Recenzie: „Misery” de Stephen King

de | iul. 16, 2019 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MISERY ARE REDUCERE PE:

Romanul “Misery” scris de Stephen King mi-a dat la început ceva bătăi de cap. Deși într-un final trebuie să recunosc că a meritat să trag cu dinții de el în continuare. Asta și faptul că rareori las o carte din mână până nu o termin. Ce m-a făcut să înaintez atât de greu cu lectura? În primul rând nu am avut timp suficient pentru a o citi așa cum mi-ar fi plăcut. Am citit-o pe reprize. Și asta îmi afectează lectura foarte mult. Dacă nu citesc decât câteva rânduri azi și câteva peste alte câteva zile, nu o voi mai înțelege bine. Și mă voi enerva și mai mult.

Dar în sfârșit, pentru că am avut timpul necesar să o țin aproape, am reușit să o termin. Și mă bucur că nu am abandonat-o.

Romanul de groază „Misery” de Stephen King este mai mult psihologic

Nu că nu s-ar întâmpla și multe chestii care afectează fizicul personajelor. Pentru că se întâmplă și din astea. Altfel nu ar mai fi numit roman horror sau de groază. Cartea publicată inițial în anul 1987 este scary. Dar îți face cunoștință cu elementele dramatice pe măsură ce crește și numărul de pagini citite.

Cartea regelui genului horror a fost nominalizată la Premiul World Fantasy pentru cel mai bun roman în anul 1988. După cum probabil fanii scriitorului știu deja, „Misery” a fost transformat și într-un film cu mult succes la Hollywood. Cartea bagă groaza în tine și te face să îți pui constant niște întrebări. Tu dacă ai fi în locul personajului principal și ai fi torturat de o psihopată mare cât un munte ai dori să trăiești suficient cât să te răzbuni pe ea? Sau ai dori să mori cât mai repede ca să scapi de aceste chinuri lumești?

Dacă îți place recenzia cărții MISERY, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Acțiunea horrorului psihologic „Misery” de Stephen King se axează pe drama trăită de un scriitor celebru

Celebru, dar bineînțeles fictiv. Personaj bine definit creat de maestrul scrierilor de groază. Așadar, romancierul de succes Paul Sheldon crede că a scăpat în sfârșit de Misery Chastain. Misery nu este o persoană reală, ci este eroina unei serii de cărți care l-a făcut celebru. Sătul de aventurile personajului său principal care a devenit chiar mai faimos decât cel care i-a dat viață, Paul a ales să-l ucidă în ultima carte din serie.

Asta pentru că totodată a dorit să-și lărgească orizonturile creative, încercând să scrie și altceva. Dar această schimbare controversată, care de altfel nu este deloc pe placul fanilor seriei sale romance, nu rămâne fără ecou. După ce un accident de mașină aproape fatal îi distruge corpul, scriitorul este salvat de femeia care se declară apoi fanul său numărul 1. Annie Wilkes. Dar un prim lucru ciudat este că fosta asistentă medicală nu cheamă poliția sau salvarea în ajutorul lui Paul. Ci se decide să îl îngrijească chiar acasă la ea, înviindu-l ușor ușor din morți.

Este clar că femeia nu va anunța niciodată autoritățile despre accidentul scriitorului sau despre faptul că el se află în îngrijirea ei

Ba mai mult decât atât, Annie se supără foc când află că în ultima carte din seria Misery, eroina ei preferată moare. Și astfel îi cere lui Paul ca în schimbul îngrijirii lui, și pe urmă a supraviețuirii lui, să o învie pe Misery scriind o carte doar pentru ea.

Și chiar dacă scriitorul rănit încearcă să găsească o cale de evadare din casa nebunei, își dă seama că nu poate face nimic decât să-i îndeplinească dorința. Până la urmă, bărbatul are tot timpul din lume să scrie de vreme ce este prizonier și nu se poate nici folosi de picioarele lui aproape distruse. Iar Annie Wilkes, fosta soră medicală ucigașă, are propriile metode de persuadare, violente sau psihologice, prin care să obțină ceea ce își dorește.

Romanul de groază „Misery” de Stephen King te îngrozește și are atât de multă psihologie în el încât nu ai cum să nu intri în pielea personajelor, trăind ceea ce trăiesc ele. Vei fi terifiat de Annie Wilkes și te vei teme pentru viața și sănătatea mintală a lui Paul Sheldon. Aceasta este o carte pe care o recomand numaidecât fanilor genului horror.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MISERY CU REDUCERE DE PE:

Titlu: MISERY
Autor: Stephen King
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 745

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments