ACUM GĂSEȘTI BRODERIE DIN FIRELE VIEȚII PE:

Sunt sigură că și tu te-ai întrebat cum ar fi fost dacă ai fi trăit în alte vremuri. Cum ai fi reacționat, cum ai fi procedat, cum ai fi iubit, cum ai fi gândit, poate, dacă ai fi apărut mai înainte. Oare destinul ar fi avut planuri mai mărețe pentru tine? Oare ai fi fost mai bun, mai înțelegător? Oare fiorii dragostei s-ar fi simțit altfel?

Desigur, ne putem proiecta în trecut doar cu ajutorul propriei imaginații, creionându-ne o schiță a ceea ce am fi vrut să găsim. Dar, uneori, este posibil să avem norocul să dăm peste o carte, care tocmai prin măiestria cu care este scrisă, să ne aducă mai aproape de noi în alte timpuri. Acesta este și cazul romanului cu iz de altădată al autoarei Gabriela Bobârnat, intitulat Broderie din firele vieții.

Se aşteptase să fie greu, complicat, să nu meargă nimic ca pe roate şi să întâmpine greutăţi, dar dacă ar fi pus-o cineva să definească, să zică ce se ascunde concret în spatele acestor vorbe, nu ar fi putut spune, dar cu timpul a aflat. Şi poate că realitatea ar fi fost şi mai dură, dacă nu ar fi fost ajutată de nişte rude îndepărtate, găsite mai mult prin hazardul sorţii, decât folosindu-se de informaţiile pe care le avea.

Broderie din firele vieții ia forma unui bilet care te trimite într-o călătorie alături de boieri de altădată, de domnișoare și doamne cu diverse obiceiuri, dar și prejudecăți. Romanul este o invitație care îți permite să asiști la un frumos spectacol. O invitație care îți dă prilejul să fii martorul unei frumoase povești de dragoste care se creionează treptat, subtil, de-a lungul paginilor și cuvintelor alese cu delicatețe și grijă. Astfel, de la conu’ Iorgu și până la familia Mușat, de la Ecaterina, Maria și până la Voichița și Vlad și multe alte personaje interesante, vei face, pe rând, cunoștință cu sentimentele cele mai ascunse, mai nevinovate sau poate nu ale oamenilor de atunci. Totul se desfășoară treptat, luând forma unei broderii pe care ți-o vei aminti mult timp de-acum încolo.

Pe moment nu a simţit decât furie, dar peste ani, scena în care fata îl privea pe jumătate cu milă, pe jumătate cu reproş, a frământat-o în gând prinzând contururi de care nu mai era sigur dacă fuseseră aievea sau le născocise mintea lui, după aceea.

 

La final, vei afla un amănunt special, la care cu siguranță vei zâmbi, căci vei afla realmente ci sunt cu adevărat două dintre personaje, dar nu îți dau mai multe detalii, ci te las să descoperi de unul singur!

Oamenii sunt puşi de Dumnezeu, doi câte doi, un bărbat şi o femeie, să facă de-a lungul timpului o împletitură din firele vieţii. Unora le iese ceva grosolan, altora ceva drăguţ, alţii le încâlcesc, unii mai sar din ochiuri.

Titlu: Broderie Din Firele Vieții
Autor: Gabriela Bobârnat
An apariție : 2017
Editura: CORESI
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.03.2018
Nota recenzorului: n/a

Adriana Alexandra
Autor: Adriana Alexandra
❝ Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici :) --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/ ❞
Adriana e Erou Booknation.ro
Redactor de 985 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Adriana Alexandra