Imediat cum temperaturile încep să scadă ne căutăm păturicile pufoase, refacem stocul de ciocolată caldă și ne pregătim de maratoane de citit, dar și de urmărit filme și seriale. Din fericire, o mare parte dintre cărțile noastre favorite beneficiază deja de ecranizări remarcabile. Stephen King spre exemplu este supranumit nu doar regele genului horror, ci și regele ecranizărilor. Primul său roman, Carrie, a fost ecranizat de 3 ori, iar IT, povestea clovnului Pennywise are deja 2 ecranizări excepționale și…înfricoșătoare!

Dacă nu știi ce să mai citești și ce să mai urmărești pe Netflix, uite 5 cărți care cu siguranță îți vor plăcea:

5 Cărți ecranizate de Netflix

Ultima scrisoare de dragoste

Acest roman își are acțiunea în anii 60, când Jennifer se trezește în spital, unde a ajuns din cauza unui accident de mașină. Din păcate, accidentul i-a provocat pierderea memoriei, ceea ce înseamnă că nu mai știe cine este ea, cine e soțul ei și nu își mai recunoaște prietenii. Începe astfel o misiune de regăsire a amintirilor, prin intermediul unei scrisori care o leagă de un alt personaj, Ellie, aceasta fiind și ea implicată într-o dramă destul de încâlcită și de o mare intensitate emoțională. Povestea celor două sfidează tot ceea ce știau despre timp.

Arsene Lupin, Gentlemanul Spărgător

Lupin este numele unui detectiv iscusit, un personaj creat în oglindă cu faimosul Sherlock Holmes. Spre deosebire de Holmes, Lupin este un spărgător, un hoț, un maestru al deghizării, poate chiar un Robin Hood al vremurilor sale. Carismatic și extrem de inteligent, Arsene Lupin reușește să treacă neobservat și să fure pietre prețioase, tablouri scumpe și orice altceva își pune în cap. Este un personaj ușor de îndrăgit, în pofida meseriei sale. În cele din urmă, Arsene Lupin este un adevărat gentleman.

Aleea cu licurici

Imaginează-ți că tu și prietena ta cea mai bună creșteți împreună. Mergeți la aceeași școală, aveți aceleași hobby-uri, iar apoi ajungeți să lucrați în același loc. Pare ideal, nu-i așa? Lucrurile nu stau întocmai pentru Kate și Tully. Prietenia lor se răcește odată cu popularitatea lui Tully. Aceasta ajunge o personalitate TV admirată și adorată de milioane de telespectatori, în timp ce Kate se căsătorește și își dedică timpul creșterii fiicei ei, lăsând cariera și planurile personale pe locul doi. Însă cele două se reîntâlnesc în cel mai curios mod…

Strigă-mă pe numele tău

Dacă urmărești galele de premiere din lumea cinematografiei, cu siguranță ai auzit de ecranizarea romanului Strigă-mă pe numele tău. Iar dacă îți place să călătorești, să descoperi alte culturi, gastronomii și să te lași purtat/ă printre străduțe întortochiate precum cele din orașele Italiei, atunci cartea aceasta este perfectă pentru tine. Presărate cu scene de romantism, realism și multe lecții de viață bune de ținut minte, cartea aceasta va intra cu siguranță în topul favoritelor pentru mulți dintre cititori.

Dash, Lily şi Cartea Provocărilor

Se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, așa că o carte precum Dash, Lily și Cartea Provocărilor este perfectă! Atât cartea, cât și serialul reușesc să emane acea atmosferă specifică de sărbătoare, trimițând urmăritorii într-o poveste plină de oameni de zăpadă, turtă dulce, cadouri și provocări. Dash și Lily ajung să fie apropiați prin intermediul cărții pe care Lily o lasă în bibliotecă. Deși Dash urăște tot ceea ce ține de Crăciun, se arată a fi extrem de încântat de provocările găsite, indiferent cât de siropoase i s-ar părea. Povestea lor plină de romantism și scene hazlii este perfectă de urmărit în vacanță.

Și dacă vrei mai multe recomandări, verifică selecția de cărți ecranizate.