Victor Ieronim Stoichiţă lansează volumul „Cum se savurează un tablou şi alte studii de istoria artei”, sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 17. Evenimentul va fi găzduit de Librăria Humanitas din Cişmigiu.

Lansarea de carte îi va avea ca invitaţi pe prof. univ. Anca Oroveanu, prof. univ. Ruxandra Demetrescu, ambele de la Universitatea Naţională de Arte, dr. Ioana Măgureanu, Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, Universitatea Naţională de Arte şi dr. Cosmin Ungureanu, Muzeul Naţional de Artă al României.

„Paginile ce urmează nu-şi propun totuşi să dea reţete privitoare la «degustarea» unei opere de artă. Ele au o ţintă mai degrabă polemică: se îndoiesc de posibilitatea de a «savura» un tablou în absenţa «înţelegerii» sale. Ele ilustrează modul în care atât «înţelegerea» şi percepţia, cât şi bucuria «înţelegerii» şi bucuria percepţiei pot aduce, împreună, desfătarea majoră oferită de exerciţiul cultural.”, scrie Victor Ieronim Stoichiţă.

Autorul român este critic şi istoric de artă. Acesta este şeful Catedrei de Istoria Artei de la Universitatea din Fribourg din Elveţia. A scris cărţi, eseuri, studii şi articole importante pe teme legate de istoria artei.

Lansare de carte Ieronim