Chiar dacă vara e pe sfârșite, încă mai ai la dispoziție timp să te delectezi cu lecturile verii. Ți-am pregătit o listă cu 6 cărți superbe, cu povești bine construite, incitante, surprinzătoare și demne de un rating de 5 stele!

De la Fecioarele, noul roman al autorului Alex Michaelides, până la un nou volum din seria Bridgerton, te provocăm ca vara aceasta să citești cărțile despre care toată lumea vorbește și să afli de ce sunt atât de populare.

Noutățile verii

     

   

Bridgerton. Lui Sir Phillip, cu dragoste. Povestea lui Eloise (vol. 5)

În volumul 5 al seriei Bridgerton aflăm povestea lui Eloise, independenta și încăpățânata Eloise. Aceasta este cerută în căsătorie la 28 de ani de către Sir Phillip Crane deoarece acesta credea că ea este disperată să se mărite. Spre deosebire de sora ei mai mare, Daphne, Eloise nu intenționează să se mărite prea curând și și-a exprimat în repetate rânduri opinia contradictorie cu privire la măritiș, viața de familie și ideea de femeie de casă. Eloise visează la o educație, la independență financiară și emoțională și vede iubirea ca pe o piedică. Oare va putea acest Sir Phillip să îi schimbe părerea despre iubire?

Mexican Gothic

Dacă îți plac romanele thriller și poveștile pline de simboluri, atunci trebuie să citești Mexican Gothic. Te avertizăm, s-ar putea să îți fie teamă să treci pe lângă case abandonate după ce vei citi cartea aceasta, dar cu siguranță te vei simți absorbit/ă în povestea țesută cu măiestrie de Silvia Moreno-Garcia. Romanul o are în prim-plan pe Noemi, o tânără care primește o scrisoare tulburătoare de la verișoara ei. Noemi, ghidată de curajul său extraordinar, decide să plece în zona rurală a Mexicului, spre Locul Înalt, pentru a afla ce secrete întunecate ascunde și cum o poate ajuta pe verișoara sa.

Portofoliul fugii

Romanul prezintă povestea cutremurătoare a celor hărțuiți de regimul nazist. Pe parcursul cărții va fi amintită deseori o listă de nume, numele persoanelor care au dispărut, dar și numele persoanelor care mai pot fi salvate.

„Varian Fry a aprins o flacără mică și puternică într-o lume a întunericului, iar în mâinile pricepute ale lui Julie Orringer – sub vraja prozei sale magistrale, prin portretele fine pe care le realizează, prin structura de thriller clasic de spionaj și prin redarea însuflețită a acelei lumi frumoase și teribile –, strălucirea curajului lui Fry, umanitatea sa fragilă și rezistența neclintită răspândesc o lumină inepuizabilă peste propriile noastre vremuri tulburi.“ – Michael Chabon

Insula luminii

Kristin Hannah revine în atenția cititorilor cu un nou roman, Insula luminii. Cartea prezintă povestea Norei, o femeia care și-a părăsit soțul și copiii, ajungând apoi gazda unei emisiuni cunoscute de radio. Fiica cea mică, Ruby, decide că este momentul să se răzbune pe mama ei și se folosește de talentul său actoricesc pentru a trage un semnal de alarmă asupra abandonului care a avut loc în familia sa. Totul capătă o turnură ciudată când Nora suferă un accident grav, iar Ruby se oferă să o îngrijească. Să reușească oare cele două să descopere iubirea mamă-fiică sau să fie vorba despre răzbunare dusă la extrem?

Fecioarele

După succesul internațional al romanului Pacienta tăcută, Alex Michaelides revine cu un nou titlu thriller, Fecioarele. Descoperă povestea lui Edward, un ucigaș. Edward este profesor de tragedie greacă la Cambridge. Este chipeș ,adorat de colegi și de studenți, dar și membru al unei societăți secrete cunoscută sub numele de Fecioarele. Lucrurile se temperează când Zoe, o tânără studentă este găsită moartă. Oare Edward să fie vinovat? Ce influență are asupra sa și a elevilor societatea secretă? Și ce preț vor plăti cei care vor încerca să elucideze misterul?

Despre Grace

Se spune că atunci când iubești, poți lăsa persoana dragă ție să plece. Fiecare alegere pe care o facem are un preț, un efect care la un moment dat va lovi mai tare decât ne așteptăm. Asta se întâmplă și cu David și Sandy, un cuplu atipic, a căror poveste are loc în înzăpezita Alaska. Grace apare într-un vis, ceea ce îl răvășește complet pe David, iar dorința de a fugi cât mai departe devine realitate.

,,E inutil a spune despre această carte că este frumoasă, extraordinară sau emoționantă. Orice descriere a acestui roman de debut este banală prin comparație cu proza perfectă a lui Anthony Doerr.“ – The Guardian

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022