Recenzie “Ultima scrisoare de dragoste” de Jojo Moyes

by | Mar 18, 2020 | Beletristică, Dragoste, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ULTIMA SCRISOARE DE DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Jojo Moyes este autoarea unor bestsellere internaționale precum Înainte să te cunosc, După ce te-am pierdut sau Fata pe care ai lăsat-o în urmă. ,,Ultima scrisoare de dragoste’’ este cea de-a doua carte citită de mine și pot să spun că a surclasat-o pe prima, Înainte să te cunosc.

Cartea înfățișează două femei, Ellie și Jennifer, care trăiesc cu intensitate o poveste de dragoste interzisă, însă la o distanță temporală de 50 de ani.

Ellie este jurnalistă și trebuie să scrie un articol comparativ între viața din prezent și viața de acum 50 de ani a femeilor. Astfel, aceasta găsește în arhiva prăfuită o scrisoare de dragoste care o emoționează și o determină să afle cât mai multe informații despre protagoniștii acelei iubiri. Determinarea ei este cu atât mai mare cu cât realizează că povestea ei de dragoste cu un bărbat căsătorit se aseamănă cu povestea din scrisorile găsite.

Jennifer este soția perfectă în societatea anilor ‘60 în care singura calitate a femeilor este frumusețea. Chiar dacă are o viață socială activă, aceasta este obligată să își reprime sentimentele de orice fel atât față de prieteni, cât și față de soțul ei, acest lucru obligând-o să trăiască într-o nefericire continuă.

În momentul în care apare Anthony, un ziarist care îi ia un interviu soțului ei, Jennifer primește doza de libertate de care are atâta nevoie. Alături de el, aceasta are curajul să își exprime părerile, să își dea masca de femeie perfectă jos și să își evalueze sentimentele. Însă, în urma unui accident, Jennifer își pierde temporar memoria, iar viața ei și oamenii din jurul său devin necunoscute greu de descifrat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes

Autoarea a creat din această poveste un puzzle pe care cititorii trebuie să îl descifreze. Primele capitole reprezintă primele piese ale puzzle-ului în care ne sunt prezentate personajele și viețile lor actuale. Apoi, modul în care se desfășoară viața lui Jennifer după accident și modul în care se desfășoară cercetarea lui Ellie cu privire la scrisoarea de dragoste găsită, se întrepătrund pe măsură ce avansăm cu lectura. Acțiunea se mută capitol după capitol atât în trecut, reprezentat de viața lui Jennifer înainte și după accident, cât și în prezent, reprezentat de viața lui Ellie.

,,Ultima scrisoare de dragoste’’ nu este cartea romantică tipică. Tocmai acest lucru mi-a plăcut și mi-a atras atenția. Pe măsură ce citești, povestea pare tot mai încâlcită, iar ideea pe care ți-ai format-o cu privire la deznodământ, se schimbă capitol după capitol.

Jojo Moyes a reușit să combine două lumi în această carte. Două lumi cu reguli diferite, cu oameni diferiți, însă uniți printr-o poveste asemănătoare. Cum ar fi fost dacă…? este o întrebare pe care Ellie i-a pus-o lui Jennifer. Rămâne totuși întrebarea la care vă las să răspundeți singuri citind cartea. Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ULTIMA SCRISOARE DE DRAGOSTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ultima Scrisoare De Dragoste
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2016
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 18.03.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Modul în care autoarea a combinat romantismul cu suspansul este incredibil. Merită citită!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 178 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 42 din 143 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments