Recenzie “Victoria” de Daisy Goodwin

by | Feb 3, 2020 | Beletristică, Istorie, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA VICTORIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea numită ,,Victoria’’, scrisă de Daisy Goodwin, a fost publicată de editura Litera şi inclusă în colecţia Iubiri de Poveste. Autoarea s-a inspirat din jurnalul personal al reginei Victoria, povestea fiind transformată şi într-un serial de mare succes, sub acelaşi nume. Daisy Goodwin prezintă parcursul Victoriei Alexandrina din momentul în care devine regină, până în momentul căsătoriei cu vărul ei, Albert de Saxa-Coburg.

Motivul pentru care am ales să citesc această carte, a fost acela că urmăresc des documentare privind viaţa privată a familiilor regale britanice. Îmi place să descopăr emoţiile şi trăirile omul din spatele tronului, iar Daisy Goodwin tocmai asta a oferit.

Victoria Alexandrina devine regină la o vârstă fragedă, deşi este abia a cincea în linia de succesiune la tron. Marea sa dorinţă este să scape de sub influenţa mamei sale şi a secretarului personal al acesteia, John Conroy. Intrigile ţesute atât de John Conroy cât şi de unchii săi, o obligă pe Victoria să demonstreze că este capabilă să conducă o monarhie.

Convinsă fiind că persoanele din jurul său încearcă să o manipuleze, Victoria îşi găseşte aliatul în prim ministrul său, Lordul Melbourne. Am observat că Victoria se aseamănă cu mama ei în ceea ce priveşte influenţa bărbaţilor din viaţa lor. Mama sa se lasă influenţată de John Conroy, Victoria reproşându-i acest lucru, deşi ea se lasă influenţată la rândul ei, de Lordul Melbourne. Relaţia dintre Victoria şi Lordul Melbourne se transformă într-o prietenie sinceră, iar Victoria este determinată să treacă peste toate convenţiile sociale pentru a proteja relaţia dintre ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Daisy Goodwin

Ca regină, Victoria se străduieşte să îşi îndeplinească obligaţiile regale, însă din cauza firii impulsive şi lipsei de experienţă, face câteva greşeli care îi pun la îndoială capacitatea de a conduce o monarhie. În acele momente am descoperit o regină antipatică şi egoistă, care îşi trata supuşii cu superioritate.

Învăţând din propriile greşeli şi maturizându-se, Victoria decide că o regină trebuie să renunţe la viaţa personală pentru a putea conduce o monarhie. Aceasta se gândeşte să ia modelul reginei Elisabeta, predecesoarea sa, care rămâne necasătorită până la sfârşitul vieţii. Totul se schimbă în momentul în care îl întâlneşte pe Albert, vărul ei. Abia atunci Victoria experimentează primii fiori adevăraţi ai dragostei.

Daisy Goodwin ne oferă o poveste înţesată de intrigi şi jocuri de culise, o poveste a transformării Reginei Victoria de la o tânără temătoare şi indecisă, la conducătoarea unui imperiu. Recomand cartea celor care îşi doresc să afle mai multe despre viaţa personală a Reginei Victoria, ca fiica, apoi femeie, iar în cele din urmă regină.

Titlu: Victoria
Autor: Daisy Goodwin
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 3.02.2020
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Cartea este usor de citit si prezinta viata personala a Reginei Victoria a Regatului Unit.

Aspecte Negative:

-

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 246 zile și a scris până acum 23 articole. Se află pe poziția 41 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments