Dacă stau bine să mă gândesc, nu înțeleg de ce nu v-am vorbit până acum despre această serie și despre Penelope Douglas, o autoare extrem de talentată, cu o scriitură complexă, ce se adaptează foarte bine la o trece de stil la alta. În mare parte se dedică stilului Romance, însă cochetează îndrăzneț cu alte genuri pe care le suprapune peste cel care a consacrat-o. Penelope a fost adusă în prim plan publicului din România de Editura Epica, cea care a adus tradus toată seria „Fall Away”. Vreau să vă prezint primele 3 volume, cele care mi-au plăcut cel mai mult. Mai sunt câteva în continuare acestora, dar nu mi-au plăcut atât de mult încât să scriu despre ele. 🙂


Intimidare – volumul 1 

Penelope Douglas - Intimidare - elefant.roTate este eroina noastră, o fată frumoasă şi curajoasă, care cândva avea un prieten bun, Jared. Se iubeau în secret, însă niciodată nu au admis acest lucru. Prietenia lor era însă solidă şi se bucurau de compania celuilalt. Până într-o vară, când Jared a petrecut vacanţa acasă la tatăl său şi s-a întors complet schimbat. A început să se poarte urât cu toţi cei din jur, inclusiv cu Tate. A dat-o la o parte complet, parcă uitând de frumoasa prietenie ce îi lega. Noul Jared nu mi-a plăcut de loc. Se purta foarte urât cu Tate, o făcea să se simtă urâtă, nefolositoare, dorind parcă să aibă pe cineva care să îi reflecte trăirile. Experienţa traumatizantă pe care a trăit-o îl face un băiat rece, care nu cred că a fost foarte iubit de cititori în prima parte a cărţii. Tate reuşeşte încet încet să îi dărâme acest perete construit în jurul inimii sale, însă acest lucru îl face cu multă suferinţă.

Ştiu că în mod normal dragostea învinge totul, însă din punctul meu de vedere, anumite lucruri nu trebuie iertate şi trecute cu vederea atât de uşor. După un conflict care durează mai mult de 80% din carte, se întâmplă ceva care întoarce lucrurile dramatic. Mi-a plăcut sincer mesajul pe care îl transmite Penelope şi are legătură cu hărţuirea şi agresiunea verbală, foarte prezente în liceele din SUA şi nu numai. Este important să ştim să ne apărăm şi dacă se poate, să nu ne lăsăm dărâmaţi atunci când cineva ne spune că nu valorăm nimic. Părerea noastră este cea mai importantă şi nu trebuie să ne simţim inferiori în faţa unora care vor decât să ne facă rău sau să ne desconsidere.


Rivali – volumul 2 

Rivali de Penelope Douglas - recenzie – Delicatese LiterareVolumul meu preferat din serie, pentru că este extrem de complex și are foarte multe răsturnări de situație care mie îmi plac enorm. În plus, avem un cuplu care aparent se urăște, însă evident nu este cazul deep down inside. Madoc și Falon își petrec 50% din timp certându-se și 50% împăcându-se într-un mod foarte pasional, dacă înțelegeți ce vreau să spun. 🙂 Iubiți în adolescență și despărțiți din cauza familiei lui Madoc, aceștia pornesc cu niște resentimente care pe parcursul cărții se vor dovedi false și neîntemeiate. Cei doi sunt extrem de pătimași, pasionali și fiecare ascunde câte un secret care schimbă cu totul izul cărții.

Rivali este o carte intensă, cu personaje intense, enemies to lovers, care îți ține atenția ciulită și îți trezește toate simțurile. Vorbește despre iertare și despre puterea acesteia, precum și despre influența pe care familia o poate avea în dezvoltarea unei persoane. Încet, încet, personajele se conturează într-o mare familie și întâmplările sunt croite în jurul lor, ca un colectiv. Pe măsură ce acțiunea progresează, începi să te atașezi de personaje și de povestea lor de dragoste. Apar și personajele din „Intimidare”, pe care abia așteptam să le revăd.


Descătușare – volumul 3

Descătușare de Penelope Douglas citește online gratis carti online ...K.C. a avut un trecut dureros și tragic. După ce și-a pierdut sora într-un accident stupid, tatăl ei își pierde mințile și începe să o confunde cu sora decedată. Este învinovățită pentru acest eveniment. K.C. nu este defapt numele ei, este al sorei sale moarte, numele ei real fiind Juliet. Mama ei, pentru a-l menaja, nu îl contrazice și astfel, Juliet devine o amintire, transformându-se în K.C., toată lumea spunându-i așa. Măcinată de vină, acceptă toată situația. Din păcate, nu își pierde doar numele, ci și personalitatea, deoarece foarte multe elemente specifice ei dispar, fiind nevoită mereu să disimuleze că este o altă persoană. Are și ceva probleme cu legea, iar acest lucru o aduce mai aproape de Jax.

Pe acesta îl știți, este fratele lui Jared, cel cu care a petrecut acea vară nefastă care i-a cauzat doar probleme cu Tate. Jax este complet “amorțit” de ce se întâmplă în jur, parcă nimic nu îl afectează. Chiar dacă la început era un băiat dulce, după trecerea anilor a devenit altcineva, impasibil. Este foarte talentat în calculatoare și acest dar l-a ajutat de multe ori, aflând foarte multe lucruri interesante, ce uimesc cititorii și îi fac sa îl admire și mai mult. Jax este un personaj foarte greu de descifrat, îți trebuie răbdare, dar sigur pe măsură ce reușești să descoperi lucruri despre el, te va încânta. Consider că este diferit de Jared și de Madoc și chiar are un trecut foarte dificil, pe care reușește cu greu să îl lase în urmă. Aaaaaa, și am uitat, este îndrăgostit de K.C. de ani de zile, dar a preferat să o urmărească din umbră, considerând că nu este suficient de bun pentru ea. Îi știe trecut și nu o judecă, ceea ce mi se pare admirabil si demn de dragoste. O încurajează să fie ea însăsi, pentru că el este îndrăgostit de acea persoană, nu de cineva fals. O poveste foarte frumoasă despre acceptare și despre descoperirea de sine, cu ajutorul persoanei iubite. <3

CĂRȚILE SCRISE DE PENELOPE DOUGLAS MENȚIONATE ÎN ARTICOL:

► Intimidare ► Rivali ► Descătușare
Vezi Top 100 cărți ale anului 2022