Top 18 Cărți despre Prințesa Diana din 2024

1. Who Was Princess Diana? - Ellen Labrecque

Aflați cum Lady Diana Spencer a devenit Prințesa Poporului în timp ce își ia locul în rândurile Who Was? serie. O fată timidă de douăzeci de ani a coborât dintr-un vagon tras de cai și a intrat în lumina reflectoarelor lumii, captând imaginația a milioane de oameni ca o prințesă de poveste în viața reală. Deși căsnicia din cartea de povești nu a avut un final fericit, Diana a învățat să-și folosească faima ca o modalitate de a susține cauze caritabile aproape de inima ei. Ea a devenit Prințesa Poporului prin umanizarea imaginii familiei regale și arătând grijă și îngrijorare față de toți oamenii, inclusiv pentru cei fără adăpost, bolnavi și alții aflați în nevoie.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

2. The Princess and the Peon: An Uncommon Conversation with the Late Princess Diana - Rose Campbell

Ce face un medium spiritual când îndrăznea Diana, prințesa Țării Galilor, vine să cheme? Răspundeți la apel, desigur. Această carte detaliază conversațiile avute între autor și Diana din noaptea morții Dianei, care durează aproape un an în sesiuni înregistrate așa cum s-au întâmplat. Diana a avut multe de spus și autoarea a fost nevoită de câteva ori „să se ridice de pe podea”. Există emoție, intuiții, umor și majoritatea a ceea ce Diana și-a dorit ca lumea să știe în 1997-1998. A fost o conversație extraordinară. Rose Campbell a lucrat cu științele metafizice și ca canal/mediu pentru lumea spiritelor de mai bine de treizeci de ani. Este chemarea ei și lucrează în multe vene, ajutându-i pe cei din tărâmurile spirituale să aibă o voce în lumea noastră. Rose a fost onorată să fi fost selectată de Diana pentru această misiune.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

3. How They Murdered Princess Diana: The Shocking Truth - John Morgan

Această carte explozivă pune capăt uneia dintre cele mai șocante crime ale erei noastre moderne. Dar face mai mult decât atât. Cum au ucis-o pe Prințesa Diana este cea mai completă relatare bazată pe dovezi despre asasinarea Prințesei Diana scrisă până acum. Acesta oferă răspunsuri la multe dintre întrebările cheie legate de prăbușirea din Paris din 1997, care a luat viața Dianei și a iubitului ei Dodi Fayed - Cine a făcut-o? De ce a fost asasinată Diana? Cum s-a realizat? De asemenea, dezvăluie mușamalizarea interguvernamentală masivă care a avut loc de-a lungul celor 17 ani de la decese. Această carte îl prezintă pe cititor prin întreaga poveste - chiar de la ruperea căsătoriei Diana-Charles până la „descoperirea” poliției din 2013 a acuzațiilor de implicare a SAS făcute de soldatul N. Acoperă evenimentele critice care au avut loc în Parisul în ultima zi din viața Dianei și a lui Dodi. Acesta dezvăluie că prăbușirea din tunel a fost orchestrată de MI6 la ordinul unor membri ai familiei regale britanice. Prințesa Diana a supraviețuit accidentului, dar a fost efectiv ucisă prin maltratare intenționată în ambulanță de către oameni care ar fi trebuit să o salveze. Indivizii implicați în crime sunt expuși - se dezvăluie că Sherard Cowper-Coles, fost ambasador al Regatului Unit în Arabia Saudită, a condus operațiunea MI6 la sol la Paris. Rolurile altor agenți în acest asasinat extrem de coordonat sunt abordate în detaliu. Aceasta este prima carte care acoperă povestea completă într-un detaliu atât de înfricoșător - o relatare adevărată folosind propriile cuvinte ale martorilor, care uneori îl va lăsa pe cititor șocat, îngrozit și fără suflare. Cum au ucis-o pe Prințesa Diana arată că ancheta de la Londra din 2007-2008 - condusă de Lordul Judecător Scott Baker - a fost una dintre cele mai inepte și corupte anchete din istoria sistemului judiciar britanic. De asemenea, dezvăluie ancheta Scotland Yard Paget din 2004-2006 ca o farsă uriașă care a fost mai degrabă dedicată mușamalizării faptelor a ceea ce s-a întâmplat decât descoperirii adevărului. Făptuitorii nu s-au gândit niciodată că cineva va face sau ar putea vreodată să facă o investigație completă care să pună totul cap la cap - dar asta este exact ceea ce a făcut John Morgan. Ca rezultat a nouă ani de cercetări investigative, el a produs lucrarea definitivă asupra asasinatului de la Paris - înregistrarea necenzurată a ceea ce s-a întâmplat, cum a fost făcut și cine a făcut-o. Eminentul QC Michael Mansfield - care a servit pe parcursul celor șase luni ale anchetei de la Londra - a spus: „Nu am nicio îndoială că volumele scrise de John Morga

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

4. The Murder of Princess Diana: The Truth Behind the Assassination of the People's Princess - Noel Botham

Noel Botham este autorul cărții The Book of Useless Information și The Ultimate Book of Useless Information.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

5. Diana: The Life and Legacy of the People's Princess - Brian Hoey

Complet ilustrată cu fotografii frumoase, această carte comemorativă specială a biografului regal Brian Hoey – care a avut privilegiul de a o întâlni pe Diana de mai multe ori – aduce un omagiu vieții acestei tinere remarcabile. Diana, Prințesa de Wales, a fost admirată în întreaga lume pentru vitalitatea, compasiunea, determinarea și frumusețea ei. Când a apărut pentru prima dată pe scenă, a adus o nouă dimensiune familiei regale și a devenit rapid considerată una dintre cele mai fermecate femei din lume. Cu toate acestea, ea a rămas în mare măsură propria ei persoană: dură, dar înduioșător de vulnerabilă, voluntară, dar plină de compasiune într-un grad fără precedent în generația și mediul ei. Moartea ei tragică din 1997, în floarea vieții ei, a șocat lumea și a dezlănțuit un val de durere publică rar întâlnită. Mai bine de un sfert de secol mai târziu, popularitatea ei la nivel mondial rămâne la fel de puternică ca întotdeauna: ea este Diana de neuitat.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

6. Paris-London Connection: The Assassination of Princess Diana - John Morgan

Cea mai șocantă, dar reală, carte scrisă despre accidentul din Paris din 1997, care a luat viața prințesei Diana și a iubitului ei, Dodi Fayed. Această narațiune rapidă, dar cu autoritate, acoperă evenimentele care au condus și care au urmat tragediei. Paris-London Connection este cea mai șocantă, dar reală carte scrisă despre accidentul din Paris din 1997, care a luat viața prințesei Diana și a iubitului ei, Dodi Fayed. Această narațiune rapidă, dar cu autoritate, acoperă evenimentele care au condus și care au urmat tragediei. Cartea este o citire scurtă, rapidă - 200 de pagini - dar este o bombă, deoarece urmărește îndeaproape dovezile și analiza criminalistică incluse în cele 5.000 de pagini ale seriei de cărți Diana Inquest. Această serie reunește dovezile din ancheta franceză, ancheta britanică a operațiunii Paget, ancheta din Londra din 2007-2008 și sute de documente ale poliției britanice care nu au fost prezentate juriului de anchetă. Membrii familiei regale a Marii Britanii, ofițerii și agenții MI6, personalul superior al poliției franceze și agențiile de informații occidentale au jucat toți un rol în evenimentele de la Paris. Este expus pentru prima dată rolul specific al ofițerului superior MI6 cheie, Sherard Cowper-Coles. Cartea dezvăluie persoanele care au ordonat asasinarea Dianei și Dodi și pe cei care au efectuat operațiunea și cum au făcut-o. De asemenea, arată modul în care autoritățile au acoperit ceea ce s-a întâmplat și legătura semnificativă dintre evenimentele din Franța și Marea Britanie, atât înainte, cât și după accident. 27 de martori ai anchetei - atât francezi, cât și britanici - care au comis mărturie mincinoasă la ancheta de la Londra sunt numiți pentru prima dată. Paris-London Connection dezvăluie nivelul coordonării de corupție autorizată de stat în desfășurarea investigațiilor poliției franceze și britanice și a anchetei conduse de Lord Justice Scott Baker. Aceasta este cartea mult așteptată care folosește mărturia reală și dovezile documentare pentru a dezvălui cine, cum și de ce al asasinarii mult-iubitei Prințese Diana din Marea Britanie. John Morgan este autorul seriei de cărți Diana Inquest. Renumitul QC britanic, Michael Mansfield, care a servit la ancheta de la Londra, a spus: „Nu am nicio îndoială că volumele scrise de John Morgan vor ajunge să fie considerate „Magnum Opus” despre accident... și mușamalizarea care a urmat.” Mohamed Al Fayed, care și-a pierdut fiul Dodi în accident, a declarat: „Cred că John Morgan a făcut mai mult pentru a expune faptele acestui caz decât poliția din Franța și Marea Britanie. \"

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

7. Princess Diana: The True Story of the People's Princess - Katy Holborn

Prințesa Diana - Povestea adevărată a Prințesei Poporului Pe o mică insulă din terenul Althorp House, o casă impunătoare impresionantă din zona rurală Northamptonshire, se află locul de odihnă al unei adevărate icoane moderne. Lady Diana Spencer. O singură dată soție a moștenitorului tronului și mamă a doi fii, dintre care unul va fi cel mai probabil într-o zi rege. Challenger la protocoalele stabilite ale monarhiei, o femeie hotărâtă să o facă în felul ei. Creator de tendințe, umanitar, iubit al publicului. O persoană care părea să aibă totul, dar a cărei viață avea să se termine în tragedie la doar treizeci și șase de ani. Prințesa Poporului... aceasta este povestea ei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

8. Rezerva - Printul Harry

Una dintre cele mai impresionante imagini din secolul XX infatiseaza doi baieti, doi printi care isi conduc mama pe ultimul drum, in timp ce intreaga lume ii urmareste cuprinsa de tristete - si de teama. Dupa inmormantarea printesei Diana, miliarde de oameni s-au intrebat ce era in mintea si in sufletul celor doi frati - si cum avea sa fie viata lor mai departe. Aceasta carte spune povestea a ceea ce a urmat pentru Harry. Inainte sa-si piarda mama, printul Harry, care avea atunci doisprezece ani, era un baiat vesel si lipsit de griji, rezerva mai seriosului mostenitor, William. Dar suferinta a schimbat totul. Harry a inceput sa aiba probleme la scoala, avea dificultati in a-si gestiona furia si singuratatea si, pentru ca invinovatea presa pentru moartea mamei lui, ii era foarte greu sa-si traiasca viata in lumina reflectoarelor. La douazeci si unu de ani, s-a inrolat in Armata Britanica. Disciplina militara l-a ajutat sa-si puna ordine in viata, iar cele doua misiuni de lupta la care a luat parte l-au transformat intr-un adevarat erou in ochii opiniei publice. Dar, la scurta vreme dupa revenirea in tara, se simtea mai debusolat ca niciodata, suferind de stres posttraumatic si de puternice atacuri de panica. lar cel mai tare il afecta ca nu avea parte de iubire adevarata. Apoi a intalnit-o pe Meghan. Lumea a fost cucerita de minunata lor poveste de dragoste si a urmarit cu incantare nunta lor de basm. Dar, inca de la inceput, Harry si Meghan au fost vanati de presa, fiind victimele unor valuri de abuzuri, minciuni si rasism. Vazand ca sotia lui sufera, ca siguranta si sanatatea lor mentala erau puse in pericol, Harry si-a dat seama ca singura cale de a evita ca unul dintre ei sa aiba soarta tragica a mamei lui era sa-si paraseasca tara natala. De-a lungul secolelor, putini avusesera curajul sa plece din sanul familiei regale britanice. Ultima care incercase fusese chiar printesa Diana... Pentru prima oara, printul Harry isi spune intreaga poveste, relatandu-si viata cu o onestitate necrutatoare. Carte-eveniment, Rezerva este plina de marturisiri, dezvaluiri si lectii de viata cu greu invatate despre eterna putere a iubirii de a invinge suferinta.  Rezerva este o carte de o onestitate necrutatoare, plina de dezvaluiri, revelatii si lectii de viata cu greu invatate despre eterna putere a iubirii de a invinge suferinta. Printul Harry, duce de Sussex, este sot, tata, filantrop, veteran militar, promotor al bunastarii mentale si activist de mediu. Locuieste in Santa Barbara, California, impreuna cu familia si trei caini. Traducere din limba engleza de Cristina Nan, Carmen Neacsu, Smaranda Nistor, Oana Ionascu. Fragment din cartea "Rezerva" de Printul Harry: "De asemenea, calendarul era in favoarea mea. Abia incepuse vara lui 2013. Willy si Kate, mai avand doar cateva saptamani pana sa li se nasca primul copil, vor fi scosi din circuit pentru o vreme. Ca urmare, fundatia nu avea niciun fel de proiecte in pregatire. Cele aproximativ sapte milioane de lire sterline zaceau degeaba in visterie. Iar daca ideea cu Jocurile Internationale ale Razboinicilor se bucura de succes, avea sa intareasca profilul fundatiei, ceea ce ii va incuraja pe donatori si va face sa creasca de multe ori sumele din conturile acesteia. Vor fi cu mult mai multi bani disponibili cand Willy si Kate se vor intoarce sa-si reia activitatile in totalitate. Asa ca ma simteam cat se poate de sigur pe mine in zilele dinaintea prezentarii pe care urma s-o sustin. Dar cand a venit ziua cu pricina, parca nu mai eram atat de increzator. Mi-am dat seama cu cata ardoare imi doream chestia asta, pentru soldati si pentru familiile lor si, daca e sa fiu sincer, pentru mine insumi. Iar acest acces subit de emotie m-a impiedicat sa fiu la inaltime. Totusi, am reusit sa duc lucrurile pana la capat si membrii consiliului au fost de acord. In culmea fericirii, l-am cautat pe Willy, asteptandu-ma ca si el sa fie la fel de entuziast. A fost teribil de iritat. Ar fi vrut sa discut mai intai cu el toata povestea.  Am presupus, i-am zis, ca avea sa fie informat de altii. El s-a plans ca voi consuma toate fondurile din Fundatia Regala. Absurd, m-am balbait eu. Mi- s-a spus ca nu va fi nevoie decat de o finantare de o jumatate de milion de lire sterline, ca sa punem jocurile in miscare, adica o foarte mica parte din banii fundatiei. In plus, banii veneau din Fondul Endeavour, o structura special creata de fundatie pentru recuperarea veteranilor. Restul va proveni, de la donatori si sponsori.  Ce se intampla aici? m-am intrebat. Pe urma mi-am dat seama: Dumnezeule, rivalitatea dintre frati! Mi-am pus o mana peste ochi. Nu mai depasiseram faza asta? Toata povestea cu Mostenitorul contra Rezervei? Nu era cam tarziu, totusi pentru dinamica asta obosita de copii mici? Dar, chiar daca nu despre asta era vorba, chiar daca Willy insista sa se ia la intrecere cu mine, sa transforme relatia noastra de frati intr-un soi de olimpiada privata, nu-si dadea seama ca avea in fata mea un avans insurmontabil? El era casatorit, cu un copil pe drum, in timp ce eu imi comandam mancare acasa si o mancam singur deasupra chiuvetei. Chiuveta tatei! Inca locuiam cu tata! Jocul s-a sfarsit, omule. Tu ai castigat. Ma asteptam la ceva magic. Credeam ca aceasta misiune provocatoare si nobila de creare a unor Jocuri Internationale ale Razboinicilor ma va propulsa in etapa urmatoare a vietii mele de dupa razboi. N-a fost deloc asa. In loc de asta, zi dupa zi, ma simteam tot mai inert. Mai lipsit de speranta. Mai pierdut. Spre sfarsitul verii lui 2013, aveam necazuri, osciland intre accese de letargie debilitanta si atacuri puternice de panica.  Viata mea oficiala presupunea sa apar in public, in fata oamenilor, sa tin discursuri si cuvantari, sa dau interviuri, iar acum ma trezeam aproape incapabil sa indeplinesc aceste sarcini elementare. Cu cateva ore inaintea unui discurs sau a unei aparitii in public, eram leoarca de transpiratie. Apoi, in timpul evenimentului in sine, eram incapabil sa gandesc, imi tiuiau urechile si aveam mintea plina de spaime si de fantezii in care fugeam de acolo."

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

9. A Royal Conspiracy: Parallels between Princess Diana and Duchess Meghan - Courtney Hargrove

De la autoarea #1 cu bestselleruri Courtney Hargrove vine o serie vie de evenimente misterioase din cadrul familiei regale britanice. Șopârle care își schimbă formă. Regele Angliei și-a înecat fratele într-o cuvă de vin. Un complot al Prințului Philip pentru a ucide prințesa Diana. Vampiri printre membrii familiei regale. Acestea sunt doar câteva dintre teoriile conspirației care s-au învârtit în jurul familiei regale britanice de-a lungul istoriei. Dar treaba cu teoriile conspirației este că uneori se dovedesc a fi adevărate. Într-o notă mai serioasă și mai actuală, teoriile conspirației sunt la un pas cu privire la ceea ce se întâmplă cu ducesa Meghan, prințul Harry și problemele lor cu familia regală britanică și modul în care totul se leagă de ceea ce s-a întâmplat în anii 1980 și \ '90 cu Prințesa Diana. Prințesa Diana a fost Prințesa Poporului, o figură iubită de empatie, serviciu, frumusețe și farmec. Ea a murit în mod tragic prea tânără într-un accident de mașină îngrozitor la Paris, în 1997. Până în prezent, teoriile conspirației despre ceea ce a dus la moartea ei din interiorul familiei regale britanice și modul în care s-a întâmplat accidentul continuă să fie rampante. Meghan, ducesa de Sussex, a ales, de asemenea, o viață de serviciu și de a da înapoi. Și ea a vorbit despre lucruri supărătoare și periculoase care i s-au întâmplat în timp ce lucra în interiorul monarhiei britanice - un incendiu în grădinița fiului ei Archie, un câine rănit și curtenii care ar avea în posesia pașaportului cetățeanului american Meghan, unde ea nu l-a putut accesa cu ușurință, pentru a numi câteva exemple. Teoriile conspirației abundă despre ceea ce se întâmplă acum cu Meghan, Prințul Harry și familia lor se leagă de ceea ce sa întâmplat atunci cu Prințesa Di. Ce teorii susțin apă? Care sunt atât de ridicole încât să fie de râs? Indiferent de care conspirații au cea mai mare popularitate sau credibilitate, am văzut că unele dintre ele nu vor muri niciodată. Și monarhia își continuă domnia fără nicio influență, trăind în parte din contribuabilii britanici. Îi va opri ceva?

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

10. Diana. Povestea unei printese spusa de ea insasi - Andrew Morton

In 1992, cand aceasta carte a aparut pentru prima oara in Marea Britanie, publicul nu a acordat prea multa atentie faptului ca printesa de Wales a participat ea insasi la elaborarea ei. Se poate spune chiar ca a fost privita cu neincredere si luata in deradere de multi. Cu timpul insa, tocmai aceasta implicare a celei alintate de presa si de cei care au simpatizat-o Lady Di a atras aprecierile cititorilor de pretutindeni.   Dupa 25 de ani de la moartea sa in urma tragicului accident petrecut la Paris, personalitatea Dianei continua sa captiveze. Aceasta varianta revizuita a biografiei scrise de Andrew Morton cuprinde materiale si consideratii noi cu privire la mostenirea spirituala lasata de cea supranumita "printesa poporului", ca si la insemnatatea ei pentru casa regala britanica.    Tehnicile performante de redare si analiza a sunetelor au permis descifrarea pasajelor care abia se pot auzi in discutiile inregistrate in urma cu trei decenii si care nu apar in prima editie a cartii. Pe parcursul lor, Diana da amanunte despre o serie de aspecte legate atat de viata sa personala, cat si de calitatea ei de membra a casei de Windsor - raporturile sale cu regina, casatoria nefericita cu printul Charles, relatia dintre acesta si Camilla, bulimia care a chinuit-o, tentativele de sinucidere - dar si despre fericirea de a fi mama si dorinta ei de a duce o alta viata, departe de privirile indiscrete ale presei aflate in cautare de senzational.   Lucrarea biografica a lui Andrew Morton a avut, de-a lungul timpului, o influenta hotaratoare asupra imaginii pe care publicul larg si-a format-o despre monarhia britanica.    Cel mai bine documentata carte scrisa vreodata despre familia regala. - The Sunday Times   Autorul reuseste sa plaseze faptele Dianei in context si sa prezinte o imagine echilibrata a acestei memorabile personalitati. - Publishers Weekly Traducere din limba engleza de Alina Baltac.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

11. Diana Inquest: Who Killed Princess Diana? - John Morgan

Această carte explozivă, bazată pe dovezi, este cea mai șocantă, revelatoare, dar reală lucrare scrisă despre accidentul de mașină din Paris din 1997, care a luat viața prințesei Diana și a iubitului ei, Dodi Fayed. Include dovezi care arată că asasinarea Prințesei Diana a fost efectuată de agenția britanică de informații, MI6, la ordinele unor membri înalți ai familiei regale britanice. Această carte explozivă, bazată pe dovezi, este cea mai șocantă, revelatoare, dar reală lucrare scrisă despre accidentul de mașină din Paris din 1997, care a luat viața prințesei Diana și a iubitului ei Dodi Fayed. Ancheta Diana: Cine a ucis-o pe Prințesa Diana? include dovezi care arată că asasinarea Prințesei Diana a fost efectuată de agenția britanică de informații, MI6, la ordinele unor membri înalți ai familiei regale britanice. Noile dezvăluiri senzaționale includ documente și dovezi ale martorilor care demonstrează că primii trei ofițeri MI6 din Paris au fost înlocuiți cu mai mulți ofițeri superiori în zilele imediat înainte de prăbușirea din Paris. Analiza mărturiilor ofițerilor MI6 dezvăluie că aceștia au mințit în mod repetat în timpul interogatoriilor lor. Există dovezi puternice ale implicării MI6 în două comploturi eșuate de asasinare împotriva unor lideri mondiali de mare profil în perioada de 18 luni care a precedat asasinarea de succes a Diana. Această carte o expune și pe Rosa Monckton - soția fostului editor de ziar, Dominic Lawson - ca agent MI6. care a spionat-o pe Prințesa Diana. Cine a ucis-o pe Prințesa Diana? acoperă rolul reginei și al familiei regale senior în decese. Dezvăluie dovezi ale unei reuniuni speciale reprogramate a grupului regal Way Ahead - prezidată de Regina - care a avut loc cu doar 39 de zile înainte ca Prințesa Diana să fie asasinată. Analiza mărturiei anchetei secretarilor privați ai Reginei și ai Prințului Philip arată că ambii au mințit cu privire la natura și conținutul întâlnirilor Grupului Way Ahead. Acest volum - al cincilea din seria Diana Inquest - include, de asemenea, dovezi care arată că prim-ministrul britanic, Tony Blair, avea cunoștințe prealabile despre asasinarea Prințesei Diana. Cartea dezvăluie modul în care judecătorul de anchetă, Lord Justice Scott Baker, a împiedicat în mod deliberat juriul său să poată reuni dovezile care le-ar fi putut permite să înțeleagă rolurile jucate de MI6 și de familia regală în moartea Dianei și a lui Dodi. Seria de cărți de anchetă se bazează pe analiza criminalistică a mărturiei audiate în timpul anchetei din 2007-2008 și, de asemenea, pe dovezi din ancheta poliției britanice care au fost reținute.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

12. Lady Di, the Princess of Wales: The Unforgettable Memories of the People's Princess, Diana - Morris Jones

„O onorez pe mama mea în tot ceea ce fac. Sunt fiul mamei mele”, a declarat Prințul Harry. Am văzut și am simțit energia și impulsul pe care le-a primit de ai ajuta pe ceilalți, indiferent de mediul, afecțiunea sau statutul lor\”. „Voi lupta pentru copiii mei la orice nivel, astfel încât aceștia să își poată atinge potențialul ca ființe umane și în îndatoririle lor publice\”. Prințesa Diana s-a încurajat, fără să știe că va fi ruptă de ei mai devreme decât și-a imaginat. Adepții regali vor citi cu atenție această biografie bine împachetată, care oferă o nouă perspectivă asupra gândirii Casei Windsor și având o nouă perspectivă și înțelegere mai mult despre prințesa poporului și despre familie. În LADY DI, THE PRINCESS OF WALES, Morris Jones a dezvăluit o perspectivă mai profundă asupra casei celei mai cunoscute familii din lume, conectând stilurile de viață în legătură cu lumea.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

13. A Real Life Fairy Tale Princess Diana - Emberli Pridham

Pridham, Emberli: - Emberli Pridham a crescut în Dallas, Texas, inspirată de bunica ei, o autoare și o minunată bibliotecă de cărți. Ea, împreună cu soțul ei David, sunt coautorii seriei de cărți STEM bestseller-ului Amazon, If Not You, Then Who?, care își propune să-i învețe pe copii despre invențiile și brevetele din viața de zi cu zi, inspirându-i și dându-i putere să imaginați-vă și creați-le pe ale lor. Emberli scrie în prezent următoarele două cărți despre oameni inspiratori și influenți pentru seria A Real Life Fairy Tale. De asemenea, își petrece timpul îngrijindu-se de frumoasa ei familie și este implicată intens în activități filantropice în numele Spitalului de Copii Hasbro, Muzeul de Artă din Dallas, Dallas Symphony, Fundația Elton John SIDA și Societatea Americană de Cancer, printre alte organizații caritabile. Familia Pridham locuiește în Dallas, Texas, împreună cu cei trei copii ai lor mereu curioși, Brooke, Noah și Graham.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

14. Guarding Diana - Ken Wharfe

În public, Diana a fost sărbătorită oriunde mergea, întâmpinată de mulțimi adoratoare și încântată de mass-media. În privat, tânjea anonimatul, iar Ken Wharfe avea obligația de a o proteja și de a o ține departe de privirile indiscrete. Ofițerul instruit de SAS din cadrul elitei Operațiuni Speciale 14, Departamentul Regală și Protecție Diplomatică a Yard-ului, a fost alături de Prințesă la fiecare pas. În timp ce ea uimește printre societatea din Washington sau se plimba pe nisipul plajelor exclusiviste din Caraibe, el veghea asupra ei. La poalele munților Himalaya, căldura și praful Indiei și inima Africii, el a fost întotdeauna la doar o bătaie de inimă distanță. „Purple Five Two” – femeia, prințesa – era responsabilul lui Ken. În privat, atunci când călătoreau, ei au pozat adesea în bărbat și soție sub nume presupuse, „Domnul și doamna Hargreaves”, pentru a-i arunca pe paparazzi hotărâți, disperați după o fotografie. Ori de câte ori își dorea o vacanță privată, se întorcea către Ken, care era trimis în secret să găsească locul idilic. În cei șase ani în care Ken a fost alături de Diana, au călătorit sute de mii de kilometri împreună, împărtășind secrete, râsete și lacrimi într-o călătorie cu adevărat extraordinară. Aceasta este povestea lor exclusivă.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

15. The Unauthorized Autobiography of Diana, Princess of Wales - Kathleen Mckenna Hewtson

Planul era simplu: să o omoare pe Diana - așa cum chiar Diana o prezisese cu șase luni în urmă - într-un accident de mașină. În cazul în care pur și simplu ajunge să fie rănită, atunci era imperativ ca ea să moară imediat după accident, indiferent de ce a fost nevoie. Și, după cum s-a dovedit, a fost nevoie de unele dintre cele mai bizare tratamente medicale oferite vreodată unei victime unui accident, dar doar câțiva oameni au observat vreodată asta... Și totuși, Diana a supraviețuit, iar ceea ce trebuie să spună lumii va cu siguranță distruge familia regală britanică. Încă frumoasă, încă amuzantă, încă supărată, ea ar dori să vorbească despre presupusa ei poveste de poveste cu Prințul Charles și să arunce o lumină nouă asupra vechei povești - povestea ei, povestea lui, povestea Camillei. Diana s-a întors și e mai bună ca niciodată.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

16. Diana: Story of a Princess - Tim Clayton

Craig, Phil: - Phil Craig este un producător de documentare de televiziune.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

17. In pat cu regina - Eleanor Herman

In pat cu regina. 900 de ani de regi ticalosi, amanti virili si politica de alcov La curtile regale pline de testosteron - generali indrazneti, curteni cizelati si cardinali virili - v-ati intrebat vreodata cum si-au gasit fericirea doamnele?   • Anne Boleyn a flirtat cu barbatii de la curte; Catherine Howard s-a culcat cu unul. Henry al VIII-lea le-a decapitat pe amandoua. • Ecaterina cea Mare si-a omorat sotul idiot si a condus Imperiul Rus alaturi de o lista lunga de favoriti tineri si virili. • Maria Antoaneta s-a indragostit de frumosul conte suedez Axel Fersen, care a incercat cu darzenie sa o salveze de la ghilotina. • Printesa Diana a renuntat la garda de corp regala pentru a se bucura de nenumaratele aventuri amoroase, care, in mod tragic, au dus la moartea ei timpurie.   In aceasta continuare a bestsellerului In pat cu regele, Eleanor Herman dezvaluie adevarul despre ceea ce se intampla in spatele usilor inchise ale budoarului unei regine. Documentata ireprosabil, plina de povesti captivante despre romantism, pasiune si scandal, In pat cu regina exploreaza vietile sexuale tumultuoase ale unora dintre cele mai iubite si celebre conducatoare.   Regina, care traia intr-un palat opulent, purta rochii elegante si bijuterii stralucitoare, era invidiata, admirata si respectata. Dar de cele mai multe ori era, de fapt, o femeie nefericita, fortata sa se casatoreasca cu un print strain pe care nu-l vazuse inainte, cu un capcaun regal care era sadic, cu spume la gura, respingator fizic, incompetent mental sau impotent sexual - iar in cazurile mai triste, toate cele de mai sus. Satula pana peste cap de sotul ei, cand o regina isi lua un amant, totul era posibil - defaimare si moarte, dar si triumf politic. Unii regi isi inchideau pe viata nevestele infidele; alti monarhi, mai binevoitori, ii numeau pe amantii reginei prim-ministri. Factorul crucial care decidea soarta unei regine infidele se referea intotdeauna la implicatiile politice ale relatiei amoroase. La curtile regale europene, tragedia reginelor si a sotiilor de printi nu s-a nascut din aventurile lor sexuale, ci din uneltirile politice. Herman prezinta toate detaliile fierbinti si intense ale vietilor scandaloase ale amantilor regali... o carte extrem de captivanta. - Entertainment Weekly   ... detaliile picante despre personaje uneori uitate... fac aceasta carte sa straluceasca mai puternic decat bijuteriile coroanei. - Emily McCombs, Bust   Stilul lui Eleanor Herman este spumos. - Boston Globe   Eleanor Herman este istoric, autoare a volumului In pat cu regele, bestseller New York Times. Printre alte carti ale sale se numara: Mistress of the Vatican, King Peggy, Legacy of Kings, Blood of Gods and Royals. A avut numeroase aparitii la National Geographic Channel, The History Channel si American Heroes Channel, pentru a oferi comentarii de specialitate pe diverse teme.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

18. Diana, William, and Harry: The Heartbreaking Story of a Princess and Mother - James Patterson

Bestseller instantaneu New York Times! „Ea a fost cea mai bună mamă din lume”, au spus prinții William și Harry la memorialul de 10 ani al Dianei. „Distractiv și persuasiv”, (Publishers Weekly) aceasta este prima carte mare despre Diana privată, mama a doi prinți. „Fanii regali vor devora această biografie bine ritmată, care oferă o nouă perspectivă asupra Casei Windsor. O veți sparge până la apusul soarelui și veți pleca gândindu-vă la Prințesa de Wales și la cei doi fii ai săi cu o nouă perspectivă.” - Jurnalul bărbaților Din momentele în care William și Harry se nasc în Casa Windsor, ei devin întreaga lume a tinerei lor mame. Am doi băieți foarte sănătoși și puternici. Îmi dau seama cât de incredibil de norocoasă sunt, își amintește Diana în fiecare dimineață. Dar chiar și prințesa de Wales se întreabă: Sunt eu o mamă bună? Diana se confruntă cu o provocare aparent imposibilă: un fiu destinat să fie rege al Angliei și altul hotărât să-și găsească propriul drum. Ea îi învață să onoreze tradiția regală, chiar dacă îndrăznește să o încalce. „Uneori mi-aș dori o mașină a timpului...” spune Diana în timp ce William și Harry cresc, fără să-și imagineze că vor avea mai puțin de o viață împreună. Chiar și după ce ea a plecat, fiii ei urmează exemplul mamei lor - și inima ei. Pe măsură ce anii trec și William și Harry ajung la maturitate și își formează propriile familii, ei poartă numele Dianei, asemănarea ei și spiritul ei incomparabil. „James Patterson își aplică abilitățile de scriitor în istoria vieții reale cu un stil romanesc” (Oameni) în această biografie profund personală și revelatoare a celei mai cunoscute familii din lume, de la autorul cel mai bine vândut din lume.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

În lumea istoriei regale și a fascinației pentru personalități care au lăsat o amprentă de neșters, Prințesa Diana stă neclintit ca un simbol al grației, compasiunii și schimbării. Vă invităm să explorați o colecție meticulos selecționată de cărți dedicate vieții și moștenirii acestei figuri emblematici. Fie că sunteți un admirator de lungă durată al Prințesei de Wales sau pur și simplu dornici să descoperiți mai multe despre povestea ei de viață, lista noastră promite să vă ofere o perspectivă profundă și nuanțată. De la biografii scrise cu măiestrie la analize detaliate ale impactului ei global, fiecare carte vă va transporta într-o călătorie prin momentele definitorii ale vieții Prințesei Diana. Aflați despre lupta ei pentru a găsi fericirea, angajamentul neclintit față de cauzele umanitare și moștenirea eternă lăsată în urmă. Pe măsură ce răsfoiți aceste pagini, veți descoperi nu doar povestea unei prințese, ci inima unei lumi care a fost profund mișcată de curajul și bunătatea ei. Încurajăm pe toți cititorii, de la cei mai tineri la cei mai în vârstă, să exploreze această listă captivantă și să se lase inspirați de viața unei adevărate legende.

Cărți despre Prințesa Diana în format PDF

Avem pentru tine Cărți despre Prințesa Diana în format PDF. Înainte să cumperi cărțile, poț citit primele câteva pagini în format PDF ca să te poți decide dacă merită să cumperi cartea sau nu. Vezi cărțile cu butonul albastru PDF din lista de mai sus. În această listă de cărți găsești: