Rezumat Drumul in India - Emil Ratiu

Din contactul cu India izvorăsc impresii vii și gânduri asupra panteismului acestui subcontinent, al respectului pentu viață, de orice formă și specie ar fi, al adevăratei și marii compasiuni universale, în locul mitului antropocentric moștenit din religiile deserturilor aride ale Orientului Mijlociu, „Noul Ierusalim” al crezului nostru se realizează în India, în prezent, fără înfricosetoare apocalipsuri și judecați viitoare.
Citește tot rezumatul cărții Drumul in India...   Din contactul cu India impresionează marea asemănare dintre cugetarea vechii Elade, a lui Pitagora, Platon, și India religiei Vedelor și Upanișadelor, culminată în Jainism și Budismul compasiunii universale pentru toate viețuitoarele, de care în lumina unor scrieri descoperite în epoca contemporană – rusul Notovitch etc. – ar fi fost aproape Iisus. Afinitățile româno-indiene au atras atenția unor mari spirite, legăturile noastre de suflet cu India merg la Mihai Eminescu, iar vechea noastră literatură exprimă legături mult mai vechi, dovedind rolul nostru de punte cu Eurasia. (Emil Rațiu) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Drumul in India?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Drumul in India și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Drumul in India scrisă de Emil Ratiu. Drumul in India a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Drumul in India este editura IDEEA EUROPEANA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura IDEEA EUROPEANA aici. Cartea Drumul in India face parte din categoria Filosofie Romaneasca. Este o carte rezonabil de groasă - are 237 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Drumul in India și, de asemenea, sperăm că autorul Emil Ratiu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde