Recenzie ”Viața invizibilă a lui Addie LaRue” de V. E. Schwab

de | feb. 15, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VIAȚA INVIZIBILĂ A LUI ADDIE LARUE ARE REDUCERE PE:

Blestemul lui Addie LaRue de a fi uitată

Încă de când era un copil, Adeline LaRue a fost învățată să nu se încreadă în zeii întunericului. ,,Nu te ruga niciodată zeilor care răspund după căderea întunericului”, i s-a spus, dar ea nu a ascultat. Așa a ajuns Addie LaRue să fie uitată de toți oamenii pe care i-a iubit cândva. Speriată de căsătoria aranjată cu un bărbat din sat, cu visuri în suflet și dorințe în privire, Addie face o greșeală.

Așa încheie ea un târg cu Luc, un spirit al întunericului. Dorindu-și să fie liberă, să călătorească și să vadă lumea, să trăiască veșnic și să fie fericită, Addie nu își alege bine cuvintele. Așa ajunge să încheie un târg care devine blestemul vieții ei. Addie LaRue își vinde sufletul pentru a trăi veșnic, dar nimeni nu își va aminti de ea. Blestemul ei este să fie uitată de toți oamenii pe care îi întâlnește.

Fără să își poată spună numele sau povestea, fără să poată avea un loc al ei, fără să poată ieși pe o ușă fără să fie uitată de toți cei care se află în spatele ușii, Addie este condamnată la o eternitate de singurătate. Singurul care își amintește de ea este Luc, cel care o vizitează an de an, cel care i-a distrus viața, când putea să o scutească de cruzime. Acum Addie și-a jurat că nu îi va da sufletul ei. Astfel, de-a lungul veacurilor, Addie și Luc duc o luptă pentru sufletul ei.

Într-o zi, cineva își amintește…

„Să fii uitată, se gândește ea, seamănă puţin cu nebunia. Începi să te întrebi ce este adevărat, dacă tu ești reală. În fond, cum ar putea fi real ceva ce nu ne amintim? Ca în acel koan Zen’o despre copacul care cade în mijlocul pădurii. Dacă n-a auzit nimeni, s-a întâmplat? Dacă o poveste nu poate lăsa urme, există?”

Dacă îți place recenzia cărții VIAȚA INVIZIBILĂ A LUI ADDIE LARUE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de V. E. Schwab

Cu toate acestea, sute de ani trec și ea încă mai are visuri și locuri de văzut. Luc nu îi poate fura sufletul, iar ea nu i-l va da. Pentru ceea ce a făcut, niciodată nu o va avea. Iar într-o zi, Addie pășește într-un anticariat. Totul părea normal, până când cineva își amintește numele ei.

Dar oare, cum este posibil așa ceva?

Addie LaRue mi-a frânt inima

Am mai spus-o mai demult, iar acum repet asta. Mi-am făcut un top al cărților care mi-au frânt inima, iar Addie LaRue a urcat imediat în el. Nu credeam vreodată că această carte ascunde o asemenea poveste magică. Nu credeam vreodată că voi fi atât de distrusă emoțional pentru această Addie LaRue de care auzisem de atâtea ori, dar de care nu voiam să știu.

Se pare că surpriza aceasta a venit și cu o mare de lacrimi. Viața invizibilă a lui Addie LaRue este o carte cu un subiect atât de original și de frumos, încât am simțit că această lectură este diferită de tot ce am citit până acum. Personajele, acțiunea și felul în care este scrisă m-au cucerit. V. E. Schwab a presărat magie și artă în povestea lui Addie, iar acest lucru s-a observat.

Nu știu cum aș putea să o uit vreodată pe Addie LaRue, nu știu cum ar putea acest lucru să fie posibil. Nu mai plânsesem atât de rău de la A thousand boy kisses și nu mă așteptam să mi se rupă sufletul pentru acest personaj.

Dar, se pare că am descoperit o poveste care va rămâne în mintea și sufletul meu pentru totdeauna și tot ce sper este ca și voi să citiți Viața invizibilă a lui Addie LaRue. Este o experiență inedită și profundă și sigur vă va emoționa până la lacrimi să citiți povestea fetei pe care toți o uitau. Acum, știu că noi ne vom aminti mereu de ea!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VIAȚA INVIZIBILĂ A LUI ADDIE LARUE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: VIAȚA INVIZIBILĂ A LUI ADDIE LARUE
Autor: V. E. Schwab
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 508
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 694

Alte recenzii de la V. E. Schwab:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1094 zile și a scris până acum 262 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments