Vremea caldă a sosit, așa că e momentul să ieșim în natură și să citim. Dacă și ție îți place să citești în aer liber, ai ajuns unde trebuie, fiindcă în acest articol îți vom recomanda câteva cărți atractive, cu un număr relativ mic de pagini, numai bune de citit la umbra unui copac, alături de o limonadă și de gustările tale favorite. Pregătește-ți coșul de picnic și hai cu noi într-o pauză binemeritată de lectură!

Picnic cu cărți

 

Verde uimitor de Stefano Mancuso, Alessandra Viola

O carte excelentă pentru aceia dintre voi care își doresc să cunoască în detaliu mediul înconjurător. Cât de importante sunt plantele? Ce rol are iarba pe care ne punem pătura de picnic? Dar insectele pe care le alungăm ca să nu se apropie de mâncarea noastră? Toate au un rol bine definit și fără plante și insecte viețile noastre nu ar mai fi niciodată la fel.

Provence de la A la Z de Peter Mayle

Peter Mayle este un maestru al cuvintelor când vine vorba de preparate delicioase, vinuri vechi de sute de ani și descrierea comunității în care își petrece vacanțele. În Provence de la A la Z ai parte de un dicționar complet pentru termenii, alimentele și comportamentele din fascinantul Provence. Autorul a selecționat pentru această carte o serie de rețete, cuvinte stranii, dar amuzante, precum și mici istorisiri ale zonei care te vor ajuta să te relaxezi.

Ioana de Anton Holban

Ioana de Anton Holban este prima carte din colecția feminIN a editurii Publisol. Romanul prezinta o poveste de dragoste, dar și povestea adulterinei, totul într-un decor idilic, la malul mării. Un roman profund, plin de descrieri ample și momente în care vei simți nevoia să te oprești din citit și să contemplezi cu privire la viața, natura și frumusețea zilei de astăzi. Recomandăm și o limonadă în ton cu coperta.

Ghidul Familia (aproape) Zero Deșeuri de Benedicte Moret, Jeremie Pichon

Am ieșit la picnic, dar trebuie să și strângem după noi. Tocmai de aceea îți recomandăm cartea Ghidul Familia (aproape) Zero Deșeuri, cu ajutorul căreia poți învăța cum să reduci cantitatea de deșeuri. În acest ghid, familia Zero te va îndruma, plină de umor, spre o viață mai bună și o relație mai bună cu mediul înconjurător. Sfaturile din această carte sunt ideale atât pentru adulți, cât și pentru micii cititori.

Tu ce carte ai lua cu tine la picnic?

 

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022