Top cărți ale celebrului Sven Hassel

Sven Hassel a cunoscut suferința pe câmpul de luptă, fiind un soldat danez care a dorit să lupte pentru idealurile sale. Experiența acumulată în război a fost sursa lui de inspirație și a scris o serie de cărți “ruptă”din ororile văzute și trăite în al cel de-al Doilea Război Mondial. Carțile lui Sven Hassel sunt scrise la persoana a I-a, lucru care aduce cititorul mai aproape de toate întâmplările trăite de acesta. Vorbim despre o realitate dură, macabră, care a marcat generații și a schimbat istoria. Carțile lui Sven Hassel sunt impresionante și cititorii trebuie să se pregătească pentru o lecție de viață pe care nu o vor uita foarte curând, având în față fapte reale, necruțătoare.

1. Blindatele morții

Șenile, tancuri, svatisca, steua roșie… Tunurile blindatelor distrug totul în cale… Bombele cu napalm nu lsaă nimic în urmă… Oamenii și casele lor dispar într-o clipă… Sven Hassel aduce imagini din apocalipsă…

Găsești cartea Blindatele morții pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

2. Lichidați Parisul!

Peste noapte toți francezii deveniseră patrioți și toți nemții fuseseră obligați să îndeplinească ordine cu care nu erau de acord.

Găsești cartea Lichidați Parisul pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

3. Camarazi de front – cărți Sven Hassel

Tovarășii de luptă ai lui Sven, locotenentul Ohlsen și Micuțul, trăiesc clipe de coșmar. Brute SS, violuri și alte fapte de o cruzime fără limite, iubiri trădate și prietenii pierdute pentru totdeauna se întâlnesc într-un roman dramatic despre ravagiile violenței.

Găsești cartea Camarazi de front pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

4. Curtea Marțială

Nimic nu e mai înspăimântător decât ea. Nimic nu e mai rău decât ea. Nimic nu e mai performant decât ea… Nici artileria sovietică, nici vânătorii siberieni, nici giganticele tancuri T-34. Ea este Curtea Marțială.

Găsești cartea Curtea Marțială pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

5. Imperiul iadului

Peste orașul în flăcări se lasă tăcerea. Se aude doar focul ce arde nemilos. Trupele lui Hitler înaintează în Polonia. Himmler a dat ordin ca Varșovia să fie rasă de pe fața pământului, dar polonezii nu sunt dispuși să cedeze așa de ușor.

6. Închisoarea OGPU

Temnițele pentru deținuții politici sunt fără cusur: nimeni și nimic nu scapă din ele. Războiul pătrunde însă și în cotloanele cele mai întunecate din închisori și torționarii primesc ce li se cuvine. Și mai-marii caută un drum de ieșire…

Găsești cartea Închisoarea OGPU pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

7. Monte Cassino – cărți Sven Hassel

Infernul a coborât pe pământ. Este anul 1943 și Frontul a ajuns la mănăstirea și fortăreața Monte Cassino, unde plouă cu obuze care mutilează trupurile oamenilor. După secole întregi lăcașul este distrus încă o dată și nu va mai fi reconstruit decât după douăzeci de ani.

8. Drum sângeros către moarte

Greșelile costă. Cel mai mult costă nesupunerea și acțiunile personale. Cândva, în anul 1944… La Berlin și lângă linia frontului, Curțile Marțiale își fac datoria: așteaptă să dea verdicte. Plutonul de execuție e pregătit și el. Puși la zid sau cu arma la ochi, soldații merseseră până la capăt pe Drumul sângeros către moarte…

Găsești cartea Drum sângeros către moarte pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

9. Batalion de marș

Câmpii nesfârșite și zăpezi care acoperă totul. Un anotimp dușmănos și o lupta care nu se mai termină. Misiune pe teritoriul inamicului. Un drum fără sfârșit din Siberia cea înghețată până la malul Mării Negre.

Găsești cartea Batalion de marș pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

10. Moarte și viscol

Iarna rusească n-are rival. Uleiul îngheață în arme, soldații își pun ziare pe sub uniformă. Măcelul continuă. Armata germană pierde peste un milion de suflete la 120 de kilometri de porțile Moscovei, iar Operațiunea Taifun, planul de cucerire a orașului, eșuează. Inimile și trupurile tuturor sunt însângerate. Și de data aceasta, istoria se dovedește a fi nemiloasă.

Găsești cartea Moarte și viscol pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

11. Gestapo

Gestapoul e spaima tuturor. În clădirea sumbră aflată pe Prinz Albrechtstrasse dispar fără urmă dușmanii Reichului. Realitatea bate imaginația și teroarea poate atinge culmile cele mai abjecte. Oamenii devin fiare dominate de frică și cruzime. Groaza pe care o inspiră Gestapoul seamănă izbitor cu aceea stârnită de NKVD-ul sovietic.

12. Legiunea blestemaților – cărți Sven Hassel

La vremuri tulburi omul devine carne de tun. În lagăre ființa umană se transformă în animal de povară. În cazărmile-închisoare ale celui de-Al Treilea Reich apar legiunile de oțel trimise de Hitler să cucerească lumea întreagă. Europa din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial devine teatrul celor mai sângeroase operațiuni, unele episoade desfășurându-se și la București.

Găsești cartea Legiunea blestemaților pe:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

13. General SS

Umilit în decembrie 1944 la intrarea în Moscova, Hitler trebuie să câștige și să-și recucerească propria imagine. Atacul asupra Stalingradului a început în mai 1942. Lupta a fost dură și violențele, necruțătoare. Milioane de ostași și-au pierdut viața în confruntare, iar alții au murit de foame. Iar soldații din Stalingrad se transformaseră îm canibali…

14. Comisarul – cărți Sven Hassel

Militarii germani care au cucerit închisoarea OGPU sunt necruțători cu gardienii. Și cunosc prea bine închisorile dorite și poruncite de Führer. Aproape de temnițele armatei hitleriste, un comisar sovietic visează la o viață fără griji pe care i-ar putea-o aduce comoara fabuloasă ascunsă în taigaua siberiană.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!