”Vălul pictat” de W. Somerset Maugham

de | nov. 28, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VĂLUL PICTAT ARE REDUCERE PE:

„Vălul pictat” este un roman despre pierderi și câștiguri, despre dragoste și ură, despre viață și moarte, despre tristețe și bucurie.

Prima carte citită de Maugham m-a făcut să mă îndrăgostesc de stilul autorului, de lejeritatea și ușurința sa de a povesti.

Kitty Fane este o fată frivolă, destul de simplă și veselă, care la vârsta de 25 de ani este forțată în sfârșit să se căsătorească cu cineva despre care crede că este îndrăgostit de ea. Ei bine, sora ei mai mică a fost prima care s-a căsătorit și înțelegeți de ce s-a grăbit. Ea alege pentru ea însăși o persoană destul de înțeleaptă, inteligentă și rezervată, Walter, un medic bacteriolog, și se mută cu el în Hong Kong.

După cum aflăm mai târziu, Walter este într-adevăr îndrăgostit de Kitty, dar din cauza atitudinii sale reci și reținerii sale, din păcate, nu poate arăta aceste sentimente tandre. Kitty, la rândul ei, obosită de un astfel de soț, și-a găsit repede o înlocuire. Ea pictează imagini ale unei vieți fericite alături de bărbatul ei iubit. Ea desenează, dar nu și amantul. Totuși, aventura nu durează mult, Walter află totul și pune condiția – divorț sau el și Kitty pleacă la muncă într-un loc unde acum există un focar de holeră.

Unele evenimente o obligă pe Kitty să meargă cu soțul ei la o moarte sigură.

Acest test ajută la înțelegerea adevăratei valori a lui Walter. Dar eroina trebuie să treacă printr-o cale dificilă de iluminare. Maugham își conduce eroina pe scara spirituală. Munca sufletului îi deschide ochii la diferite lucruri. Dar renașterea morală începe doar cu respingerea iluziilor despre sine și recunoașterea nesemnificației proprii. Există multe lucruri zadarnice, nesincere, înșelătoare în viața lui Kitty. Trebuie să treacă anii pentru a înțelege ce este iubirea și de ce este capabil un bărbat iubitor.

Dacă îți place recenzia cărții VĂLUL PICTAT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de W. Somerset Maugham

Cum va deveni viața lui Kitty și a soțului ei, ce se va întâmpla în relația lor, ce vor pierde și câștiga acești doi… Maugham este un psiholog minunat, fiecare eveniment, fiecare acțiune a personajelor este descrisă în detaliu. Ba urăsc eroina principală, apoi o înțeleg, o urăsc din nou și îmi pare rău de ea pe alocuri. O carte puternică, care are conotații profunde, iar fiecare dintre noi poate interpreta acest sens în moduri diferite.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la carte este credibilitatea dezvoltării personale a lui Kitty. Nu se va schimba dintr-o persoană frivolă și prostuță într-un intelectual cu mari valori, deoarece simplitatea ei și, într-un fel, mediocritatea ei este o parte din ea care va fi mereu cu ea. Cu toate acestea, în ciuda propriilor limitări, va arăta că întotdeauna există loc de auto-îmbunătățire și schimbare, chiar dacă nu ajungi niciodată la perfecțiune.

Ridicând vălul modelat al vieții, vedem motive rușinoase, ipocrizie și slăbiciune, dar, recunoscându-le, devenim mai puternici. Îmi plac foarte mult romanele psihologice subtile, frumos scrise, precum cel al lui Maugham.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VĂLUL PICTAT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: VĂLUL PICTAT
Autor: W. Somerset Maugham
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 228
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 403

Alte recenzii de la W. Somerset Maugham:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Băiatul din Vecini” de Vi Keeland

Recenzie ”Băiatul din Vecini” de Vi Keeland

Cine a spus că vârsta contează într-o poveste de iubire? Valentina di Giovanni are 37 de ani și este convinsă că nu este pregătită să își dea întâlniri. După doi ani de la divorțul de bărbatul cu care a fost împreună încă din liceu și cu care are un fiu, Valentina...

Recenzie “Cum să te simți iubit” de Dr. Jeanne Segal

Recenzie “Cum să te simți iubit” de Dr. Jeanne Segal

Dr. Jeanne Segal are o bogată experiență în domeniul psihologiei și a ales să împărtășească din experiența profesională scriind pe înțelesul tuturor despre inteligența emoțională. Cartea Cum să te simți iubit are un caracter practic, poate îmbunătăți viața oricărui...

Recenzie „Manon Lescaut” de Antoine Francois Prevost

Recenzie „Manon Lescaut” de Antoine Francois Prevost

"Manon Lescaut" de Antoine Francois Prevost este un clasic roman de dragoste franțuzesc publicat în anul 1731. Are la bază o poveste romantică tristă și vicioasă între doi tineri care ajung să se ruineze unul pe celălalt. Încă dinainte să ajung să citesc acest volum,...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 530 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 26 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments