Recenzie ,,Râurile din Londra” de Ben Aaronovitch

Titlu: Râurile Din Londra
Autor: Ben Aaronovitch
An apariție : 2018
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 372
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 3.06.2018
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Ben Aaronovitch a creat o poveste surprinzătoare, plină de dinamism, intitulată Râurile din Londra, o poveste ce te va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină. Starea de adrenalină te va cuprinde încă de la primele cuvinte, determinându-te să vrei să termini cartea cât mai repede doar pentru a afla secretele bine ascunse.

Peter Grant are un vis- să ajungă detectiv al Poliției Metropolitane din Londra. Însă, lucrurile nu stau tocmai cum și-a închipuit, căci este încă la stadiul de ofițer stagiar, nefiind luat foarte în seamă de către superiorii săi. Ei bine, cel puțin la început, căci, odată cu săvârșirea unei crime neobișnuite, viața sa va lua o turnură incredibilă. Mai ales că, în stadiul investigației, dă peste un martor ușor…neobișnuit. Este vorba despre o ființă trecută prin moarte, o fantomă, cu alte cuvinte.

Ce-i drept, abilitatea stagiarului de a comunica, să spunem, la un alt nivel, nu a trecut chiar neobservată, căci acesta va face echipă cu Thomas Nightingale, un inspector-vrăjitor, care investighează magia și supranaturalul. Împreună, vor trebui să lupte împotriva unui spirit teribil, înfricoșător, care are doar un singur scop: Londra să fie acaparată de haos.

-Ați pus o vrajă pe câine, am spus după ce am plecat.

-Doar una mică, a zis Nightingale.

-Deci magia e reală, am zis. Ceea ce vă face să fiți…ce, mai exact?

-Un vrăjitor.

-Ca Harry Potter?

Nightingale a oftat.

-Nu, a spus, nu ca Harry Potter.

-În ce fel?

-Nu sunt un personaj fictiv, a spus Nightingale.

Așadar, Râurile din Londra este o carte cu detectivi, dar care se individualizează prin imaginația debordantă de care dă dovadă autorul, plină de detalii și de secrete bine ascunse, o carte cu un aer revigorant care o transformă într-o lectură încântătoare pe care nu ai cum să nu o recomanzi.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ben Aaronovitch.

-Dacă ți se pare că acum ești în conflict cu tine însăți, am spus, gândește-te cum o să fie după ce Nightingale o să afle că m-ai păpat la cină.

 

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.