Cel mai nou bestseller al autorului portughez Rui Zink, Instalarea fricii, a fost lansat miercuri, 30 septembrie, într-un eveniment organizat de Librăria Humanitas din Cişmigiu, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei şi Institutul Camões.

Alături de scriitorul Rui Zink, la eveniment au participat şi Micaela Ghiţescu, traducătoarea romanelor lui Rui Zink în limba română, scriitorii Ioana Pârvulescu şi Radu Paraschivescu şi Daniel Perdigao, directorul Institutului Camões din Bucureşti.

Despre romanul lansat miercuri, Instalarea fricii, editura notează că este „o parabolă ingenioasă a societăţii contemporane”, dar şi că „este destinat să egaleze succesul de care se bucură bestsellerul său Cititorul din peşteră”.

„Construcţia romanului este, în cvasitotalitate, sub formă de dialog, procedeu care creează un suspans continuu şi face lectura ușoară şi captivantă, iar povestea se sprijină, conform „mărcii Rui Zink“, pe ironie şi paradoxuri, înfrăţind parcă autorul, naratorul şi cititorul în recunoaşterea unor adevăruri tulburătoare”, mai notează Humanitas.

Despre autorul care a fost prezent la această lansare de carte, Humanitas notează că este  profesor în cadrul Departamentului de Studii Portugheze al Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi Umane de la Universidade Nova de Lisboa. Rui Zink a debutat cu romanul Hotel Lusitano, în 1987. „Printre romanele sale se numără: Apocalipse Nau (1996), O Suplente (1999), Os Surfistas (primul e-book portughez, 2001), Dávida Divin a(2004), distins cu Premiul PEN Club-ului Portughez, Cititorul din peşteră (O Anibaleitor, 2006, 2010; Humanitas, 2008; Humanitas Fiction, 2013), Aşteptarea (A Espera, 2007; Humanitas, 2010), Destinaţia turistică (O Destino turístico, 2008; Humanitas, 2011), încununat cu Premiul Ciranda, şi Instalarea fricii (A Instalaçăo do Medo, 2012). Opera sa de ficţiune şi eseistică este tradusă în douăsprezece limbi. În 2009 a ocupat catedra Hélio şi Amélia Pedroso/FLAD de la University of Massachussetts Dartmouth”, scrie Humanitas.

news-Instalarea-fricii

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!