Recenzie “Broderie din firele vieții” de Gabriela Bobârnat

by | Mar 21, 2018 | Beletristică, Dragoste, Istorie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BRODERIE DIN FIRELE VIEȚII PE librariacoresi.ro

Sunt sigură că și tu te-ai întrebat cum ar fi fost dacă ai fi trăit în alte vremuri. Cum ai fi reacționat, cum ai fi procedat, cum ai fi iubit, cum ai fi gândit, poate, dacă ai fi apărut mai înainte. Oare destinul ar fi avut planuri mai mărețe pentru tine? Oare ai fi fost mai bun, mai înțelegător? Oare fiorii dragostei s-ar fi simțit altfel?

Desigur, ne putem proiecta în trecut doar cu ajutorul propriei imaginații, creionându-ne o schiță a ceea ce am fi vrut să găsim. Dar, uneori, este posibil să avem norocul să dăm peste o carte, care tocmai prin măiestria cu care este scrisă, să ne aducă mai aproape de noi în alte timpuri. Acesta este și cazul romanului cu iz de altădată al autoarei Gabriela Bobârnat, intitulat Broderie din firele vieții.

Se aşteptase să fie greu, complicat, să nu meargă nimic ca pe roate şi să întâmpine greutăţi, dar dacă ar fi pus-o cineva să definească, să zică ce se ascunde concret în spatele acestor vorbe, nu ar fi putut spune, dar cu timpul a aflat. Şi poate că realitatea ar fi fost şi mai dură, dacă nu ar fi fost ajutată de nişte rude îndepărtate, găsite mai mult prin hazardul sorţii, decât folosindu-se de informaţiile pe care le avea.

Broderie din firele vieții ia forma unui bilet care te trimite într-o călătorie alături de boieri de altădată, de domnișoare și doamne cu diverse obiceiuri, dar și prejudecăți. Romanul este o invitație care îți permite să asiști la un frumos spectacol. O invitație care îți dă prilejul să fii martorul unei frumoase povești de dragoste care se creionează treptat, subtil, de-a lungul paginilor și cuvintelor alese cu delicatețe și grijă. Astfel, de la conu’ Iorgu și până la familia Mușat, de la Ecaterina, Maria și până la Voichița și Vlad și multe alte personaje interesante, vei face, pe rând, cunoștință cu sentimentele cele mai ascunse, mai nevinovate sau poate nu ale oamenilor de atunci. Totul se desfășoară treptat, luând forma unei broderii pe care ți-o vei aminti mult timp de-acum încolo.

Pe moment nu a simţit decât furie, dar peste ani, scena în care fata îl privea pe jumătate cu milă, pe jumătate cu reproş, a frământat-o în gând prinzând contururi de care nu mai era sigur dacă fuseseră aievea sau le născocise mintea lui, după aceea.

 

La final, vei afla un amănunt special, la care cu siguranță vei zâmbi, căci vei afla realmente ci sunt cu adevărat două dintre personaje, dar nu îți dau mai multe detalii, ci te las să descoperi de unul singur!

Oamenii sunt puşi de Dumnezeu, doi câte doi, un bărbat şi o femeie, să facă de-a lungul timpului o împletitură din firele vieţii. Unora le iese ceva grosolan, altora ceva drăguţ, alţii le încâlcesc, unii mai sar din ochiuri.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA BRODERIE DIN FIRELE VIEȚII PE librariacoresi.ro

Titlu: Broderie Din Firele Vieții
Autor: Gabriela Bobârnat
An apariție : 2017
Editura: CORESI
Nr. Pagini: 306
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.03.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere. La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și...

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Am fost curioasă să citesc cartea „Orbi” încă de când am auzit de ea. Dintr-un motiv sau altul, acum am considerat că este cel mai bun moment. Și ceea ce am descoperit în carte m-a determinat să iau anumite decizii în propria viață. Cred că poate să fie considerată o...

Recenzie “157 de pagini cu povesti”

Recenzie “157 de pagini cu povesti”

Nu este ușor în ziua de astăzi să-ți convingi copiii să citească. Și dacă i-ai convins să deschidă cartea, este cu atât mai dificil să-i convingi să o citească până la capăt. Poveștile pe care noi le citeam pe vremuri, pur și simplu nu se mai potrivesc copiilor...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1184 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
maria

Chiar mi-a plăcut cartea. Dinamică, cu acțiune bine legată și chiar cu umor.

AaAa

cartea are un aer vintage. Te face să-ți pară rău că nu ai trăit acele vremuri.

Am inceput-o într-o doară (sunt sceptică la autorii necunoscuți mie) și am ajuns să o citesc chiar și la serviciu, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat pănă acum și sper nici să nu se mai întâmple căci țin la serviciul meu.