Rezumat ABC-ul psihopatului de succes - Kevin Dutton

ABC-ul Psihopatului de Succes de Kevin Dutton și Andy McNab După ce a publicat bestseller-ul ”Înțelepciunea psihopaților”, Editura Globo oferă cititorului pasionat de expediții prin labirinturile psihicului uman o nouă carte de referință, scrisă de același autor: ”ABC-ul pshihopatului de succes”.
Citește tot rezumatul cărții ABC-ul psihopatului de succes... Doctorul Kevin Dutton este cercetător la Departamentul de Psihologie Experimentală -  Universitatea Oxford. De data aceasta, își propune să ne convingă că în fiecare dintre noi zace un psihopat. Totul e să-l descoperim, să-l acceptăm, să-l înțelegem și, în ultimă instanță, să-l folosim în dobândirea succesului. Cel care consolidează argumentele psihologului Kevin Dutton este un personaj descins parcă dintr-un thriller: Andy McNab, fost luptător în SAS 22, decorat cu cele mai înalte dinstincții militare ale Armatei Britanice. Personalitatea omului este asemănată cu un panou de mixaj sonor, cu butoane pentru fiecare dintre trăsăturile: lipsa de scrupule, lipsa fricii, impulsivitatea, încrederea în sine, concentrarea, calmul în situații dificile, empatia diminuată, intransigența mentală, carisma. Felul în care le calibrezi și momentul în care o faci determină devenirea ta că psihopat bun sau rău. Fragment din carte: „Am scris că bebelușii sunt fermecători, manipulatori, lipsiți de inimă și interesați în întregime de propria persoană. La fel ca psihopatii lipsiți de scrupule. Și, asemenea lor, păstrează contactul vizual fără să clipească pentru perioade deranjant de lungi de timp - un bun indicator al dezinhibiției sociale. Am afirmat atunci că a fi psihopat reprezintă starea noastră naturală. Așa ne naștem. În momentul când venim pe lume, selecția naturală ne-a dotat deja cu cele necesare pentru misiunea plină de pericole care ne așteaptă, înzestrându-ne cu o trusă elementară de psihopatie, plină ochi cu toate trucurile din cartea șarlatanului cu centura neagră, necesare pentru a putea obține ce ne dorim. Ceea ce, desigur, se și întâmplă. Nici nu-mi imaginam însă că această trusă e deschisă deja încă din uter! Dar, pe măsură ce îmbătrânim, lucrurile încep să se schimbe. Cruzimea noastră se atenuează, iar lipsa noastră psihopatologică de frică se diminuează. Educația, iubirea, pedeapsa și îndoctrinarea le elimină din noi, astfel încât, în momentul în care devenim adulți și începem să ne asumăm controlul asupra propriilor vieți, luând propriile decizii, în loc să-i lăsăm pe ceilalți să decidă pentru noi, ne este îngrozitor de frică să mai acționăm astfel. Înghețam în fața strălucirii consecințelor propriilor acțiuni. Suntem uluiți și confuzi în fața alegerii. Suntem paralizați de libertatea pentru care am luptat atât de mult.” Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi ABC-ul psihopatului de succes?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând ABC-ul psihopatului de succes și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie ABC-ul psihopatului de succes scrisă de Kevin Dutton. ABC-ul psihopatului de succes a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea ABC-ul psihopatului de succes este editura GLOBO - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura GLOBO aici. Cartea ABC-ul psihopatului de succes face parte din categoria Sociologie. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 404 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând ABC-ul psihopatului de succes și, de asemenea, sperăm că autorul Kevin Dutton, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ABC-UL PSIHOPATULUI DE SUCCES PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde