Editura Litera îți dă întâlnire la o nouă ediție extraordinară a celui mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii din România: Noaptea Cărților Deschise!

Comunitatea de cititori crește de la an la an și ne bucurăm să împărtășim, pentru al 9-lea an consecutiv, bucuria lecturii prin reduceri la cărți, kit literar cadou la orice comandă pe litera.ro, evenimente deosebite dedicate cărții.

Înscrie-te acum la eveniment ca să fii la curent cu tot ce îți pregătim în această zi specială, dedicată iubitorilor de lectură de pretutindeni. Totul timp de 24 de ore, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, exclusiv pe litera.ro!

De dimineață, de la ora 7.00, deschidem litera.ro cu o pleiadă de surprize literare: reduceri la cărți pentru toate gusturile; cadou la fiecare comandă un mega kit literar format din bestsellerul – noutate “Apă proaspătă pentru flori” de Valerie Perrin + insignă de super cititor în comunitatea Noaptea Cărților Deschise + set de patru semne de carte tematice, minunat ilustrate.

Transmitem mai departe bucuria lecturii printr-o serie de momente online dedicate cărții alături de Daniela Nane, Monica Davidescu, Marius Vizante, Marian Râlea, Laura Câlțea, Anca Rucăreanu, Marius Constantinescu, Elvira Deatcu, Ioana Mărcoiu, Ruxandra Maniu și alți promotori constanți ai culturii.

Fă loc în calendar pentru ziua de 23 aprilie, ca să fii alături de toți prietenii cărții:

Ora 9:00 Actrița Monica Davidescu, prietena cărților și a copiilor deschide seria evenimentelor cu o lectură din care aflăm că nimeni nu e prea mic pentru a ajunge la putere: “Copiii au puterea”, de Tom Adams, cu ilustrații de Sarah Walsh. 

Ora 10:00 Lectura sensibilă a actriței Ioana Mărcoiu și povestea minunată a “Puiului de vulpe rătăcit” de Carolina Rabei, sigur va ajunge la inimile copiilor de toate vârstele.

Ora 11:00 Îndrăgitul magician Marian Râlea citește o poveste în versuri amuzantă, despre cei mai frumoși urâți din savană – “Cei cinci urâți”, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler.

Ora 12:00 Actrița Daniela Nane a ales să citească una dintre cele 100 de “Povești pentru copii care au curajul să fie altfel”, de Ben Brooks – extraordinara poveste a copilului Andrea Bocelli.

Ora 13:00 Laura Câlțea, cititoare de cursă lungă și promotoare a lecturii în toate formele sale, citește un fragment din cartea “Europa, o istorie naturală“, de Tim Flannery.

Ora 14:00 Actrița Ruxandra Maniu ne oferă o lectură tonică, plină de bucurie, din cartea “Zen. Arta de a trăi simplu”, de Shunmyo Masuno.

Ora 15:00 Marius Constantinescu, prezentator și realizator de emisiuni culturale, iubitor al ideilor și al cărților, ne bucură cu o lectură dintr-o carte care a făcut istorie: “Wolf Hall” de Hilary Mantel.

Ora 16:00 Anca Rucăreanu, al cărei condei bucură cititorii blogului “Anca și cărțile” citește câte un fragment din “Privighetoarea”, de Kristin Hannah și “Cei o sută de ani ai lui Lenni și Margot” de Marianne Cronin. 

Ora 17:00 Actrița Elvira Deatcu ne aduce prin lectură povestea de iubire dintre Barack și Michelle Obama, extrasă din “Povestea mea”, cartea autobiografică a fostei prime doamne a Americii, Michelle Obama.

Ora 18:00 Actorul Marius Florea Vizante oferă o lectură memorabilă din cartea semnată de William Saroyan, “Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri”.

Ora 19:00 Premieră online: piesa de teatru autobiografică “Nu sunt eu”, cu Maia Morgenstern, prin amabilitatea actriței Maia Morgenstern și a echipei Teatrului Dramaturgilor Români, pusă în scenă special pentru cititorii din comunitatea Noaptea Cărților Deschise. Evenimentul va putea fi vizionat gratuit, pe bază de înscriere.

Cu fiecare acțiune de încurajare a lecturii, Editura Litera își propune să aducă cartea mai aproape în special de cei din zonele mai puțin favorizate din țară (județe fără librării, biblioteci fără fond de carte). Așadar, anul acesta putem face din nou o faptă bună împreună pentru că fiecare loc ocupat în sala virtuală de teatru la Noaptea Cărților Deschise înseamnă o carte nouă de la Editura Litera într-o bibliotecă nevoiașă din țară!