Kristin Hannah este o autoare foarte populară. Titluri precum Totul pentru dragoste, Aleea cu licurici, sau Grădina de iarnă sunt doar o parte dintre cărțile care s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

Născută la 25 septembrie 1960 în California, Kristin Hannah a absolvit de la Universitatea din Washington și a lucrat pentru o perioadă într-o agenție de advertising din Seattle. A studiat apoi dreptul și a practicat, tot în Seattle, perioadă în care scrie prima ei carte, dar nu a fost niciodată publicată. Lucrurile se schimbă în 1991 când publică romanul de dragoste A Handful of Heaven.

Majoritatea cărților ei prezintă povești incredibile despre iubire, prietenie, dar abordează și teme profunde, precum pierderea cuiva drag. Dacă și ție îți plac romanele de dragoste și ești în căutarea unor cărți care să te scoată instant din reading slump, atunci trebuie să o citești pe Kristin Hannah!

Ce cărți scrise de Kristin Hannah îți recomandăm:

Cele patru vânturi

Anul 1934, Texas. Majoritatea oamenilor sunt șomeri, iar seceta le face viața de zi cu zi tot mai grea. Locuitorii se luptă să își păstreze gospodăriile, însă veștile rele par să se țină scai de ei.

Într-o perioadă atât de nesigură, din toate punctele de vedere, Elsa trebuie să aleagă între pământul mult iubit sau plecarea spre o viață mai bună în California.

Cele patru vânturi este despre căutarea sensului în viață, decizii dificile și iubirea față de origini.

Aleea cu licurici

Cu siguranță ai auzit de serialul Firefly Lane care rulează acum pe Netflix. Producția are la bază cartea cu același nume, publicată inițial în anul 2008.

Cartea prezintă povestea prieteniei dintre Kate și Tully, două tinere care se cunosc în adolescență, studiază împreună la aceeași universitate, iar apoi ajung colege de muncă și ulterior prietene de nedespărțit. Povestea lor este una complexă, plină de încercări, dar și de momente fericite de care cele două își amintesc cu drag și din care cu toții putem învăța ceva.

Totul pentru dragoste

Tu ce ai face în numele dragostei?

Angie DeSaria și Lauren Ribido ar face totul pentru dragoste. Angie este o femeie care a trecut recent printr-un divorț și a cărei inimă este sfâșiată de anii în care a încercat să rămână însărcinată. Lauren pe de altă parte este o tânără de doar 17 ani care ajunge să lucreze pentru Angie. Cele două leagă o prietenie foarte strânsă și sunt supuse unor încercări la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată…

Un nou început

Ne aflăm în Alaska, anul 1974. Leni este o adolescentă prinsă în relația furtunoasă a părinților ei și speră că într-o zi va putea avea un cămin al ei, poate chiar un viitor mai bun.

Alaska, imprevizibilă, necruțătoare și neîmblânzită, pare să fie sursa problemelor lor. Totul pare să se ducă de râpă, însă Leni îl întâlnește din fericire pe Matthew, iar viitorul pare să nu fie atât de sumbru.

Un nou început este o carte emoționantă, îndrăzneață și care abordează într-un mod foarte onest felul în care ne simțim când ne confruntăm cu pierderea.

A doua şansă

Universul lui  Annie Colwater se prăbușește odată cu auzul cuvintelor rostite de soțul ei: sunt îndrăgostit de altă femeie. Căsnicia ei de două decenii se sfârșește, iar când fiica lor adolescentă pleacă la studii, căminul conjugal devine tot mai gol, întunecos și apăsător. În pragul depresiei, Annie pleacă în orașul în care a copilărit, Mystic, să locuiască alături de tatăl ei.

A doua șansă este un roman despre căsnicie, regăsirea de sine, vindecare și deschiderea față de un nou început.

 

 

Tu ce cărți scrise de Kristin Hannah ai citit?

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022