Am avut deosebita plăcere să vorbesc cu autorul Silviu Urdea, autor a doua romane pline de suspans care prezintă o latura sumbră reprezentativă pentru autor  „Nu ma tem” și „Suflet pierdut”.

Istrate Emanuela: Pentru cei care nu au auzit de Silviu Urdea, vă rugăm să ne spuneți câteva lucruri despre dvs.

Silviu Urdea: Sunt născut în data de 29 ianuarie 1992, în Brașov.

Pe plan sportiv, la vârsta de 18 ani am început să practic Strongman, un sport extrem în care ne este testată forța, viteza, rezistența, în mai multe probe dificile. În 2013 am fost invitat să particip în USA la o competiție de acest gen, urmând ca în anul 2015 să debutez în turneul mondial Strongman Champions League, la care activez până în prezent.

Pe plan literar, la vârsta de 20 de ani am început să scriu primele pagini din romanul meu de debut Suflet pierdut, care, doi ani mai târziu, în anul 2014, a fost publicat la editura Herg Benet. În iarna anului 2015-2016 am finalizat un nou proiect, thrillerul Nu mă tem, care a marcat cel de-al doilea roman al meu publicat la Libris Editorial în decembrie 2016.

În prezent am finalizat cel mai măreț proiect al meu de până acum, după o muncă tiranică de 1 an și 7 luni de scris zilnic. Acesta se numește Războiul Legendelor și este un epic-fantasy complex. Se preconizează apariția lui în toamna acestui an.

I.E. Sunteți considerat primul Strongman din țară și un sportiv de performanță, cum ați trecut de la toate acestea la scris?

S.U. Orice om simte nevoia de a se destinde de cotidian, de stresul sufocant al societății în care trăiește. Eu m-am refugiat în muzică, călătorit și citit.

Când aveam 20 ani mi-a venit ideea să scriu o carte din dorința de a face ceva unic, o lume pe care să o controlez, ceva ce, ulterior, mi-am dat seama că mă reprezintă.

I.E. Sportivul Silviu Urdea se afișează cu o latură puternică și masivă, dar cum se afișează scriitorul Silviu Urdea?

S.U. Scriitorul Silviu Urdea, cred că se afișează sub o formă cât mai naturală. Momentan și-a descris gândurile sub forma a două romane thriller de suspans. Pe viitor va încerca să arate evoluția și dorința sa de a aduce ceva unic prin seria Războiul Legendelor.

I.E. Pe lângă sport și scris mai aveți și alte pasiuni?

S.U. Desigur. Ador să călătoresc și să văd lucruri noi, civilizații, mentalități și modurile de abordare a anumitor situații diferite.

Dar cele două mari pasiuni ale mele, SCRISUL și SPORTUL, îmi ocupă destul de mult timp.

I.E. Am observat că ambele cărți pe care le-ați publicat prezintă o latură sumbră, această latură vă reprezintă?

S.U. Până în prezent, da. De acum înainte o să demonstrez că nu mă reduc doar la un gen anume de scriere. Veți vedea fața mea mai complexă în seria Războiul Legendelor.

I.E. Care a fost inspirația dvs. atunci când ați scris prima carte?

S.U. Dorința de a face acel ceva unic, visul de a mă vedea publicat, ele m-au împins să continui să scriu restul paginilor din Suflet pierdut. Determinarea de a menține un ritm și o disciplină în tainele scrisului a venit cu ușurință datorită sportului. Sunt două discipline total diferite, două cariere opuse, dar care au niște numitoare comune: răbdarea, disciplina și perseverența.

I.E. De ce ar trebui oamenii să citească cărțile „Suflet pierdut” și „Nu mă tem” ? Ce ar descoperi în ele?

S.U. Recenziile și părerile celor care mi-au citit cărțile spun că nu le-a mai venit să le lase din mâini decât după ce au întors ultima filă.

Deci conform spusele altora… cei ce își doresc suspans… o carte care să-i capteze până la final… pot încerca să mă citească.

I.E. Am înțeles că lucrați la o carte noua. O să reprezinte aceeași latură sumbră sau o să fie total diferită?

S.U. Războiul Legendelor: Deceniul Sfânt este primul volum din serie. Este un epic-fantasy complex, de dimensiuni considerabile. Am în perspectivă multe lucruri cu privire la acest proiect. Promit o carte specială, un proiect măreț și unic! Acțiunea se petrece cu 65 milioane de ani în urmă, în Ținuturile de Veci, înainte ca asteroidul să lovească Terra și să distrugă toate ființele, creaturile și legendele vii. Cuprinde multe personaje și zone, întâmplări și legende.

Țin să precizez că acest proiect va fi însoțit de un website interactiv, în care voi, cititorii mei, veți putea naviga în Ținuturile de Veci și veți fi mai aproape de personajele voastre preferate. Veți putea viziona imagini cu zonele din carte, înfățișarea caracterelor și detalii despre orice. Veți pătrunde în Ținuturile de Veci și nu veți mai vrea să ieșiti!

I.E. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

S.U. Oricine mă poate contacta și urmări pe unul din link-urile de mai jos:

https://www.facebook.com/SilviuUrdeaAuthor

https://www.facebook.com/NuMaTem.Roman

https://www.facebook.com/Sufletpierdut.thriller

http://www.strongman-romania.com/

Momentan tirajul din Suflet pierdut este epuizat, iar cel mai probabil anul acesta să apară o ediție nouă, revizuită.

Nu mă tem poate fi comandat cu autograf personalizat, direct de la mine. Mai poate fi găsit și la unele librării din țară, dar și pe site-rile următoare:

http://www.libris.ro/nu-ma-tem-silviu-urdea-LIB978-606-8814-11-7–p1072806.html

https://www.librex.ro/literatura-romana/nu-ma-tem.html

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii booknation.ro?

S.U. Le mulțumesc pentru că au avut răbdarea și curiozitatea de a afla mai multe despre mine, citind acest interviu.

Nu le pot spune decât că… Războiul Legendelor o să înceapă curând!