Recenzie „Aristotel și Dante descoperă secretele Universului” de B.A.Saenz

by | Aug 12, 2016 | Beletristică, Dragoste, Mister, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA ARISTOTEL ȘI DANTE DESCOPERĂ SECRETELE UNIVERSULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Imagine aristotle and danteNu știu de ce, dar Aristotel și Dante descoperă secretele Universului e o carte pe care am trăit-o mai mult decât pe oricare alta. O poveste despre dragoste mai presus de prietenie, o poveste creionată delicat din praf de stele și comete, cu un fir narativ care a reușit să mă emoționeze până la lacrimi. Și dincolo de ele.

Cred  Sunt sigură că Aristotel și Dante descoperă secretele Universului e cel mai frumos roman young adult pe care l-am citit, și nu cred că voi găsi curând unul care să mă cucerească la fel de mult.

I bet you could sometimes find all the mysteries of the universe in someone’s hand.

În prim-plan îi avem pe Aristotel și Dante. Doi tineri atât de diferiți, și totuși exact la fel. Curioși, misterioși, plini de enigme și secrete doar de ei știute, cei doi își dau seama că sunt altfel decât ceilalți. Și odată ce și-au dat seama de asta, au realizat că Universul le aparține și totul e exact așa cum trebuie să fie. Imagine aristotle and dante, book, and galaxi

Ari e tipul care-și pune întrebări, întrebări ale căror răspunsuri sunt asemenea unui ecou gol. Toată lumea îi ascunde câte ceva și e pregătit să afle aceste secrete ale Universului alături de Dante, un puști sarcastic și amuzant, care vede lumea total diferit de ceilalți, care știe că amintirile sunt permanente, deci trebuie să ai grijă cu cine ți le faci.

Și atunci a fost piscina. Locul în care Dante l-a învățat pe Ari să înoate și de aici a început povestea lor. Universul lucrează pe la spatele lor, legându-i pe viață cu aceeași sfoară. Sper să nu fie considerat spoiler, dar Dante se îndrăgostește de Aristotel. Acea iubire pură și inocentă care te învață să-l înalți pe celălalt în timp ce te dobori pe tine. Aristotel nu știe ce simte, nu știe dacă e corect, dar, până la urmă ce mai e corect?

Imagine college and dante and aristotle

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de B.A. Saenz

Mi-a plăcut totul la cartea asta. De la lirismul cuvintelor până în înaltul cerului celor doi adolescenți care se povestesc unul pe altul atât de sublim, pur și real.

Aristotel și Dante descoperă secretele Universului este un roman pe care îl recomand tuturor, pentru simplul fapt că e o lectură care te face să realizezi că unii își poartă secretele precum o coroană, cu mândrie și încredere.

Aristotel și Dante descoperă secretele Universului e mai mult decât un roman; e locul în care ne refugiem când, la 4 dimineața, vrem să știm că nu suntem singuri. O carte care te face să te simți acasă.

 

🔥 CARTEA ARISTOTEL ȘI DANTE DESCOPERĂ SECRETELE UNIVERSULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Aristotel și Dante Descoperă Secretele Universului
Autor: B.A. Saenz
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1890 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments