”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

de | nov. 28, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VĂLUL PICTAT ARE REDUCERE PE:

„Vălul pictat” este un roman despre pierderi și câștiguri, despre dragoste și ură, despre viață și moarte, despre tristețe și bucurie.

Prima carte citită de Maugham m-a făcut să mă îndrăgostesc de stilul autorului, de lejeritatea și ușurința sa de a povesti.

Kitty Fane este o fată frivolă, destul de simplă și veselă, care la vârsta de 25 de ani este forțată în sfârșit să se căsătorească cu cineva despre care crede că este îndrăgostit de ea. Ei bine, sora ei mai mică a fost prima care s-a căsătorit și înțelegeți de ce s-a grăbit. Ea alege pentru ea însăși o persoană destul de înțeleaptă, inteligentă și rezervată, Walter, un medic bacteriolog, și se mută cu el în Hong Kong.

După cum aflăm mai târziu, Walter este într-adevăr îndrăgostit de Kitty, dar din cauza atitudinii sale reci și reținerii sale, din păcate, nu poate arăta aceste sentimente tandre. Kitty, la rândul ei, obosită de un astfel de soț, și-a găsit repede o înlocuire. Ea pictează imagini ale unei vieți fericite alături de bărbatul ei iubit. Ea desenează, dar nu și amantul. Totuși, aventura nu durează mult, Walter află totul și pune condiția – divorț sau el și Kitty pleacă la muncă într-un loc unde acum există un focar de holeră.

Unele evenimente o obligă pe Kitty să meargă cu soțul ei la o moarte sigură.

Acest test ajută la înțelegerea adevăratei valori a lui Walter. Dar eroina trebuie să treacă printr-o cale dificilă de iluminare. Maugham își conduce eroina pe scara spirituală. Munca sufletului îi deschide ochii la diferite lucruri. Dar renașterea morală începe doar cu respingerea iluziilor despre sine și recunoașterea nesemnificației proprii. Există multe lucruri zadarnice, nesincere, înșelătoare în viața lui Kitty. Trebuie să treacă anii pentru a înțelege ce este iubirea și de ce este capabil un bărbat iubitor.

Dacă îți place recenzia cărții VĂLUL PICTAT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de W. Somerset Maugham

Cum va deveni viața lui Kitty și a soțului ei, ce se va întâmpla în relația lor, ce vor pierde și câștiga acești doi… Maugham este un psiholog minunat, fiecare eveniment, fiecare acțiune a personajelor este descrisă în detaliu. Ba urăsc eroina principală, apoi o înțeleg, o urăsc din nou și îmi pare rău de ea pe alocuri. O carte puternică, care are conotații profunde, iar fiecare dintre noi poate interpreta acest sens în moduri diferite.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la carte este credibilitatea dezvoltării personale a lui Kitty. Nu se va schimba dintr-o persoană frivolă și prostuță într-un intelectual cu mari valori, deoarece simplitatea ei și, într-un fel, mediocritatea ei este o parte din ea care va fi mereu cu ea. Cu toate acestea, în ciuda propriilor limitări, va arăta că întotdeauna există loc de auto-îmbunătățire și schimbare, chiar dacă nu ajungi niciodată la perfecțiune.

Ridicând vălul modelat al vieții, vedem motive rușinoase, ipocrizie și slăbiciune, dar, recunoscându-le, devenim mai puternici. Îmi plac foarte mult romanele psihologice subtile, frumos scrise, precum cel al lui Maugham.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VĂLUL PICTAT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Vălul Pictat
Autor: W. Somerset Maugham
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 228
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 284

Alte recenzii de la W. Somerset Maugham:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 406 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 25 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments