Recenzie ,,Un drum lung până jos” de Jason Reynolds

by | Oct 29, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN DRUM LUNG PÂNĂ JOS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

La doar cincisprezece ani, Will trece prin cea mai grea perioadă din viața sa pentru că fratele lui a fost ucis. Suferința familiei lui răsună în sufletul său dar își amintește de regulile de cartier transmise din tată în fiu, timp de generații întregi pe care acum trebuie să le urmeze.

   SĂ NU PLÂNGI-SĂ NU TORNI-SĂ TE RĂZBUNI

Shawn a urmat aceste reguli pentru Buck, tatăl lor le-a urmat pentru fratele lui, Mark iar acum Will le va urma pentru Shawn. Regulile sunt reguli și trebuie să fie urmate, orice-ar fi!

Întotdeauna și-a iubit fratele și toate amintirile sale sunt legate de Shawn iar el i-a fost furat și cei ce l-au împușcat merită să simtă aceeași durere. Mai ales că Will știe cine este vinovatul iar seara ia pistolul lui Shawn și se urcă în lift plecând pe un drum lung spre răzbunare.

Durerea te poate aduce în pragul nebuniei și Will crede că se află deja acolo în momentul în care în lift apar oamenii dragi care și-au pierdut viața și încep să vorbească cu el.

Însă care este mesajul lor? Ce încearcă ei să îi transmită unui puști de cincisprezece ani cu un pistol în buzunar? Will trebuie să își păstreze mintea întreagă.. Dar dacă durerea l-a făcut deja să o piardă? Fantomele încep să îi vorbească. Mai dureros este că sunt chiar cei pe care i-a iubit. Și sunt morți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jason Reynolds

Dacă va muri și el în încercarea de a duce la bun sfârșit lanțul violenței? Gloanțele pot rata și pot nimeri trupuri nevinovate iar el trebuie să aleagă ce va face. Oare sunt regulile niște acșiuni care merită onorate? Într-un minut viața lui Will se schimbă în mod dramatic și trebuie să ia o decizie. Ce va face mai departe?

Când am cumpărat această carte nu am știut că este în versuri și nu am avut prea multe așteptări de la ea întrucât mi-am dat seama că nu este o carte de poezii ci sunt niște simple propoziții structurate în versuri și strofe, probabil din dorința de a umple sute de pagini cu mult scris.

A fost o carte dezamăgitoare care m-a ținut, totuși, în suspans dar căreia i-au lipsit mult prea multe. Din punctul meu de vedere, dacă ar fi fost o carte adevărată, cu o poveste lungă și cu multă acțiune, probabil ar fi fost o carte reușită. În schimb, așa a fost o carte slabă. Poate că este o lectură bună pentru începători pentru că suspansul este prezent și am fost curioasă de felul în care se va termina.

Poate că sunt persoane cărora le-a plăcut și chiar am citit câteva păreri pozitive dar părerile diferă și nu putem ști până nu încercăm noi înșine să ne aventurăm în povestea respectivă!

Titlu: Un Drum Lung Până Jos
Autor: Jason Reynolds
An apariție : 2018
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 29.10.2020
Nota recenzorului: 6/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 311 zile și a scris până acum 99 articole. Se află pe poziția 13 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments