Recenzie „Viața secretă a lui Evie Hamilton” de Catherine Alliott

by | Jun 28, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VIAȚA SECRETĂ A LUI EVIE HAMILTON ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Colecția Chic de la Polirom are multe surprize. Avem nevoie de cărți din categoria ChickLit pentru a ne destinde după o zi lungă. Viața secretă a lui Evie Hamilton de Catherine Alliott a fost o adevărată încântare pentru mine. Romanul prezintă viața de familie cu părțile ei bune și rele. Iar personajul feminin – Evie – este motorul acestei cărți, soție și mamă care își iubește familia.

În aparență, Evie Hamilton este o femeie simplă, fără realizări care să o facă remarcabilă. A lucrat într-o librărie în tinerețe, unde l-a întâlnit pe soțul ei, Anthony. Lucrul bizar constă chiar în diferențele dintre cei doi. Ea duce o existență monotonă, bazată strict pe nevoie și activitățile de familie. El este un profesor universitar chipeș și de succes. Fata lor adolescentă, Anna, se bucură de rezultate bune la învățătură. Cei trei locuiesc într-o casă pe care oricine și-ar dori-o.  Un tablou al familiei ideale, am putea spune.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Catharine Alliott

Însă toată această liniște din viața lui Evie este tulburată. O simplă scrisoare de nicăieri amenință să le distrugă viața perfectă de familie. Din acest moment, Evie simte că totul o ia razna în jurul ei și că nimic nu va mai fi la fel. Nu voi dezvălui conținutul scrisorii pentru a nu strica „surpriza”, dacă se poate numi așa. Evie se schimbă mult de-a lungul romanului. Nici căsnicia celor doi nu scapă de momentele dificile. Este nevoită să ia decizii importante pentru ea și familia ei. Poate să ierte greșelile din trecut? Poate să-și continue viața ca până acum?

Un ChickLit încărcat atât cu umor, cât și cu dramă, în care multe femei se pot regăsi.

În ciuda numărului mare de pagini, cartea se citește ușor. Autoarea știe cum să pună în balanță scenele comice cu cele dramatice. Este o poveste clasică a femeii contemporane și a greutăților cu care se confruntă. Toate personajele sunt speciale și au un rol important în desfășurarea acțiunii. Este o lectură revigorantă și ușoară, perfectă pentru weekend.

„În ciuda conținutului tragic pe care îl dezvoltă povestea, tonul romanului rămâne mereu blând și plin de haz.” (Derby Telegraph)

🔥 CARTEA VIAȚA SECRETĂ A LUI EVIE HAMILTON ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Viața Secretă A Lui Evie Hamilton
Autor: Catharine Alliott
An apariție : 2010
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 576
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 28.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments