Recenzie “Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Titlu: Vocea Lui Archer
Autor: Mia Sheridan
An apariție : 2017
Editura: Epica
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 24.06.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA VOCEA LUI ARCHER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Când vine vorba despre genul romantic, prima scriitoare ce-mi apare în gând este indiscutabil Mia Sheridan. Am citit toate cărţile ei, însă “Vocea lui Archer” mi-a rămas în suflet şi de acolo am început să explorez stilul şi poveştile ei, fiind fascinată de diversitatea personajelor oferite, precum şi de temele variate pe care le expune. Toate cărţile ei sunt un exerciţiu de viaţă, ce îţi schimbă de cele mai multe ori modul în care gândeşti sau măcar te fac să reflectezi intens asupra unor aspecte.

“Vocea lui Archer” este cea mai cunoscută carte a Miei şi cu ajutorul acesteia a devenit faimoasă şi iubită de milioane de cititori. Povestea lui Archer a topit şi emoţionat multe inimi tocmai prin intriga pe care o abordează, ce pentru mine, a fost unică si superb scrisă.

Vreau să pot să te iubesc mai mult decât îmi este teamă că te pierd, şi nu ştiu cum să fac asta. Învaţă-mă, Bree! Te rog, învaţă-mă! Dumnezeule, Archer. Cum să înveţi un bărbat care a pierdut tot să nu se teamă că va pierde totul din nou?

Bree Prescott doreşte să lase în urmă un trecut ce a marcat-o. Tatăl ei a fost omorât şi în urma acestei tragedii, totul s-a schimbat pentru ea. Nu o mai leagă nimic de oraşul în care cei doi aveau un mic restaurant şi doreşte să înceapă un nou capitol, undeva mai retras, pentru a putea încet încet să se vindece. Alege să locuiască într-o căsuţă la marginea unui lac şi totul pare că începe să se redreseze pentru ea. Are parte de linişte, mai mult timp pentru ea şi nu trebuie neapărat să socializeze cu oamenii din acel orăşel.

Îl întâlneşte pe Archer Hale, un tânăr deosebit ce îi atrage atenţia imediat. Totul este îmbrăcat în mister când vine vorba despre Archer. Acesta nu vorbeşte, este antisocial, are frică de necunoscut şi pare complet inadaptat societăţii în care trăieşte. Bree leagă o prietenie cu acest băiat, în principal pentru că este singura care îl poate înţelege, cei 2 comunicând prin limbajul semnelor. Ştie că ceva nu este în regulă cu el, pentru că privirea lui este oglinda privirii ei, în care nu vede decât durere, teamă şi vulnerabilitate. În curând cei doi se vor îndrăgosti, dar povestea lor este una tulbure, unde destinul îşi va pune amprenta de multe ori.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mia Sheridan.

Mia Sheridan tratează foarte multe subiecte delicate în această carte, pornind de la modul în care Archer este văzut de societatea în care trăieşte. Deoarece nu poate vorbi, toţi îl văd ca pe un ciudat, un inadaptat, periculos pentru cei din jur. Puţini îi ştiu povestea, dar şi aşa, judecă şi îl includ într-o categorie nemeritată. Deoarece nu îl înţeleg, se tem de el şi astfel, Archer alege să se izoleze pentru a se proteja. Cartea ne prezintă şi anumite pasaje din trecutul eroilor nostri, astfel încât, noi cititorii, avem o imagine de ansamblu şi vedem ce anume i-a adus în această ipostază.

Povestea dintre Bree şi Archer este una dintre cele mai frumoase, dar şi cele mai încărcate de emoţie, poveşti citite până în prezent. Relaţia dintre cei doi este clădită pe încredere şi mi-a plăcut enorm să văd cât de vulnerabili şi sinceri au putut să fie unul cu altul. Bree încearcă să îi redea speranţa şi să îl înveţe să iubească, dar Archer este foarte temător şi ezitant, tocmai pentru că a suferit mult în viaţă şi o altă durere l-ar sfâşia definitiv. Bree însă îi schimbă viaţa, perspectiva şi îl face mai matur, mai hotărât şi îi arată că lumea are multe să îi ofere.

Recomand cu căldură această carte, cu un mesaj puternic, ce arată cum două persoane atât de diferite pot găsi dragostea atunci când se aşteaptă mai puţin. Accentul pus pe sentimente şi nu pe aparenţe este puternic subliniat şi arată cât de mult contează să preţuieşti persoana iubită pentru ceea ce îţi oferă nu pentru ceea observi la exterior. De multe ori avem tendinţa de a judeca fără să vedem esenta lucrurilor, însă sunt convinsă că după ce veţi citi această carte, veţi putea vedea altfel lucrurile și aprecia mai mult ceea ce aveți.

🔥 CARTEA VOCEA LUI ARCHER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.