Recenzie ,,Broderie din firele vieții” de Gabriela Bobârnat

Titlu: Broderie Din Firele Vieții
Autor: Gabriela Bobârnat
An apariție : 2017
Editura: Coresi
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 21.03.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Broderie din firele vieții” de Gabriela Bobârnat
4.9 (98.95%) 19 votes

ACUM GĂSEȘTI BRODERIE DIN FIRELE VIEȚII PE:

Sunt sigură că și tu te-ai întrebat cum ar fi fost dacă ai fi trăit în alte vremuri. Cum ai fi reacționat, cum ai fi procedat, cum ai fi iubit, cum ai fi gândit, poate, dacă ai fi apărut mai înainte. Oare destinul ar fi avut planuri mai mărețe pentru tine? Oare ai fi fost mai bun, mai înțelegător? Oare fiorii dragostei s-ar fi simțit altfel?

Desigur, ne putem proiecta în trecut doar cu ajutorul propriei imaginații, creionându-ne o schiță a ceea ce am fi vrut să găsim. Dar, uneori, este posibil să avem norocul să dăm peste o carte, care tocmai prin măiestria cu care este scrisă, să ne aducă mai aproape de noi în alte timpuri. Acesta este și cazul romanului cu iz de altădată al autoarei Gabriela Bobârnat, intitulat Broderie din firele vieții.

Se aşteptase să fie greu, complicat, să nu meargă nimic ca pe roate şi să întâmpine greutăţi, dar dacă ar fi pus-o cineva să definească, să zică ce se ascunde concret în spatele acestor vorbe, nu ar fi putut spune, dar cu timpul a aflat. Şi poate că realitatea ar fi fost şi mai dură, dacă nu ar fi fost ajutată de nişte rude îndepărtate, găsite mai mult prin hazardul sorţii, decât folosindu-se de informaţiile pe care le avea.

Broderie din firele vieții ia forma unui bilet care te trimite într-o călătorie alături de boieri de altădată, de domnișoare și doamne cu diverse obiceiuri, dar și prejudecăți. Romanul este o invitație care îți permite să asiști la un frumos spectacol. O invitație care îți dă prilejul să fii martorul unei frumoase povești de dragoste care se creionează treptat, subtil, de-a lungul paginilor și cuvintelor alese cu delicatețe și grijă. Astfel, de la conu’ Iorgu și până la familia Mușat, de la Ecaterina, Maria și până la Voichița și Vlad și multe alte personaje interesante, vei face, pe rând, cunoștință cu sentimentele cele mai ascunse, mai nevinovate sau poate nu ale oamenilor de atunci. Totul se desfășoară treptat, luând forma unei broderii pe care ți-o vei aminti mult timp de-acum încolo.

Pe moment nu a simţit decât furie, dar peste ani, scena în care fata îl privea pe jumătate cu milă, pe jumătate cu reproş, a frământat-o în gând prinzând contururi de care nu mai era sigur dacă fuseseră aievea sau le născocise mintea lui, după aceea.

 

La final, vei afla un amănunt special, la care cu siguranță vei zâmbi, căci vei afla realmente ci sunt cu adevărat două dintre personaje, dar nu îți dau mai multe detalii, ci te las să descoperi de unul singur!

Oamenii sunt puşi de Dumnezeu, doi câte doi, un bărbat şi o femeie, să facă de-a lungul timpului o împletitură din firele vieţii. Unora le iese ceva grosolan, altora ceva drăguţ, alţii le încâlcesc, unii mai sar din ochiuri.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Avatar maria
  Reply

  Chiar mi-a plăcut cartea. Dinamică, cu acțiune bine legată și chiar cu umor.

 2. Avatar AaAa
  Reply

  cartea are un aer vintage. Te face să-ți pară rău că nu ai trăit acele vremuri.

  Am inceput-o într-o doară (sunt sceptică la autorii necunoscuți mie) și am ajuns să o citesc chiar și la serviciu, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat pănă acum și sper nici să nu se mai întâmple căci țin la serviciul meu.

POST A COMMENT.