Rezumat Nuvele si basme - Barbu Stefanescu Delavrancea

A fost scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al Capitalei. După ce începe să publice versuri în ziarul România Liberă, în  1878 publică primul său volum , placheta de poezii Poiana lungă.Amintiri, semnată doar cu prenumele de Barbu.
Citește tot rezumatul cărții Nuvele si basme... După un scurt popas la Paris (1882-1884), pentru a-și desăvârși studiile juridice, Delevrancea publică volumul de nuvele Sultănica. Prezentând o anumită tipologie și morală, Delavrancea s-a dovedit un magistral pictor de tipuri și de moravuri. Fără a avea adâncimea satirică și arta neîntrecută a lui Caragiale, proza creatorului lui Hagi-Tudose se înscrie în buna tradiție a nuvelisticii românești înregistrate până în acest moment, în ciuda unei interesante oscilații între diversele curente și metode literare. Delavrancea a demonstrat o mare prețuire pentru valoarea umană a omului simplu, omul naturii, față de țăranul cu întreaga sa zestre spirituală, cu imaginația sa ingenuă. Temperament cu fond romantic, oscilând între realitate și fantezie, prin bogăția problematicii operei sale, Delavrancea reprezintă una dintre cele mai puternice prezente literare de la sfârșitul secolului XIX-lea și începutul secolului XX. Prozator și dramaturg, gazetar, avocat și orator, cu vocația perceperii evenimentelor politice și culturale în cele mai profunde sensuri ale acestora, lansat în politică, ajunge în 1899 primar al Bucureștilor. Rămâne în literatură, însă, întâi de toate prin Hagi-Tudose și prin trilogia dramatică moldovenească. Cuprins : Biografie Nuvele Sultănică Șuier Iancu Moroi Răzmeriță Sorcova Odinioară Susana Fată moșului Zobie Trubadurul Din memoriile Trubadurului Văduvele Milogul Hagi-Tudose Domnul Vucea Bunicul Bunica Basme Neghiniță Poveste Norocul dracului Departe, departe Palatul de cleștar Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Nuvele si basme?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Nuvele si basme și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Nuvele si basme scrisă de Barbu Stefanescu Delavrancea. Nuvele si basme a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Nuvele si basme este editura PESCARUS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura PESCARUS aici. Cartea Nuvele si basme face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 309 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Nuvele si basme și, de asemenea, sperăm că autorul Barbu Stefanescu Delavrancea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde