Recenzie Viața mea pe net de Alexandra Ares

de | feb. 3, 2015 | Chick Lit & Romance, Recenzii cărți

viata-mea-pe-net_1_fullsizeInternetul ne-a acaparat viețile, iar asta nu e vreo noutate. Alexandra Ares, o româncă stabilită la New York unde este foarte apreciată ca scriitoare, a observat acest fenomen și a scris un roman pe cât de inedit și amuzant pe atât de realist: Viața mea pe net.

Personajul principal al cărții este Emily, o tânără care se mută la New York, își găsește o slujbă într-o galerie de artă și un iubit artist excentric – să zicem – care realizează coșuri de gunoi artistice. Însă, Emily pierde tot ce are iar viața ei începe să se învârtă în jurul unui site de anunțuri foarte popular dar frecventat (cel puțin în carte) de tot felul de personaje pestrițe. Practic, viața lui Emily devine un lung șir de probleme.

Romanul Viața mea pe net a fost foarte apreciat în Statele Unite ale Americii unde a fost finalist la premiul USA Best Books 2011. Personal, am avut impresia că acest roman se vrea a fi un fel de Sex and the City (Totul despre Sex) în era internetului, însă îi lipsește ceva – eroina clar nu e o Carrie Brashaw și nu are cum să fie.

Am apreciat totuși stilul îndrăzneț al Alexandrei Ares și modul în care umorul (adesea negru) se împletește cu idealismul și optimismul. Dacă ar fi să acord o notă între 1 și 10 acestei cărți, aceea ar fi 7.5. E o lectură lejeră, bună pentru o după-amiază în care nu ai altceva de făcut. E amuzantă, deși pe mine nu m-a captivat în totalitate (dar nu regret că am citit-o).

O să recomand cartea în special celor ce apreciază chick-lit-ul, altora poate li s-ar părea fadă pe alocuri.

Titlu: VIAȚA MEA PE NET
Autor: Alexandra Ares
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 252
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2039

Alte recenzii de la Alexandra Ares:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă a fost redactor Booknation.ro și a scris 229 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments