Recenzie: “Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman

by | Feb 25, 2020 | Dezvoltare Personală, Divertisment, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cele cinci limbaje ale iubirii nu e nici pe departe un manual și nici nu vinde rețete care sa funcționeze în cazuri generale. Mai degrabă te ajută să te autodescoperi și să înțelegi ce funcționează sau de ce nu funcționează unele lucruri în căsnicia ta.

Gary Chapman pune accentul pe cupluri căsătorite pentru a exemplifica fiecare dinte limbajele iubirii, menționând în introducere cum iubirea se schimbă după căsătorie.

,,Cuvântul <<iubire>> este cel mai important din orice limbă – dar și cel mai derutant.”

Se zice că soarele pare să aibă mai mult farmec atunci când ești îndrăgostit, dar ce te faci când Chapman îți spune că această stare durează, în medie, doar doi ani? Cum se maturizează iubirea pe parcursul anilor și cum trebuie ea exprimată astfel încât partenerul să o perceapă este cheia succesului acestei cărți.

Dragostea are mai multe limbaje, divizate, la rândul lor, în dialecte. Prezentate în carte sunt limbajele primare ale iubirii precum: declarațiile, timpul în doi, serviciile, darurile și contactul fizic.

Gary Chapman vine și cu un nou concept, cel al rezorvorului afectiv. Acestuia îi este dedicat un întreg capitol.

  1. Declarațiile

Se recomandă să fie simple și directe, întrucât exprimă iubirea într-un mod foarte puternic. Ele includ încurajări, vorbe rostite cu politețe sau pe un ton frumos.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Gary Chapman
  1. Timpul în doi

Pentru că ,,Simpla prezență fizică este insuficientă… Când stăm împreună cu partenerul, nimic nu trebuie să ne distragă atenția.”

  1. Darurile

Acesta este cel mai ușor limbaj de învățat. Nu presupune doar cadouri materiale ci și simpla prezență fizică. Pentru cineva cu un astfel de limbaj, aceasta contează enorm în momentele dificile.

  1. Serviciile

Se reflectă, în special, la cuplurile deja căsătorite și care apreciază distribuirea sarcinilor.

  1. Contactul fizic

,,Dacă limbajul primar de iubire al partenerului e contactul fizic, este esențial să-l strângi în brațe când plânge.”

La finalul cărții, autorul introduce un ghid de studiu pentru partener și pentru discuții de grup, cuprinzând toate cele cinci limbaje și exerciții simple.

Cartea este ușor de citit, plină de exemple pentru a înțelege mai bine mesajul acesteia și gata să te ajute să îți îmbunătățesti viața de cuplu.

🔥 CARTEA CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cele Cinci Limbaje Ale Iubirii
Autor: Gary Chapman
An apariție : 2015
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 25.02.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1191 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 17 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments