Am avut ocazia să o cunosc pe Corina Ozon ( apropo, este o tipă sper de treabă și plină de umor). Dar aici nu o să vorbim despre omul Corina Ozon ci despre scriitoarea care, printr-un efort aproape titanic, dar mai ales printr-o dibăcie demnă de invidiat, a creat un adevărat fenomen. Când folosesc cuvântul ” fenomen” vă rog să mă credeți că nu mă hazardez absolut deloc. Dincolo de proiectul „True Blue”, care a creat „Pastile de nesomn”, cartea în care membrii fan clubului au avut oportunitatea de a-și etala veleitățile literare, Corina Ozon a dezbrăcat, prin intermediul celor trei cărți ale sale, arta amantlâcului de straiele ponosite ale unei nejustificate pudori.

Nu este vorba despre scoaterea gunoiului de sub preș pentru a fi mai apoi așezat în vitrina hămesitului oprobiu public. Nicidecum. De la Cleopatra, Aspasia (amanta lui Pericle), mesalinele romane, până la Mata Hari, Eva Braun sau Monica Lewinski, driadele carnagiului au amprentat istoria, efemer sau ceva mai pregnant, în funcție de oportunitațile și capriciile momentului istoric respectiv.

zilele-amantilor_1_fullsize

Știu, unii sceptici ( sau poate doar invidioși), au afirmat că scriitura Corinei Ozon nu este literatură și că toată această ”pseudo-mâzgălitură” este doar o febrilă revărsare de alambicate cuvinte.

Doamnelor și domnilor, sceptici sau invidioși, aceasta este realitatea cotidiană, una pe care voi, datorită unor inadecvate dioptrii, o renegați, strigând din rărunchi pe la colțuri de cenacluri pseudo-erudite, unde puțini vă ocupă scaunele din sălile rezervate gratuit datorită unor concubinaje relaționiste cu cei care dorm nederanjați în fotolii frumos capitonate.

noptile-amantilor_1_fullsizeImportant este momentul, acest îmbătător carpe diem pe care îl tot invocăm chiar și în cele mai ascunse și de nespovedit gânduri ale noastre. Carpe diem versus lăudător tempracti. Aceasta este deviza, într-o lume în care încă mai încercăm să le trezim tinerilor interesul pentru literatură cu povești scrise cu mai bine de un secol în urmă.

amantii-30-corina-ozon

În cele trei cărți ale sale, Zilele amanților, Nopțile amanților și Amanții 3.0, Corina Ozon ne poartă pe cărările, cunoscute sau mai puțin cunoscute, ale amantlâcului actual, creând cu dezinvoltură un îmbietor amestec de erotism și umor, care te acaparează și te binedispune. Tocmai de aceea consider că cele trei cărți ale Corinei Ozon, apărute la editura Herg Benet, sunt un medicament necesar pentru cei care sunt capabili să admită realitatea netrunchiată, cea care refuză să poarte masca unui imund carnaval.

Lectură plăcuta!