Tu câte cărți ți-ai propus să citești în 2021?

Noi ne-am făcut deja o listă de cărți pe care vrem musai să le citim în acest an, dar cu siguranță lista va suferi modificări pe parcurs, odată cu apariția noutăților editoriale. Și pentru că ne place să vorbim despre cărți și să recomandăm cărți bune, booklist-ul acesta este dedicat titlurilor de ficțiune pe care ar trebui să le bifezi anul acesta.

În listă am inclus 12 titluri de ficțiune, majoritatea noutăți lansate la finalul anului 2020, ori chiar la începutul lui 2021. Așadar, te invităm să descoperi cărțile care abia așteaptă să ajungă în wishlistul sau chiar biblioteca ta.

12 de cărți de ficțiune de citit în 2021

1. Stăpânul jocului de Danny Tobey

Cartea prezintă povestea lui Charlie și a prietenilor săi, cu toții fiind atrași de un joc video neobișnuit, creat de hackeri periculoși. Însă jocul se pare că are consecințe fatale în realitate, iar pierderea jocului duce și la pierderea vieții!

 

 

 

2. Rosa de Knut Hamsun

Rosa este continuarea romanului Benoni, carte în care îi regăsim pe ciudatul parvenit B. Hartwich. În carte sunt urmărite și destinele altor personaje, printre care și frumoasa Rosa.

 

 

 

 

3.Omul din eprubetă de Nichita Danilov

”Distopie luxuriantă, satirică, cu un imaginativ care debordează de soluții epice mereu surprinzătoare, Omul din eprubetă este un roman total care caută să imprime un sens absurdului vieții de zi cu zi.” – Adrian Alui Gheorghe

 

 

 

4. Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso și celelalte de Marilù Oliva

Povestea de dragoste a multor femei, începând cu Calypso, până la dominatoarea Circe și Penelope, soția loială și perseverentă. Încercările prin care trece eroul sunt povestite de femei, femei care au marcat istoria omenirii.

 

 

 

5. Conacul Slade de David Mitchell

Un nou roman semnat de David Mitchell, autorul cărții Atlasul norilor, roman declarat de marile publicații din S.U.A. drept cea mai bună carte a anului. În acest nou univers literar se află intrarea în Conacul Slade, un loc în care dacă intri nu mai poți ieși.

 

 

 

6. Dumnezeu călătorește întotdeauna incognito de Laurent Gounelle

Cineva îți salvează viața, dar te pune să promiți că vei face orice îți cere…spre binele tău. Aceasta este povestea cărții, iar autorul reușește să transpună cele mai importante întrebări ale omenirii într-o atmosferă pariziană idilică.

7. Misery de Stephen King

Fanii Stephen King știu că acest roman îl are în prim plan pe scriitorul Paul Sheldon. Paul suferă un accident de mașină și este îngrijit de Annie. Ea este fană Misery (serie de romane de dragoste) și îi cere autorului să continue povestea, sub stricta ei îndrumare.

8. Viaţa e în altă parte de Milan Kundera

”Alături de Don Quijote și Doamna Bovary, Viața e în altă parte este probabil opera cea mai dură care s-a scris vreodată despre poezie. Despre poezie ca ultim refugiu al lui Dumnezeu.“ – FRANÇOIS RICARD

9. Viitorul amintirilor de Italo Svevo

Italo Svevo a avut parte de o prietenie strânsă și lungă cu James Joyce, fapt ce i-a inspirat lucrările. Lucrarea de față ilustrează întreaga operă a autorului prin felul în care ”acțiunea memoriei se poate mișca în timp asemenea evenimentelor înseși“.

 

 

10. Îngerii dreptății de John Grisham

Un nou thriller semnat de John Grisham care te va face să dai cu nerăbdare pagina pentru a afla ce deznodământ apare la finalul lecturii palpitante.

 

 

 

11. Fata care nu se putea opri din mers de Samar Yazbek

Un nou roman captivant din colecția Anansi. Fata care nu se putea opri din mers este povestea Rimei, o tânără căreia îi plăcea să citească, dar care refuză să vorbească.

 

 

 

 

12. Grădina de vară de Paullina Simons

Ultimul volum al trilogiei Călărețul de aramă. Peste 900 de pagini despre dragoste, război și destin.