Dacă ești în căutare de cărți de dezvoltare personală bune, află că ți-am pregătit o listă cu 4 titluri care îți vor schimba viața. Am selectat acele cărți care te vor ajuta să îți formezi obiceiuri noi, sănătoase și de durată. Va trebui să te înarmezi cu răbdare, un pix sau un creion și caietul de notițe, fiindcă vei avea multe de învățat. Cărțile de dezvoltare funcțională au puterea de a ne schimba comportamentul, gândirea, ori chiar ne pot vindeca de anumite traume trăite. Cu toate astea, învățăturile din aceste cărți trebuie neapărat puse în aplicare pentru a da roade.

Cele mai bune 4 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citești

Cele 5 limbaje ale iubirii, Gary Chapman

Încă de mici învățăm iubirea. Ne iubim părinții, bunicii, apoi creștem și ajungem să ne iubim prietenii și partenerii. Cu toate astea, nimeni nu ne învață că iubirea diferă de la o persoană la alta. Aici intervine autorul Gary Chapman, care explică cititorilor săi cele 5 feluri în care majoritatea persoanelor își exprimă și așteaptă iubire în schimb. Cartea este tradusă la editura Curtea Veche, iar între timp au apărut și noi ediții dedicate adolescenților, părinților și inclusiv felului în care ne cerem scuze. 

 

 

 

 

Curajul de a fi vulnerabil, Brené Brown

Deseori definim curajul drept o virtute de care oricine are nevoie pentru a reuși în viață. Brené Brown vine în schimb cu o teorie extraordinară, aceea că trebuie să avem curaj să fim vulnerabili. Expunerea defectelor, a fricilor și a slăbiciunilor noastre este prezentată în carte drept un act de curaj, care ne oferă autenticitate și ne ajută să formăm relații interumane puternice. Cartea a fost tradusă și la noi și este publicată la editura Curtea Veche, în colecția Cărți-Cheie.

 

 

 

 

Fă-ți patul, William H. McRaven

Un obicei simplu, dar cu un impact enorm. În anul 2014, William H. McRaven ținea un discurs absolvenților de la Universitatea din Austin. Un discurs ca oricare altul? Nicidecum, fiindcă acel discurs a strâns rapid peste 10 milioane de vizualizări. Amiralul McRaven le-a povestit studenților despre principiile care l-au ajutat în timpul antrenamentelor, iar printre acestea se numără și banalul pat făcut în fiecare dimineață. Cartea își dorește să inspire noile generații și să îndrume cititorii spre schimbare și dezvoltare continuă. 

 

 

 

 

Thrive, Arianna Huffington 

Thrive este o carte recent lansată la editura Publica, dar care a devenit rapid printre favoritele publicului. Autoarea abordează o temă extrem de actuală, aceea a goanei după fericire în locurile greșite. Noi, ca oameni, ne ocupăm timpul cu ore petrecute la birou peste program, cumpărături exagerate și case din ce în ce mai mari. Din păcate, în toată această goană uităm de lucrurile mărunte care ne fac cu adevărat fericiți.

“Pentru a trăi viața pe care ne-o dorim și pe care o merităm cu adevărat – și nu mă refer la o viaţă cu care doar să fim împăcați –, avem nevoie de o a treia metrică, de o a treia unitate de măsură a succesului, care merge dincolo de cele două deja existente, bani și putere. Cea de-a treia metrică este clădită pe patru fundamente – bunăstare, înțelepciune, miracol și dăruire –, noțiuni care alcătuiesc cele patru secțiuni ale acestei cărți.” — ARIANNA HUFFINGTON

 

 

Ție ce cărți de dezvoltare personală ți-au schimbat viața?

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!