Sarah J Maas: Cărți de suflet | Recomandări - Booknation.ro

Saraj J Maas este una dintre autoarele mele preferate, cu un stil pe care nu-l pot descrie extrem de fidel, pentru că are un talent greu de explicat. Seria “Regatul Spinilor și al Trandafirilor” este o serie Fantasy pe care o recomand din suflet oricărui bookaholic sau pasionat de zâne și supranatural, pentru că îmbină o grămadă de genuri pentru orice preferință. Stilul lui Sarah J. Maas este foarte antrenant, îi place să se joace mult cu descrierile și are un umor foarte bine dezvoltat. Conturează personaje frumoase, cu bune și rele, de care te atașezi iremediabil și cu care vrei să petreci cât mai mult timp. Magia se îmbină cu acțiunea, cu drama, cu momentele vesele, dar și cu cele romantice, pline de pasiune. Sfatul meu este să nu vă atașați foarte mult de o anumită idee pe care seria o transmite, deoarece se vor întâmpla lucruri care schimbă radical cursul stabilit inițial și sincer, o să vă placă mult mai mult noile idei decât cele vechi.


Regatul spinilor si al trandafirilor vol.1

Feyre este eroina noastră, o fată simplă, ce trebuie să aibă grijă de tatăl și de surorile sale. Chiar dacă la un moment dat se bucurau de o situație financiară foarte bună, acum suferă de foame. Feyre este nevoită să învețe să vâneze, astfel ajutând familia ei să aibă mâncare și bani pentru a supraviețui. În această carte există lumea oamenilor și lumea zânelor, separate de un zid. Oamenii nu au voie să pătrundă în tărâmul zânelor, dar și zânele trebuie să aibă grijă și să minimizeze contactul cu aceștia. Toate aceste reguli sunt cuprinse într-un Tratat, iar încălcarea lui are grave consecințe pentru persoana găsită vinovată. Aflată într-o zi la vânat, Feyre omoară voit o zână, transformată într-un lup fioros. Încălcând Tratatul, trebuie să dea socoteală lui Tamlin, regele Regatului Primăverii, care o obligă să își părăsească familia și să locuiască în palatul lui. De aici se înfiripă o poveste de dragoste între cei doi, însă vor exista foarte multe necunoscute în această poveste, care până la final capătă un twist neobișnuit.


Regatul cetii si al furiei. Seria Regatul spinilor si al ...

Regatul cetii și al furiei vol. 2

După evenimentele din “Regatul Spinilor și al Trandafirilor” Feyre nu mai este aceeași. Supusă torturii și încercărilor Amaranthei, aceasta are personalitatea zdrobită. Voința ei a fost sfărâmată, coșmarurile nu îi dau pace și nu reușește să iasă din această stare sumbră. Până și sentimentele sale pentru Tamlin au devenit confuze, deși inițial acestea i-au dat putere să reziste celor 3 luni ținută prizonieră. Atunci când prietenul dar și dușmanul ei, Rhys, se întoarce la ea pentru a respecta înțelegerea făcută, Feyre se găsește într-o situația neobișnuită, unde trebuie să petreacă timp cu acesta, să ajungă să îl cunoască mai bine, dar nu numai pe el, dar și pe prietenii, regatul și armata sa. Îndoiala începe să pună stăpânire pe eroina noastră și se va găși în curând divizată între “primăvară” și “noaptea”. Vă miroase și vouă a triunghi amoros, nu?:) Ajungi să uiți de existența lui Tamlin în prezența lui Rhys, care este un personaj complet, dar și foarte complex. Nu se poate să nu vă îndrăgostiți de Rhys și Feyre în “Regatul Ceții și al Furiei” de Sarah J Maas, pentru că sunt întruchiparea echipei perfecte, întotdeauna în tandem, întotdeauna alături unul de celălalt. Personajele secundare completează foarte bine personajele principale, ajutându-le la nevoie,fiind sarea și piperul. Intriga a fost minunat construită, cu acțiune, scene puternice de război, dar și scene drăguțe, simpatice, amuzante și de dragoste.


Regatul aripilor si al pieirii. Seria Regatul spinilor si al ...

Regatul aripilor și al pieirii vol. 3

Acțiunea se derulează de la finalul volumul 2, cu amenințarea războiului din ce în ce mai iminentă. Acum parcă toate astrele sunt împotriva personajelor noastre, Feyre este singură pe teritoriu ostil și Rhys a rămas să conducă Armata Nopții. Regele din Hybern dorește clar să distrugă orice urmă de umanitate dar și de zâne și este mai mult decât determinat să facă acest lucru. Se vor încheia alianțe dar și trădătorii își vor da arama pe față. Cartea în sine este extrem de complicată, cu un final demn de o serie atât de bună. Vă avertizez că există foarte multe situații șocante, care vor lasă cititorul mască și extrem de îndurerat. Sunt momente frumoase, dar și urâte, pentru că vorbim despre un război unde inevitabil pierderi vor exista. Cât despre Rhys și Feyre ce pot sa spun? Legătura lor devine din ce în ce mai puternică și sunt un cuplu ce m-a impresionat enorm. Apreciez o frumoasă poveste de dragoste dar mi se pare că aceștia au depășit de mult gradul de “frumos”, fiind cu totul altceva…Complexitatea lor este covârșitoare și dragostea lor depășește cu mult umanul, în materie de sentimente. Loialitatea îi definește și această putere pe care și-o transmit reciproc este înduioșătoare. Pe lângă acest lucru, au și ceva scene foarte intense care mai scot cititorul din tema

Spor la citit!!! <3

CĂRȚILE SCRISE DE SARAH J MAAS MENȚIONATE ÎN ARTICOL:

► Regatul spinilor si al trandafirilor vol.1 ► Regatul cetii si al furiei vol. 2► Regatul aripilor si al pieirii vol. 3

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!