Când editurile încep să aducă în România cărți pe care le-ai citit cu mulți ani în urmă, îți dai seama de cât timp citeșți.:))) Acest lucru mi s-a întâmplat mie cu “Wallbanger” sau “Bocănilă“, așa cum a tradus Paralela 45 cartea. La un click pe Goodreads mi-am dat seama că am citit această carte acum 5 ani și culmea, încă mai știam în mare parte acțiunea și personajele. Așa că m-am pus pe recitit și chiar m-am distrat, pentru că am uitat ce amuzantă este cartea. Culmea, este aproape mai amuzantă decât este sexy, și vorbim despre o poveste romantică.

Caroline s-a săturat de vecinul său Simon care îi împărtășește prin perete aventurile sale nocturne. Cum? Este foarte activ și zgomotos, lovind patul de peretele pe care îl au comun atunci când…. are parte de acțiune, să zicem într-un mod cenzurat. Amuzant, nu? Evident, ca în fiecare carte romantică, vecinul este extrem de carismatic și frumos și eroina noastră nu știe ce să facă exact. Să îl urască pentru că o privează de somn sau să îl placă pentru aspectul fizic? Este tipul de relație love/hate, cu ciondăneli foarte amuzante care te fac să zâmbeșți fără să vrei, o relație care încet, încet, da naștere unei prietenii neașteptate și ulterior unei iubiri frumoase, însă pline de aventuri.

“Bocănilă” nu are nicio treabă cu iepurașul din Bambi. Este o carte pentru iepurașii puțin mai mari, care au trecut deja prin viață, însă este tât de amuzantă încât nu te lasă să te opreșți din citit. Caroline și Simon au parte de dialoguri atât de drăguțe și originale, încât ti se pare că sunt adorabili din secundă în care Alice Clayton îi aduce împreună. Oricum, cele mai amuzante sunt pasajele de dragoste, unde eroina noastră așteaptă ceva, și tot așteaptă până când poc, se întâmplă marele eveniment. Este imposibil să fii atent la ceea ce are loc în carte cu o asemenea descriere, este prea amuzantă și cred că de aceea nu am uitat-o de 5 ani, pentru că nu am citit ceva asemănător de mult timp. Va rog să mă credeți, este super originală și poate să fie și sexy când vrea, dar întotdeauna cu un twist. Ah, și nu uitați vă rog să urmăriți cu atenție pisica lui Caroline, alt personaj extrem de haios și inoportun, exact în momentele importante și de maxim interes pentru toată lumea.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Alice Clayton .

Eu vă recomand cartea cu drag, este amuzantă, un mix de dragoste cu umor și o “amețeală” foarte organizată pe care nu știu exact cum să o definesc, dar merg toate la fix. Vă rog să o citiți și o să mă înțelegeți cu siguranță. Spor! 😀

Titlu: Bocănilă
Autor: Alice Clayton
An apariție : 2019
Editura: Paralela 45
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 13.01.2020
Nota recenzorului: 8/10
Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1096 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/