Recenzie ”Vorbește cu mine” de A. Stephanie.

by | Apr 4, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VORBEȘTE CU MINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Vorbește cu mine” este prima mea interacțiune cu autoarea A. Stephanie. Reticentă din fire, mă feresc puțin de cărțile apărute pe wattpad, deși am avut și câteva surprize plăcute, una dintre ele fiind această carte.

Autoarea conturează personaje puternice, măcinate de griji, situații conflictuale, nesiguranțe și tensiune resimțită din plin.

Bex este tiparul protagonistei sincere, rebele și nonconformiste, care gândește într-un mod matur, dar și superficial, probabil fiind o metodă de ”apărare” pentru propriile temeri.

Întâlnim și celelalte personaje secundare, câțiva prieteni buni pe care aceasta îi are, sora sa geamănă supranumită ”Arțăgoasa” și băiatul ”Indiferent” care ajunge în atenția lui Bex datorită ”tăcerii” prin care se exprimă.

Emiah este prietenul adolescentei, cel care face tot posibilul pentru a o înveseli în fiecare moment. Cum va reacționa acesta atunci când va afla despre ”pasiunea” tinerei față de ”Indiferent”? Rămâne de văzut. Emoțiile generate vor fi punctul de plecare spre o prietenie care se va sfârși sau spre o resemnare dură și sfâșietoare?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de A. Stephanie.

Blake este tiparul protagonistului misterios, plin de secrete, încrezător și nepăsător față de lumea din ”exterior”. Nu îl interesează părerea celor din jur, nu așteaptă aprecierea, susținerea și prietenia nimănui. Trecutul lui Blake este cel care și-a pus amprenta asupra evoluției sale, ajungând să se închidă în sine din cauza unui eveniment nefericit care l-a bulversat și a avut drept punct de plecare propria soră.

Pe lângă situațiile conflictuale de care au parte personajele, modul de scriere al autoarei transmite emoția resimțită în diferite conjuncturi. O carte care pune punctul pe ”i” și evidențiază situațiile care pot exista și în viața de zi cu zi, familii cu probleme, părinți doar pe ”hârtie”, prieteni datorită influențelor, ură născută din invidie.

În momentul în care cei doi afirmă atracția pe care o simt, situațiile se complică, punându-i în diferite conjuncturi menite să le consolideze relația, încrederea și să își găsească fiecare echilibrul.

”Tipul ăsta chiar m-a adus în stadiul în care aș vrea să îl cunosc, iar uneori nu sunt sigură că îmi place persoana în care mă transform când sunt în preajma lui. O persoană dispusă să vorbească despre propriile probleme.”

Titlu: Vorbește Cu Mine
Autor: A. Stephanie.
An apariție : 2017
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.04.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 723 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 149 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments