avut prea multe așteptări de la ea întrucât mi-am dat seama că nu este o carte de poezii ci sunt niște simple propoziții structurate în versuri și strofe, probabil din dorința de a umple sute de pagini cu mult scris.

A fost o carte dezamăgitoare care m-a ținut, totuși, în suspans dar căreia i-au lipsit mult prea multe. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi fost o carte adevărată, cu o poveste lungă și cu multă acțiune, probabil ar fi fost o carte reușită. În schimb, așa a fost o carte slabă. Poate că este o lectură bună pentru începători pentru că suspansul este prezent și am fost curioasă de felul în care se va termina.

Poate că sunt persoane cărora le-a plăcut și chiar am citit câteva păreri pozitive dar părerile diferă și nu putem ști până nu încercăm noi înșine să ne aventurăm în povestea respectivă!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UN DRUM LUNG PÂNĂ JOS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jason Reynolds sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN DRUM LUNG PÂNĂ JOS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Un Drum Lung Până Jos
Autor: Jason Reynolds
An apariție : 2018
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 29.10.2020
Nota recenzorului: 6

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

Recenzie “Psycho” de Robert Bloch

"Psycho" este un roman horror absolut scris de autorul american Robert Bloch. Cartea a fost publicată în anul 1959, și la un an după lansare a avut parte și de prima sa ecranizare, filmul Psycho din 1960, regizat de Alfred Hitchcock.  Cartea "Psycho" de Robert Bloch...

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

Recenzie “Pastorala americană” de Philip Roth

În ciuda titlului, doar începutul cărții  poate fi privit ca fiind idilic, și nici acesta integral, ci dacă ne referim strict la amintirile scriitorului din copilărie. Este o carte premiată şi își merită elogiile dacă ținem cont de ideea de bază, de scriitură, și dacă...

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Recenzie “Garda” de Ken Bruen

Acesta e genul de roman care, citindu-l, te face să te simți ca la o ieșire cu prietenii la bere. E spus pe un ton sarcastic, fluid, prietenos și direct, are un final previzibil și un erou imprevizibil. Un tip antisocial, rebel, indecis și imatur, al cărui drum prin...

0 0 vote
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 353 zile și a scris până acum 116 articole. Se află pe poziția 6 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments