4 motive pentru care îți recomandăm cărțile din anticariate

Din moment ce te afli aici este destul de clar că îți plac cărțile. Pesemne că îți place și să petreci minute în șir prin librării, căutând titluri noi ale autorilor preferați, ori răsfoind câte un volum al unui scriitor clasic, consacrat. Însă, de câte ori ai intrat în anticariate și ai scotocit după cărți prăfuite și uitate de timp?

Dacă încă mai ai tot felul de concepții legate de cărțile de la anticariat, iată doar patru motive pentru care îți recomandăm să lași ochelarii de cal acasă:

1. Sunt mai ieftine

Dacă visezi să îți cumperi toată colecția unui scriitor, cu siguranță că vei fi nevoit să scoți ceva bani din buzunar dintr-odată. Însă, dacă arunci un ochi prin anticariat, fie el online sau fizic, vei vedea că sunt șanse mari să găsești ce te interesează cam la jumătate din preț. De altfel, orice titlu după care ai tânjit într-o librărie, il vei găsi în anticariate la prețuri mult mai convenabile.

2. Poți găsi cărți rare

Dacă ai obiceiul să cauți obiecte de colecție, fie ele și cărți, cu siguranță că vei putea „scotoci” printr-un anticariat. Lucru pe care nu îl putem spune că s-ar întâmpla într-un bookstore obișnuit.

3. Au o poveste

f90cdade671821ab18c6e50ccb4b338c

Sursă foto

Ei, acum, e-acum. Dacă nu v-au convins cele două motive de mai sus, voi încerca să merg și pe partea emoțională. Cărțile vechi au fost răsfoite de multe persoane înaintea ta și au stat pe numeroase rafturi de bibliotecă, ori pe noptiere lângă pat. Au pe alocuri litere șterse, poate un colț îndoit sau o dedicație frumoasă pe primele pagini. Cotorul e ușor uzat și paginile au un iz specific timpului trecut.

Prin urmare, pe lângă povestea in sine pe care o țin ascunsă între coperti, cărțile mai poartă cu ele tâlcuri pe care doar cei cu adevărat atenți le vor citi.

4. Contribui la salvarea copacilor

 Știm cu toții de unde provine hârtia și cum sunt produse cărțile. Prin urmare, dacă dorești să contribui la salvarea copacilor, pe lângă varianta Ebook-urilor, poți opta pentru cumpărarea cărților vechi, în schimbul edițiilor reeditate.

Prin urmare, dacă până acum nu prea aveai motive pentru care să cumperi cărți din anticariate, acum ai cel puțin patru. Te-am convins?

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.