Recenzie Viața mea pe net de Alexandra Ares

de | feb. 3, 2015 | Chick Lit & Romance, Recenzii cărți

viata-mea-pe-net_1_fullsizeInternetul ne-a acaparat viețile, iar asta nu e vreo noutate. Alexandra Ares, o româncă stabilită la New York unde este foarte apreciată ca scriitoare, a observat acest fenomen și a scris un roman pe cât de inedit și amuzant pe atât de realist: Viața mea pe net.

Personajul principal al cărții este Emily, o tânără care se mută la New York, își găsește o slujbă într-o galerie de artă și un iubit artist excentric – să zicem – care realizează coșuri de gunoi artistice. Însă, Emily pierde tot ce are iar viața ei începe să se învârtă în jurul unui site de anunțuri foarte popular dar frecventat (cel puțin în carte) de tot felul de personaje pestrițe. Practic, viața lui Emily devine un lung șir de probleme.

Romanul Viața mea pe net a fost foarte apreciat în Statele Unite ale Americii unde a fost finalist la premiul USA Best Books 2011. Personal, am avut impresia că acest roman se vrea a fi un fel de Sex and the City (Totul despre Sex) în era internetului, însă îi lipsește ceva – eroina clar nu e o Carrie Brashaw și nu are cum să fie.

Am apreciat totuși stilul îndrăzneț al Alexandrei Ares și modul în care umorul (adesea negru) se împletește cu idealismul și optimismul. Dacă ar fi să acord o notă între 1 și 10 acestei cărți, aceea ar fi 7.5. E o lectură lejeră, bună pentru o după-amiază în care nu ai altceva de făcut. E amuzantă, deși pe mine nu m-a captivat în totalitate (dar nu regret că am citit-o).

O să recomand cartea în special celor ce apreciază chick-lit-ul, altora poate li s-ar părea fadă pe alocuri.

Titlu: VIAȚA MEA PE NET
Autor: Alexandra Ares
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 252
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2054

Alte recenzii de la Alexandra Ares:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă a fost redactor Booknation.ro și a scris 229 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments