Recenzie „Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

de | iun. 24, 2017 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA VOCEA LUI ARCHER ARE REDUCERE PE:

Când vine vorba despre genul romantic, prima scriitoare ce-mi apare în gând este indiscutabil Mia Sheridan. Am citit toate cărţile ei, însă „Vocea lui Archer” mi-a rămas în suflet şi de acolo am început să explorez stilul şi poveştile ei, fiind fascinată de diversitatea personajelor oferite, precum şi de temele variate pe care le expune. Toate cărţile ei sunt un exerciţiu de viaţă, ce îţi schimbă de cele mai multe ori modul în care gândeşti sau măcar te fac să reflectezi intens asupra unor aspecte.

„Vocea lui Archer” este cea mai cunoscută carte a Miei şi cu ajutorul acesteia a devenit faimoasă şi iubită de milioane de cititori. Povestea lui Archer a topit şi emoţionat multe inimi tocmai prin intriga pe care o abordează, ce pentru mine, a fost unică si superb scrisă.

Vreau să pot să te iubesc mai mult decât îmi este teamă că te pierd, şi nu ştiu cum să fac asta. Învaţă-mă, Bree! Te rog, învaţă-mă! Dumnezeule, Archer. Cum să înveţi un bărbat care a pierdut tot să nu se teamă că va pierde totul din nou?

Bree Prescott doreşte să lase în urmă un trecut ce a marcat-o. Tatăl ei a fost omorât şi în urma acestei tragedii, totul s-a schimbat pentru ea. Nu o mai leagă nimic de oraşul în care cei doi aveau un mic restaurant şi doreşte să înceapă un nou capitol, undeva mai retras, pentru a putea încet încet să se vindece. Alege să locuiască într-o căsuţă la marginea unui lac şi totul pare că începe să se redreseze pentru ea. Are parte de linişte, mai mult timp pentru ea şi nu trebuie neapărat să socializeze cu oamenii din acel orăşel.

Dacă îți place recenzia cărții VOCEA LUI ARCHER, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mia Sheridan

Îl întâlneşte pe Archer Hale, un tânăr deosebit ce îi atrage atenţia imediat. Totul este îmbrăcat în mister când vine vorba despre Archer. Acesta nu vorbeşte, este antisocial, are frică de necunoscut şi pare complet inadaptat societăţii în care trăieşte. Bree leagă o prietenie cu acest băiat, în principal pentru că este singura care îl poate înţelege, cei 2 comunicând prin limbajul semnelor. Ştie că ceva nu este în regulă cu el, pentru că privirea lui este oglinda privirii ei, în care nu vede decât durere, teamă şi vulnerabilitate. În curând cei doi se vor îndrăgosti, dar povestea lor este una tulbure, unde destinul îşi va pune amprenta de multe ori.

Mia Sheridan tratează foarte multe subiecte delicate în această carte, pornind de la modul în care Archer este văzut de societatea în care trăieşte. Deoarece nu poate vorbi, toţi îl văd ca pe un ciudat, un inadaptat, periculos pentru cei din jur. Puţini îi ştiu povestea, dar şi aşa, judecă şi îl includ într-o categorie nemeritată. Deoarece nu îl înţeleg, se tem de el şi astfel, Archer alege să se izoleze pentru a se proteja. Cartea ne prezintă şi anumite pasaje din trecutul eroilor nostri, astfel încât, noi cititorii, avem o imagine de ansamblu şi vedem ce anume i-a adus în această ipostază.

Povestea dintre Bree şi Archer este una dintre cele mai frumoase, dar şi cele mai încărcate de emoţie, poveşti citite până în prezent. Relaţia dintre cei doi este clădită pe încredere şi mi-a plăcut enorm să văd cât de vulnerabili şi sinceri au putut să fie unul cu altul. Bree încearcă să îi redea speranţa şi să îl înveţe să iubească, dar Archer este foarte temător şi ezitant, tocmai pentru că a suferit mult în viaţă şi o altă durere l-ar sfâşia definitiv. Bree însă îi schimbă viaţa, perspectiva şi îl face mai matur, mai hotărât şi îi arată că lumea are multe să îi ofere.

Recomand cu căldură această carte, cu un mesaj puternic, ce arată cum două persoane atât de diferite pot găsi dragostea atunci când se aşteaptă mai puţin. Accentul pus pe sentimente şi nu pe aparenţe este puternic subliniat şi arată cât de mult contează să preţuieşti persoana iubită pentru ceea ce îţi oferă nu pentru ceea observi la exterior. De multe ori avem tendinţa de a judeca fără să vedem esenta lucrurilor, însă sunt convinsă că după ce veţi citi această carte, veţi putea vedea altfel lucrurile și aprecia mai mult ceea ce aveți.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VOCEA LUI ARCHER CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: VOCEA LUI ARCHER
Autor: Mia Sheridan
An apariție : 2017
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1953

Alte recenzii de la Mia Sheridan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2247 zile și a scris până acum 508 articole. Se află pe poziția 2 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments