Romanul „Profesorul şi menajera” prezentat marţi la Humanitas din Cişmigiu

Librăria Humanitas din Cişmigiu va găzdui marţi seara, de la ora 19, un eveniment dedicat romanului Profesorul şi menajera, scris de Yoko Ogawa. Invitaţii serii vor fi Nobumitsu Takamatsu, ataşat cultural al Ambasadei Japoniei, conf.dr. Serenela Ghiţeanu, prof.dr. Anca Focşeneanu, traducătoarea romanului şi Dana Jenaru, critic literar. O demonstraţie de furoshiki, arta împachetării în pânză, va încheia seara.

Potrivit Humanitas, „evenimentul este realizat în colaborare cu Secţia de Limba şi Literatura Japoneză a Universităţii din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Japoniei”.

Despre romanul autoarei japoneze, Yoko Ogawa, Minneapolis Star Tribune spune că este „Un roman minunat. Spectaculoasele răsturnări de situaţie, naraţiunea perfect condusă, prezenţa numerelor şi a combinaţiilor acestora, care dau sens şi consistenţă vieţii, sunt la fel de elegante ca principiile matematice citate de Profesor. Romanul lui Ogawa este el însuşi o ecuaţie despre felurile complicate şi intime în care interacţionăm unii cu alţii – şi despre dantela memoriei, care uneori ne trădează.”

„Profesorul şi menajera” este al doilea roman al scriitoarei contemporane japoneze Yōko Ogawa publicat de Editura Humanitas Fiction în colecţia “Raftul Denisei”, după apariţia în 2014 a romanului „Hotel Iris”, una dintre cele mai traduse cărţi autoarei despre care s-a spus că toate fi interpretat ca o replică strălucită la „Lolita” lui Nabokov”, scrie editura într-un comunicat.

Scriitoarea japoneză Yōko Ogawa s-a născut la 30 martie 1962 în Okayama. Aceasta este în prezent autoare a peste 20 de opere de ficţiune (romane și volume de nuvele și povestiri) şi eseistă. A debutat în 1988 cu romanul Agehachō ga kowareru toki (Fluturele strivit), pentru care a şi primit Premiul Kaien.

news-Profesorul-si-menajera

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.