🔥 CARTEA VIAȚA MEA PE NET ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

viata-mea-pe-net_1_fullsizeInternetul ne-a acaparat viețile, iar asta nu e vreo noutate. Alexandra Ares, o româncă stabilită la New York unde este foarte apreciată ca scriitoare, a observat acest fenomen și a scris un roman pe cât de inedit și amuzant pe atât de realist: Viața mea pe net.

Personajul principal al cărții este Emily, o tânără care se mută la New York, își găsește o slujbă într-o galerie de artă și un iubit artist excentric – să zicem – care realizează coșuri de gunoi artistice. Însă, Emily pierde tot ce are iar viața ei începe să se învârtă în jurul unui site de anunțuri foarte popular dar frecventat (cel puțin în carte) de tot felul de personaje pestrițe. Practic, viața lui Emily devine un lung șir de probleme.

Romanul Viața mea pe net a fost foarte apreciat în Statele Unite ale Americii unde a fost finalist la premiul USA Best Books 2011. Personal, am avut impresia că acest roman se vrea a fi un fel de Sex and the City (Totul despre Sex) în era internetului, însă îi lipsește ceva – eroina clar nu e o Carrie Brashaw și nu are cum să fie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alexandra Ares

Am apreciat totuși stilul îndrăzneț al Alexandrei Ares și modul în care umorul (adesea negru) se împletește cu idealismul și optimismul. Dacă ar fi să acord o notă între 1 și 10 acestei cărți, aceea ar fi 7.5. E o lectură lejeră, bună pentru o după-amiază în care nu ai altceva de făcut. E amuzantă, deși pe mine nu m-a captivat în totalitate (dar nu regret că am citit-o).

O să recomand cartea în special celor ce apreciază chick-lit-ul, altora poate li s-ar părea fadă pe alocuri.

🔥 CARTEA VIAȚA MEA PE NET ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Viața Mea Pe Net
Autor: Alexandra Ares
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 252
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O lectură amuzantă despre o tânără a cărei viață se învârte în jurul unui site de anunțuri.

Aspecte Negative:

Deși e scrisă într-un stil îndrăzneț, parcă îi lipsește ceva...

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 2060 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă