TERMENI ȘI CONDIȚII

SECȚIUNEA I – ARTICOLE ȘI REDACTORI

 1. Articolele publicate pe Booknation.ro nu pot fi preluate de pe alte site-uri, nici cu permisiunea proprietarului acelor site-uri, fără acordul (scris sau verbal) unui administrator Booknation.ro
 2. Articolele publicate pe Booknation.ro nu pot fi preluate de către alte site-uri fără acordul (scris sau verbal) unui administrator Booknation.ro
 3. Toate articolele publicate pe Booknation.ro sunt proprietatea Booknation.ro și afișează numele autorului.
 4. Autorul este responsabil de acuratețea informațiilor prezentate în articolele sale cât și se face responsabil de o eventuală încălcare a drepturilor de autor survenite în urma copierii integrale sau parțiale a unor texte prezente pe alte surse. În caz de încălcarea a unor drepturi de autor, articolul cu pricina va fi înlăturat de pe Booknation.ro de către unul dintre administratori.
 5. Site-ul Booknation.ro nu este asociat cu site-ul goodreads.com sub nicio formă.
 6. Oricărui redactor inactiv timp de 6 luni de zile i se va suspenda automat contul și dreptul de a se loga pe site. Articolele publicate de acesta vor fi în continuare vizibile pe site. Redactorul suspendat poate cere reactivarea contului printr-un email la contact@Booknation.ro în care să ofere informații legat de lipsa activității și statusul curent, respectiv disponibilitatea de a relua activitatea.
 7. Redactorul poate părăsi oricând echipa Booknation.ro, încetându-și activitatea, fără a fi obligat să ofere informații, dar acestea sunt binevenite întru-cât ajută la îmbunătățirea serviciilor oferite de Booknation.ro. Recenziile vor fi în continuare disponibile pe site. Autorul poate cere însă ca numele său să nu mai vizibil pe nicio pagină a site-ului. Astfel, recenziile vor fi atribuite unui utilizator numit ”Comunitatea Booknation.ro”

SECȚIUNEA II – CONCURSURI

 1. Participanții la oricare dintre concursurile organizate de Booknation.ro își dau acordul ca datele acestora să fie stocate cu scopul de facilita bunei desfășurări a acestora.
 2. Booknation.ro NU vinde și NU distribuie informațiile oricăror participanți, decât în cazul în care este vorba de câștigătorul unui concurs – o terță parte fiind responsabilă de livrarea premiului.
 3. Booknation.ro își rezervă dreptul de a întrerupe în orice moment un concurs anunțând în timp util participanții printr-un mesaj publicat în mediul în care se desfășoară concursul.
 4. Booknation.ro nu își asumă responsabilitatea pentru oricare dintre cazurile în care un premiu nu ajunge la destinatar sau ajunge cu întârziere, dar încearcă să medieze și să rezolve orice problemă apărută. Cazuri întâlnite sunt: câștigătorul nu se prezintă la sediul Poștei Române pentru a ridica premiul, o terță parte – organizatoare a concursului sau partener Booknation.ro nu trimite premiul sau trimite cu întârziere, Poșta Română se face răspunzătoare de pierderea/distrugerea unui colet. În cazul în care premiul este expediat prin Poșta Română, câștigătorul poate primi premiul fie care scrisoare recomandată – direct la domiciliu – sau trebuie să se deplaseze la sediul poștal de care aparține pentru ridicare. Booknation.ro NU ridică retururile și nu re-expediază premiul – dar pot exista excepții – rămase la latitudinea administratorilor.
 5. Câștigătorii concursurilor vor fi anunțați pe pagina de Facebook Booknation.ro (după caz) și pe pagina aceasta.
 6. Condițiile pentru participare sunt publicate de fiecare dată în funcție de mediul de desfășurare a concursurilor, atât pe Facebook cât și pe Booknation.ro.
 7. Alegerea câștigătorilor se face fie aleator (folosind un software personalizat), cât și prin evaluare de către organizatori sau parteneri, după caz.
 8. Toți participanții la concursurile Booknation.ro sunt datori să furnizeze informații valide pentru a putea fii contactați atunci când natura concursului o cere, cât și să urmărească pe mediul de desfășurare acestora pentru noutăți sau anunțarea câștigătorului.
 9. În cazul în care câștigătorul unui concurs desfășurat exclusiv pe pagina de Facebook Booknation.ro și care a fost declarat public ca fiind câștigător, nu contactează în termen de 14 de zile administratorii Booknation.ro prin orice metodă (email la contact@Booknation.ro sau pe Pagina de Facebook Booknation.ro) – acesta își va pierde dreptul de a revendica premiul.

 

FAQ – ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Am o carte lansată pe care doresc să o promovez. Oferiți servicii de promovare?

Da, Booknation.ro oferă servicii de promovare pentru autori, contra-cost, în 3 pachete concepute pentru diferite nevoi. Comanda serviciilor de promovare se face aici, iar în termen de 24h veți fi contactat prin email sau telefonic pentru încheierea unui contract de colaborare. După aceasta, vi se va emite o factură pe care o puteți plăti în termen de 14 zile. După confirmarea plății, echipa noastră va demara procedurile de promovare, în funcție de pachetul ales.

Pot trimite o carte pentru a i se scrie recenzie?

Da, este posibil acest lucru însă ne rezervăm dreptul de a selecta cărțile promovate. În cazul în care răspunsul este pozitiv, vă vom oferi adresa de livrare a redactorului care a acceptat să recenzeze cartea, pentru a i-o livra prin Poșta Română sau orice serviciu de curierat.

Se pot publica advertoriale pe Booknation.ro?

Da, acest lucru este posibil. Pentru mai multe informații vă rugăm să intrați pe această pagină.

Pot organiza un concurs pe Booknation.ro și să ofer un premiu?

Da, putem organiza un concurs pentru tine, însă natura premiului trebuie să fie legată de lumea cărților sau cât de apropiată de aceasta cu putință. Pot exista și excepții, dar asta rămâne să discutăm în funcție de caz. Pentru organizarea unui concurs ne poți contacta pe pagina noastră de Facebook sau folosind formularul de contact.

Pot deveni redactor Booknation.ro?

Da, poți, însă trebuie să îndeplinești câteva condiții: să te împaci bine cu gramatica, să iubești lectura și să fii genul care nu poate rezista o zi fără să citească, să fii creativ și să îți placă să scrii recenzii. Dacă nu ai experiență deloc, nu te îngrijora, poți învăța și asta e mai important decât experiența. Citește acest articol dacă ești interesat să faci parte din echipa noastră.