Ne citiți în fiecare zi recenziile și ne urmăriți pe platformele de socializare. Sunteți familiarizați cu preferințele noastre și sigur aveți deja un redactor Booknation preferat. Nu este niciun secret pentru voi faptul că iubim lectura și că încercăm să o promovăm intens cu fiecare ocazie. Cărțile ne motivează să fim mai buni, mai creativi, ne dau elan și cu ajutorul lor călătorim spre sute de povești, pe care le împărtășim cu voi, cititorii.

Cărțile ne inspiră și de aceea dorim să vă încântăm preț de câteva minute cu recomandări de cărți izvorâte din pasiunea noastră pentru lectură. Această frumoasă inițiativă a pornit din ideea partenerilor noștri de la Cartepedia,  parte din grupul Librarium, grup care a împlinit recent 10 ani de activitate. 😊Le dăm cuvântul colegilor noștri:

Corina Moisei – redactor Booknation – expert în cărți


Imagini pentru michelle obama carteMi-am ales categoria cărți, deoarece mi se pare interesant să ai o dragoste evidentă pentru literatura universală, atât contemporană, cât și clasică. Îmi vine greu să aleg un anume domeniu literar, căci totul depinde de stare de spirit, de gânduri sau de dorințele pe care le încerc ca și cititor. Sunt perioade în care istoria și biografiile îmi dau tonul. Mă regăsesc ușor în cărțile despre oameni și destine. Alteori vreau să am parte de un duș rece al realității și merg pe mâna romanelor bazate pe fapte reale. Evident, marea mea dragoste sunt romanele care ridică probleme sociale, universale și din care putem culege măcar un dram de moralitate. Un exemplu concret este “Povestea mea” de Michelle Obama. Ah da, în ultimii ani am făcut o pasiune specială pentru proză scurtă. Să fie oare din cauza ritmului nebun al vieții sau doar pentru că îmi doresc să resimt mai rapid și mai bine tonul cărților? Nu am un răspuns evident. Cert este că îmi vine de minune statutul expertului în cărți. Un șiretlic bun pentru a justifica o bibliotecă imensă, nu-i așa?

 

Cristina Zegheru – redactor Booknation – expert în cărți pentru adolescenți


Imagini pentru printesa de hartie“Prințesa de hârtie” de Erin Watt este un roman care merită citit atât de adolescenți, cât și de adulți. Acțiunea este una alertă, iar personajele sunt foarte bine conturate. Cele două autoare au reușit să creeze o lume captivantă, unde au pus accentul pe problemele adolescentine, pe o iubire imposibilă, atracție, erotism, tulburări, griji, gelozii.
Doar un adolescent va reusi să trăiască 100% acest roman, căci se va regăsi în fiecare secvență. Ella și Reed sunt cei doi protagoniști care te vor face să te îndrăgostești iremediabil de ei. Se naște o iubire din cenușa propriilor gânduri, dorințe și idealuri. Povestea lor nu este presărată cu ”flori și ciocolată”, ci cu dificultăți care trebuie înfruntate împreună. Încrederea, devotamentul și sacrificiul vor fi ”stâlpii” ce vor consolida dragostea ce și-o poartă unul.

 

Simona Mihalache – redactor Booknation – expert în romane polițiste


Imagine similară

Nu este la fel de promovat precum “Codul lui da Vinci”, cel mai titrat roman al autorului Dan Brown”, însă Îngeri și Demoni” este extrem de captivant și plin de suspans. Este primul roman al seriei ce îl are ca personaj pe profesorul de simbologie Robert Langdon. O lectură mai pură, mai autentică, neafectată de presiunea publicității și a notorietății, exact ce aveam nevoie pentru o recomandare fără presiune catre cititori. Este un autentic deschizător de drumuri pentru mulți autori de cărți care combină temele polițiste cu cele de conspirații și mistere. Pe lângă faptul că este un roman foarte bine scris cu o intrigă bine conturată, este de asemenea un foarte bun ghid turistic. Cartea te poartă printr-o multitudine de locații superbe din Italia și nu numai, fiind o adevărată hartă în cuvinte. În plus, varianta aceasta a cărții oferă posibilitatea cititorului de a se delecta și cu imaginile locațiilor importante din roman.

 

Zena Pop – redactor Booknation – expert în SF și Fantasy


Imagini pentru harry potter si piatra filozofalaCe serie definește mai bine acest gen decât cea a lui Harry Potter, scrisă de J.K. Rowling? Harry Potter este o serie de 7 volume, care urmărește viața tânărului vrăjitor cu același nume, rămas orfan din cauza marelui Voldemort, un vrăjitor puternic care i-a ucis părinții și i-a lăsat o cicatrice în formă de fulger pe frunte. În “Harry Potter și Piatra filozofală” de J.K. Rowling urmărim viața lui Harry încă dinainte să ajungă la Hogwarts, școala de vrăjitori și vrăjitoare, de pe vremea când el se chinuia groaznic în grija unchiilor săi. Din momentul în care Harry ajunge la Hogwarts, viața lui se schimbă radical. Își face doi prieteni buni Hermione si Ron, iar împreună trec prin multe aventuri, care ne țin cu sufletul la gură.
De ce iubesc aceasta serie? Pentru că este plină de aventuri și de momente magice încât nu o poți lăsa din mână! Reține
ți: Harry Potter nu are vârstă, magia sa fiind în fiecare dintre noi 🙂 

 

Ramona Popescu – redactor Booknation – expert în romane de dragoste


Imagini pentru vocea lui archer cartepedia

Când vorbim despre genul romantic, prima autoare ce-mi vine în gând este indiscutabil Mia Sheridan. Am citit toate cărţile ce îi aparțin, însă Vocea lui Archer” mi-a rămas în suflet şi am început să explorez stilul şi poveştile ei, fiind fascinată de diversitatea personajelor oferite, precum şi de temele variate pe care le expune. Toate cărţile ei sunt o lecție de viaţă, ce îţi schimbă de cele mai multe ori modul de gândire sau măcar te fac să reflectezi intens asupra unor aspecte sociale. “Vocea lui Archer” este cea mai cunoscută carte a Miei şi cu ajutorul acesteia a devenit faimoasă şi iubită de milioane de cititori. Povestea lui Archer a topit şi emoţionat multe inimi tocmai prin intriga pe care o abordează, fiind unică si superb construită. Recomand cu căldură această carte, cu un mesaj puternic, ce arată cum două persoane atât de diferite pot găsi dragostea atunci când se aşteaptă mai puțin. Povestea dintre Bree şi Archer este una dintre cele mai frumoase și emoționante poveşti citite până în prezent.

 

Andreea Nastac – redactor Booknation – expert în dezvoltare personală


Imagini pentru Făcut pentru creație” de Scott Barry Kaufman, Carolyn GregoireNu trebuie să fii un expert ca să îți dai seama că toate cărțile care apar la Editura Publica sunt scrise pentru a ne ajuta să ne dezvoltăm, să creștem, să învățăm lucruri noi. Eu am ales pentru voi „Făcut pentru creație” de Scott Barry Kaufman și Carolyn Gregoire. Este o carte pe care o recomand atât oamenilor creativi, dar mai mult celor care nu se consideră așa. În cuprinsul acestei cărți vor descoperi ce înseamnă creativitatea și îi va ajuta să își descopere latura creativă pe care ei consideră că nu o au. Orice om este creativ în felul său și orice om ar trebui să citească această carte. Din punctul meu de vedere nu ne naștem creativi, ci doar învățăm să fim creativi, iar creativitatea în dezordinea ei este un lucru extrem de organizat. V-am derutat? Citiți cartea și veți înțelege exact ceea ce vreau să spun.

 

Irina Fodor – redactor Booknation – expert în cărți de istorie


Imagini pentru regina maria insemnari zi

Această carte merge mai presus de grandoarea autorului, mai presus de anul centenar și, poate, mai presus de simplul sentiment de patriotism. Ea reflectă cu sinceritate o iubire ideală față de un lucru mult dorit, față de o Românie ideală. Istoric vorbind, împlinește toate condițiile genului: date certe, personaje reale, întâmplării adevărate și acte de curaj verosimile. În romanul “Regina Maria a Romaniei. Insemnari Zilnice” găsim un alt personaj, unul uman care nu uită că un alt prenume al său este Victoria. Așa că o obține pe toate planurile.
Paginile acestei cărți descriu nu numai gândurile sale ci și povestea vieții sale. Ele descriu perfect o misiune față de patrie dusă la capăt.
De ce să citești cartea? E simplu. Însemnări zilnice e mai mult decât un jurnal, e un basm în care decorul este propria ta țară.

 

Cristina Dobrescu – redactor Booknation – expert în citate


Viața este un jurnal de călătorii, unde acestea se transformă în experiențe, iar experiențele devin cele mai frumoase amintiri. Cartea “1001 de citate” de Romeo Aurelian Ilie cuprinde domenii întregi de viață capsulate în esențe mici, expuse într-o mini enciclopedie menită să ne teleporteze în lumea geniilor din toate timpurile. În toată această aventură numită viață, important este ca fiecare dintre noi să-și amintească totalitatea momentelor pe care le-am trăit, ca un fel de top al celor mai frumoase amintiri personale. Cele mai interesante “pilule de înțelepciune” au darul de a aduce împreună anumiți oameni, pe când pe alții îi avântă în aventuri incredibile despre viață, moarte, prietenie și iubire. Un moment literar de impact, al cărui potential de schimbare are efectul unui puzzle: bucată cu bucată, până la întreg. O lectură ce ne poartă într-o călătorie fascinantă ce vindecă suflete și stimulează creativitatea.

 

Adela Petruse – redactor Booknation – expert în povești


Imagini pentru Copiii lumii” de Tessa Strickland și Kate DePalmaÎntr-o lume cu felurite povești, fiecare copil crește scriindu-și drumul prin felul unic de a trăi. Cartea “Copiii lumii” de Tessa Strickland și Kate DePalma explorează valențele lumii înconjurătoare, revelandu-ne diferențele și întărind totodată valorile comune. Răsfoindu-i paginile, copilul va afla câte ceva despre diferențele care ne individualizează – mâncarea preferată, culoarea pielii sau a ochilor. Însă, prin ilustrațiile-i subtile, acesta își va putea însuși faptul că valorile umane fundamentale sunt universale, comune tuturor, indiferent de limba vorbită sau poziția geografică. Este o carte interactivă, care provoacă la dialoguri tematice; o invitație la o lecție de cultură generală despre universul copiilor din întreaga lume. Și nu doar atât… mesajul acesteia promovează toleranța, armonia și dragostea pentru celălalt!