Orice carte scrisă de Matt Haig devine un succes garantat. În ultimii ani, cititori de toate vârstele și-au arătat interesul pentru operele autorului de origine britanică. Matt Haig s-a născut la 3 iulie 1975 în Sheffield și este autor de cărți de ficțiune și non-ficțiune atât pentru publicul adult, cât și pentru cel compus din copii. Prima sa creație a apărut în anul 2002, o lucrare de non ficțiue lansată de Kogan Page, iar în 2018, publicul din România se îndrăgostea de romanul Cum să oprești timpul, carte lansată la editura Nemira.

 

Cărți Matt Haig

Cum să oprești timpul | 👉 vezi cartea

Cum să oprești timpul este un bestseller internațional. Romanul prezintă povestea lui Tom, un bărbat care arată mai tânăr decât este în realitate din cauze unei boli extrem de rare. În realitate, el trăiește de câteva secole, fiind martor la Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului și New York-ul admirat de pe insulele Oceanului Pacific. Aceasta este o carte despre identitate, pierdere, regăsire și ce înseamnă să trăiești cu adevărat.

 

 

 

 

Câteva motive să iubești viața | 👉 vezi cartea

Luptându-se el însuși cu depresia, Matt Haig își dorește să insufle cititorilor săi bucuria de a trăi. Aflat în pragul prăbușirii la doar 24 de ani, acesta s-a decis să realizeze o listă cu doar o parte dintre motivele pentru care viața merită trăită, cu toate greutățile și bucuriile ei deopotrivă. Autorul ni se destăinuie, oferind publicului detalii intime din viața sa, inclusiv gândurile de suicid cărora le-a făcut față. Această carte este mai mult decât un roman motivațional, devenind o pledoarie a trăitului frumos.

 

 

 

 

Gânduri de pe o planetă nervoasă | 👉 vezi cartea

După succesul cărții Câteva motive să iubești viața, Matt Haig revine cu continuarea: Gânduri de pe o planetă nervoasă. Autorul demonstrează astfel că lumea în care trăim se joacă cu mințile noastre. Anxietatea, stresul, graba, sunt doar o parte dintre problemele cu care ne confruntăm zilnic, fapt ce duce la apariția unor răni adânci, greu de vindecat. Matt Haig povestește în această carte despre efectul pe care lumea exterioară îl are asupra sănătății mintale.

 

 

 

 

Biblioteca de la miezul nopții | 👉 vezi cartea

Biblioteca de la miezul nopții este cel mai recent titlu lansat de autorul Matt Haig. Cartea prezintă povestea Norei, o tânără aflată la limita dintre viață și moarte. Dezamăgirile, regretele și dragostea ei pentru cărți se reunesc într-o bibliotecă magică, demnă de filmele S.F. de la cinema. Cărțile sunt infinite, la fel și posibilitățile protagonistei. I se oferă astfel o nouă șansă, șansa de a face lucrurile cum trebuie și de a trăi viața pe care și-o dorește. Povestea este înduioșătoare, impresionantă și cu un final neașteptat.

 

 

Tu ai citit deja aceste cărți de la Matt Haig?

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!