Recolta lui Jim Crace premiată internaţional

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, anunţă că volumul Recolta, scris de Jim Crace, a fost marele câştigător al ediţiei cu numărul XX a concursului International IMPAC Dublin Literary Award.

Competiţia, organizată de Primăria din Dublin, este recunoscută la nivel mondial pentru premiul său generos de 100.000 de euro. Premiul poate fi câştigat de o singură operă de ficţiune publicată în limba engleză. La acest concurs participă opere nominalizate de bibliotecile publice din oraşe de pe întregul  glob, „fiind recunoscute atât meritele scriitorilor, cât şi ale traducătorilor”, notează editura.

Jim Crace s-a declarat surprins de veste şi a spus că „nu există bucurie mai mare pentru un scriitor”.

Romanul Recolta

„Într-o proză suplă, care curge în cadențe lirice, Jim Crace ne oferă o poveste cu subtile rezonanțe biblice, despre o comunitate care se luptă să rămână neschimbată în siajul istoriei”, scrie editura despre volumul câştigător.

Acţiunea romanului se desfăşoară într-un sătuc englezesc.

The Spectator scrie despre volumul câştigător: „Jim  Crace  ştie  cu  o  precizie  de  maestru  ce  trebuie  spus  şi  ce  trebuie  doar sugerat. Recolta este de departe cel mai bun roman al anului.“

Romanul a fost publicat în 2013, iar în România a ajuns prin intermediul editurii ALLFA în anul 2015. Dintre operele scrise de acelaşi autor, editura ALLFA a mai publicat Casa molimei (2012).

Autorul

Jim Crace este autorul născut  în 1946 la St Albans, în Marea Britanie. În tinereţe acesta a lucrat ca voluntar în Sudan, realizând emisiuni educative pentru televiziune. În cariera lui, autorul a lucrat la BBC, lucrând tot la emisiuni educative. „A debutat în 1974, în The New Review, cu povestirea Annie, California Plates. Primul său roman, Continent (1986), marchează și începutul succesului său internațional, fiind distins cu premii prestigioase: Whitbread  First  Novel  of  the  Year Award, David Higham Prize for Fiction și premiul pentru ficțiune al cotidianului The Guardian.

Afis Recolta 50x70

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.