Recenzie “Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Titlu: Vocea Lui Archer
Autor: Mia Sheridan
An apariție : 2017
Editura: Epica
Nr. Pagini: 413
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 22.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Vocea lui Archer” de Mia Sheridan
Acordă o notă

În zilele astea, cu greu mai găsești o carte de dragoste care să fie originală și să impresioneze. Am iubit din toată inima să citesc Vocea lui Archer. Rapid a devenit una din cărțile mele de suflet și va sta mult timp acolo.

Încă din descriere mă înțepau ochii. E genul acela de descriere care te face să-ți pese de personaje și te face să-ți dorești din tot sufletul să le afli povestea, încât nu dezvăluie prea multe.

Am fost prinsă din prima propoziție și am rămas impresionată din primul capitol. Fiind scris mai mult din perspectiva lui Bree, am ajuns să o cunosc  mai rapid și să văd cum evoluează lucrurile prin ochii ei. Din perspectiva lui Archer, avem la început flashback-uri din copilăria lui, apoi mai târziu, capitole din prezent, intercalate atât de armonios, încât a ajutat și mai mult cititorul să le înțeleagă povestea și să-i facă să simtă.

La cartea aceasta, am simțit. Sensibilă de fel, am rămas emoționată la fiecare scenă și cuvânt în care și personajele au pus suflet. Am râs și am plâns cot la cot cu ele, apoi le-am iubit pe fiecare.

Am observat că mai nou, sunt foarte uzate relațiile de tip insta-love. Adică, cum s-au văzut, cum s-au îndrăgostit. Ei bine, aici altfel stă treaba. Întâlnirea lor este diferită, provoacă câțiva fiori, chiar dacă cititorul știe că între ei va fi ceva mai mult. Se împrietenesc, iar totul decurge încet și foarte delicat datorită trecutului fiecăruia.

Din foarte multe puncte de vedere, cele două personajele sunt diferite. Durerea este însă comună. Influența trecutului și a evenimentelor din trecut este prezentă la amândoi și fiecare își dorește să se vindece.

 

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mia Sheridan.

“I want to be able to love you more than I fear losing you, and I don’t know how. Teach me, Bree. Please teach me. Don’t let me destroy this.” He looked at me beseechingly, pain etched into every feature of his face.

Oh God, Archer, I thought, my heart squeezing tightly in my chest. How do you teach a man who has lost everything, not to fear it happening again? 

Fiecare protagonist este special în felul lui. Ce m-a impresionat cel mai mult, este că în ciuda trecutului lor, Archer și Bree au rămas niște persoane bune, cu un suflet blând și cărora le pasă. În clipa în care am înțeles sensul titlului, am izbucnit în plâns. Pur și simplu n-ai cum să rămâi indiferent la acest roman.

Mă durea din ce în ce mai mult, în timp ce le descopeream durerea și cauza ei. Îmi frângeau amândoi inima puțin câte puțin. Ca mai apoi să o întregească la loc și să o înmoaie, când observam câtă atenție acordă fiecărui detaliu despre fiecare în parte.

 

He smiled back and put his lips against mine, mouthing, “I love you, too,” against my mouth, as if he was breathing love into my body.”

Spre sfârșit, acțiunea a devenit din ce în ce mai alertă. Din ce în ce mai intensă, iar eu n-am mai putut să o las din mână. Simțeam că nu citesc îndeajuns de repede, dar nici nu puteam trece peste, pentru că stăteam și simțeam alături de personaje.

Fără îndoială Vocea lui Archer este o poveste despre puterea dragostei. O iubire pură și de neuitat, care te va face să te gândești de două ori înainte să faci un lucru care ar putea afecta o altă persoană. Te va face să vezi, să auzi și să-ți pese. Te va face să realizezi că poate nu ești singurul cu o durere în suflet, dar și că nu ești singur în asta.

 

“His eyes told me everything… We communicated a thousand words, without a single one being spoken.”

Categoric trebuie citită. Ascultați-mă și vă spun că după o să-mi mulțumiți. Lectură plăcută!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

    • Irina Nicoleta Irina Nicoleta
      Reply

      Chiar trebuie! Este o lectura chiar impresionanta. Te asteptam cu parerea despre carte! ^^

POST A COMMENT.