Ben Aaronovitch a creat o poveste surprinzătoare, plină de dinamism, intitulată Râurile din Londra, o poveste ce te va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină. Starea de adrenalină te va cuprinde încă de la primele cuvinte, determinându-te să vrei să termini cartea cât mai repede doar pentru a afla secretele bine ascunse.

Peter Grant are un vis- să ajungă detectiv al Poliției Metropolitane din Londra. Însă, lucrurile nu stau tocmai cum și-a închipuit, căci este încă la stadiul de ofițer stagiar, nefiind luat foarte în seamă de către superiorii săi. Ei bine, cel puțin la început, căci, odată cu săvârșirea unei crime neobișnuite, viața sa va lua o turnură incredibilă. Mai ales că, în stadiul investigației, dă peste un martor ușor…neobișnuit. Este vorba despre o ființă trecută prin moarte, o fantomă, cu alte cuvinte.

Ce-i drept, abilitatea stagiarului de a comunica, să spunem, la un alt nivel, nu a trecut chiar neobservată, căci acesta va face echipă cu Thomas Nightingale, un inspector-vrăjitor, care investighează magia și supranaturalul. Împreună, vor trebui să lupte împotriva unui spirit teribil, înfricoșător, care are doar un singur scop: Londra să fie acaparată de haos.

-Ați pus o vrajă pe câine, am spus după ce am plecat.

-Doar una mică, a zis Nightingale.

-Deci magia e reală, am zis. Ceea ce vă face să fiți…ce, mai exact?

-Un vrăjitor.

-Ca Harry Potter?

Nightingale a oftat.

-Nu, a spus, nu ca Harry Potter.

-În ce fel?

-Nu sunt un personaj fictiv, a spus Nightingale.

Așadar, Râurile din Londra este o carte cu detectivi, dar care se individualizează prin imaginația debordantă de care dă dovadă autorul, plină de detalii și de secrete bine ascunse, o carte cu un aer revigorant care o transformă într-o lectură încântătoare pe care nu ai cum să nu o recomanzi.

-Dacă ți se pare că acum ești în conflict cu tine însăți, am spus, gândește-te cum o să fie după ce Nightingale o să afle că m-ai păpat la cină.

 

 

Titlu: RÂURILE DIN LONDRA
Autor: Ben Aaronovitch
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 372
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1331

Alte recenzii de la Ben Aaronovitch:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra a fost redactor Booknation.ro și a scris 116 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments