Rezumat Catelusul schiop si alte poezii - Elena Farago

Elena Farago s-a născut pe 29 martie 1878 la Bârlad. Rămasă orfană de mamă, în 1890, a fost nevoită să aibă grijă de surorile mai mici. Tatăl decedează, în 1895, iar ea pleacă la București, unde locuiește la un frate mai mare.
Citește tot rezumatul cărții Catelusul schiop si alte poezii... Se angajează ca guvernanta la familia lui I.L. Caragiale, ceea ce îi favorizează contactul cu literatura clasicilor. Aici îl cunoaște pe Francisc Farago, viitorul soț. Debutează în 1898 cu un reportaj, iar în 1902 publică prima poezie în ziarul "România muncitoare". Din cuprinsul acestei lucrări: Cățelușul șchiop De ziuă mamei Cloșca Tanu Fluturii Nelu Șireată Motanul pedepsit Rândunică Puișorul moțat Cucu Un porumbel Doi frați cuminți Licuriciul Sfatul degetelor Visul lui Viorel Bondarul leneș Gândacelul Pedeapsa matei Vrăbiile Pușculița O fetiță cuminte În Dumineca Floriilor În ziua de Paști Sticletele Vine toamna Cocoșelul Doi prieteni Micul vânător De spus la jocul de-a ascunsul Schițe Patru gaze năzdravane Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Catelusul schiop si alte poezii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Catelusul schiop si alte poezii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Catelusul schiop si alte poezii scrisă de Elena Farago. Catelusul schiop si alte poezii a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Catelusul schiop si alte poezii este editura ANDREAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ANDREAS aici. Cartea Catelusul schiop si alte poezii face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte subțirică, are numai 96 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Catelusul schiop si alte poezii și, de asemenea, sperăm că autorul Elena Farago, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CATELUSUL SCHIOP SI ALTE POEZII PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde