rsz_books

În seara asta vă propun să faceți cu o bloggeriță pasionată de cărți ce nu ține neapărat să urmeze trend-urile. Originală și cu un stil care te face s-o citești neîntrerupt, Yuki Black se manifestă prin cuvinte și iubește prin litere (nu am spus eu asta, ci ea!).

Bună, Yuki 🙂 Pentru început o să te rog să ne spui câte ceva despre tine și despre blogul tău!

Hei cititori! Numele meu este Yuki Black şi sunt blogger de mai bine de 2 ani, sunt cititoare şi genul ăla de om care nu se poate opri din mirosit cărţi în locurile publice. Sunt considerată ca fiind o fire nonconformistă. Îmi place pâinea prăjită, arta şi ,bineînţeles, să scriu pe blog.

Care e prima ta amintire legată de o carte?

Momentul care, în clasele mici, învăţătoarea ne citea din ,,Păcală’’, gustam fiecare glumă cum acum nu aş mai putea s-o fac. Îmi plăcea, chiar încercam să citesc singură acasă din ea, dar era mai special când cineva o citea cu intonaţie. Ce nostalgie!

E vreo carte care te-a marcat?

Consider că fiecare carte te ,,marchează’’, îşi pune o amprentă ce rămâne iremediabilascunsă şi care se conturează şi deformează după percepţiile tale de până atunci. Aş opta pentru ,,Faust’’, un deliciu ce-ţi inaugurează simţuri noi şi neştiute de tine până atunci. O carte ce te disecă şi te face să te autoflagelezi, în momentul în care-ţi dai seama cât de puţină cunoaştere ai cunoscut până în momentul respectiv.

E vreo carte pe care nu ai suportat-o? Ce faci când nu îți place o carte?

Renunţ la ea şi o aşez înapoi pe rafturi. Apoi simulez diferite ceruturi, în mintea mea, cu un cititor căruia i-a plăcut foarte mult cartea. Ştiu că gusturile ,,nu se discută’’, dar eu consider că nu orice lucru ce are litere pe ea ar trebui considerată ,,capodoperă’’.

Ai schimba ceva la blogul tău?

Poate aş mai lucra la aspect, dar îmi placă să aibă o alură ,,dark’’. Mă gândeam să fie ceva viu, dar ar fi în antiteză cu ceea ce scriu şi cu concepţiile mele.

O să te rog să arunci o privire asupra primului tău articol de pe blog. Ce impresie îți lasă acum? Consideri că ai evoluat în vreun fel?

10 octombrie 2012. Mhm, îmi miroase a melancolie şi a un copil ce-şi caută refugii în orice. Îmi amintesc cum a pus copilul mâinile pe tastatură şi a început să posteze primele sale cuvinte. Mhm.

Cred că ne schimbăm în fiecare clipă în care analizăm şi vedem ceva, cred că toate cuvintele scrise în trecut reflectă ceea ce am devenit acum. Fiecare clipă pe care am petrecut-o scriind m-a adus mai aproape de scopuri şi de atât de multe carusele de lucruri noi, cred că e unul dintre cele mai curoajoase lucruri pe care le-am decis să le fac: am decis să scriu despre mine.

Dacă ar fi să mergi pe stradă și te-ai întâlni cu scriitorul tău preferat ce ai face?

L-aş contempla de la distanţă cu o curiozitate nestăpânită. Ar fi genial!

La ce nu ai renunța nici dacă ai fi torturată?

La vise şi concepţii. Nimeni nu poate schimba ceea ce sunt indiferent de tipul de tortură aplicat (da, aici o includ chiar şi pe cea psihică).

E vreun personaj dintr-o carte în care te-ai regăsit?

Mă regăsesc în toat personajele, în fiecare copac pe lângă care am trecut şi în fiecare stea desenată pe caietul de română . Sunt fiecare personaj citit vreodată şi chiar mai mult: sunt gata să interpretez fiecare personaj; căci, până la urmă, nu toţi suntem măşti fără chipuri?

Planuri de viitor?

Mereu le am structurate în minte, dar sper să aibe măcar o tentă din ceea ce-mi propun în fiecare zi în care străbat aceleaşi săli de clasă. Îmi doresc să salvez oameni, este ceea ce vreau să las, este ceea ce vreau să fac pentru a le mulţumi celor care m-au salvat. Este ceea ce m-ar face fericită. Şi, bineînţeles, îmi doresc să vizitez de la catacombele din Paris până la muzeul lui Nabokov, şi să propovăduiesc frumuseţea artei împreună cu roşul aprins ce mă completează în fiecare zi.

Un mesaj pentru cititori, te rog!

Împrăştiaţi artă în fiecare cotlon şi continuaţi să prindeţi fericire!

P.S

Nu uitați să o votați pe Yuki în Topul Blogurilor de Cărți!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022