Pasionații de lectură au motive de sărbătoare săptămâna aceasta, deoarece Bookfest Cluj-Napoca își deschide porțile pentru a zecea oară la Centrul Cultural Casino. Salonul va rula între 05 și 08 octombrie, zilnic de la 10.00 la 20.00, și va găzdui o serie de evenimente speciale pentru a marca această ediție aniversară.

În cadrul salonului, vizitatorii vor avea șansa să exploreze cele mai noi titluri din partea celor mai prestigioase edituri din România, precum Grupul Editorial ART, Polirom și Humanitas, cu reduceri semnificative.

Și nu doar cărțile vor fi în centrul atenției, dar și autorii lor. Sâmbătă, editura Litera va prezenta o colaborare internațională între Octavian Țîcu și Carlo Policano, referitoare la tematica separatismului transnistrean. Duminică, editura Polirom organizează două evenimente distincte: o discuție despre noua carte a Ligei Ruscu, „Cantemir. Inorogul în lavirinthul neștiinței”, și lansarea proaspetei opere literare a Emiliei Faur, „Viața e a mea”.

O veste și mai bună pentru iubitorii de literatură este că intrarea la Bookfest Cluj-Napoca, inclusiv la evenimentele programate, va fi complet gratuită.

Salonul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, și beneficiază de sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, alături de alți parteneri.

Pe măsură ce evenimentul se apropie, amatorii de cărți sunt încurajați să își rezerve timpul pentru a se bucura de această sărbătoare a literaturii și a culturii.