Seară închinată culturii chineze la Humanitas

Librăria Humanitas din Cişmigiu va găzdui un eveniment dedicat culturii chineze. Acesta este organizat de Editura Humanitas Fiction şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti. Seara dedicată culturii chineze va avea loc azi, 9 septembrie, începând cu ora 19.

„Evenimentul va debuta cu lansarea, în prezenţa autorului, a romanului Lumea de orez de Su Tong, unul dintre cei mai renumiţi scriitori chinezi contemponani, recompensat cu numeroase premii naţionale, precum şi cu Asian Literary Prize în 2009 şi nominalizat, în 2011, la Man Booker International Prize”, anunţă comunicatul oficial.

Seara va continua cu o dezbatere a cărui subiect va fi literatura chineză contemporană. La dezbatere vor participa, alături de Su Tong şi alţi cinci importanţi scriitori chinezi, Cao Youyun, Hu Xuewen, Ge Shuiping, Xie Youshun şi Wu Pianpian,  dar şi Florentina Vişan, profesor universitar şi seful catedrei de Limbi şi Literaturi Orientale din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Luminiţa Bălan, profesor universitar şi director al Institutului Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti, asist. dr. Mugur Zlotea, catedra de Limbi şi Literaturi Orientale din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Lumea de orez de Su Tong, roman recent apărut în colecţia „Raftul Denisei“ la Editura Humanitas Ficton, a fost ecranizat în 2004. Brutal, direct, uluitor prin felul în care creează şi distruge o lume, Lumea de orez,  un triumf al avangardei anilor 1980, îşi şochează şi deopotrivă îşi fascinează cititorii”, se notează în comunicat.

news-Su-Tong

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.