Ai un hobby? În afară de citit? Ce-ai spune dacă ai îmbina pasiunea pentru citit cu un alt hobby? Ai putea începe să cauți cărți care să te ajute să îți desfășori activitatea, să înveți mai multe trucuri, ori pur și simplu să te relaxezi. În continuare, îți vom recomanda 5 cărți pentru diverse hobby-uri și care, sperăm noi, vor ocupa un loc de cinste în biblioteca ta.

Cum să nu îţi ucizi plantele de apartament

Știm cu toții cât de importante sunt plantele pentru decorarea și înfrumusețarea casei, dar și pentru un aer mai curat. Însă îngrijirea plantelor poate deveni o corvoadă dacă nu știm cât de des să le udăm, ce plante vor să stea la lumină, ori când ar trebui mutate din ghiveci. Dacă te confrunți cu astfel de întrebări, poate că ar trebui să citești despre cum să ai grijă de plantele din casa ta. În această carte, Veronica Peerless îți explică în pași simpli și ilustrații atractive cum să nu îți ucizi plantele de apartament.

 

 

 

 

Jurnalul meu literar

Când eram mici, cu toții aveam un jurnal. Anii au trecut, însă nevoia de a ne scrie gândurile și trăirile nu a dispărut complet. Dacă ești o persoană căreia îi place să ia notițe, să își creeze liste de lectură, ori să scrie recenzii, te poți folosi de acest jurnal literar. Acest jurnal este creat special să te ajute să îți organizezi listele cu cărți citite sau necitite, să îți iei notițe despre lecturile parcurse, dar și să oferi rating sau să transcrii un pasaj preferat. Privește acest jurnal ca pe o variantă tangibilă a aplicației goodreads, dar la care ai acces doar tu!

 

 

 

 

Manualul Marthei. Cum să faci (aproape) totul

În viața de zi cu zi apar tot felul de mici accidente. Se desprinde un nasture, se sparge un ghiveci de flori, ori poate peretele din sufragerie are nevoie de mici reparații. În astfel de situații vine în ajutor Manualul Marthei, o carte dedicată persoanelor care își doresc să se descurce singure cu (aproape) toate lucrurile. Autoarea a testat și a fotografiat majoritatea situaților cu care te poți confrunta într-o casă și cum le poți rezolva.

 

 

 

 

Florilegium

Dacă ești genul de persoană care are întotdeauna o agendă la îndemână, agendele din colecția Florilegium sunt ideale pentru tine. Aceste agende conțin ilustrații superbe și informații despre cele mai fascinante flori, dar și spații libere pentru gândurile, notițele și planurile tale de zi cu zi.

 

 

 

 

Păsări fantastice. Carte de colorat pentru adulți. Ediția a II-a

Orice hobby ai avea, trebuie să te simți bine când îl faci, să te relaxeze. Ce poate fi mai relaxant decât coloratul? Ne întoarcem în copilărie, ne adunăm creioanele, cariocile și acuarelele și ne apucăm de umplut spațiile mici din cărțile de colorat pentru adulți. Foarte important de menționat este faptul că astfel de cărți te ajută să scapi de stres.

 

 

 

 

Yoga pentru toți. 50 de activități distractive de yoga pentru copii și adulți

În încheiere, vrem să îți recomandăm și un joc distractiv și relaxant pentru toți membrii familiei. Fie că ești pasionat de yoga sau vrei doar să începi să practici, acest pachet de exerciții simple este ideal. Pachetul conține cartonașe cu 50 de activități de yoga pe care le pot încerca atât adulții, cât și copii. Fiecare cartonaș este ilustrat și explică diversele exerciții de întindere, respirație și echilibru.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022