Rezumat Povesti pentru copii - Barbu Stefanescu Delavrancea

    „Sub castanii din via părăsită, mai mulți copilași, în cămăși albe, mă înconjuraseră. Stăm pe pământul cald, cu mâinile sub cap, privind adâncul cerului albastru, și povesteam.
Citește tot rezumatul cărții Povesti pentru copii... O fetiță îmi sorbea cuvintele, dând într-o parte și alta, pletele negre ce-i acopereau ochii ei mari și verzi…“      Așa ni se prezintă, în propriile-i cuvinte, Barbu Ștefănescu Delavrancea, dezvăluindu-și atât vocația de povestitor, cât și dragostea pentru copii și lumea lor. Vă invităm să descoperiți în acest volum o parte din poveștile, schițele și basmele despre care Mihail Sadoveanu spunea că sunt „bucăți de antologie – flori fără de moarte“ izvorâte din pâna unui „stilist de o delicatețe rară“.     Barbu Ștefănescu Delavrancea (11 aprilie 1858 – 29 aprilie 1918) – scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al orașului București, ne-a lăsat o operă literară colosală – nu atât sub raport cantitativ, cât prin frumusețea și stilul ei.     Cuprins: • Bunicul • Bunica • Hagi Tudose • Neghiniță • Fata moșului • Poveste • Palatul de cleștar • Sorcova Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Povesti pentru copii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Povesti pentru copii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Povesti pentru copii scrisă de Barbu Stefanescu Delavrancea. Editura la care s-a publicat cartea Povesti pentru copii este editura AQUILA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura AQUILA aici. Cartea Povesti pentru copii face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte ușor de citit, are doar 112 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Povesti pentru copii și, de asemenea, sperăm că autorul Barbu Stefanescu Delavrancea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

RECENZIILE CĂRȚII POVESTI PENTRU COPII PUBLICATE PE BOOKNATION

Interviu cu Flori Bungete, autoarea cărții ”POVEȘTI pentru copii și părinți”
1 secunde