Rezumat Miorita - Emil Ratiu

Azi trăim o Mioriță răsturnată, lumea, „gura de rai”, transformată într-o lume din ce în ce mai mercantilă și vanificanta, o lume a gândirii economice, cu omogenizarea, dispariția diferențelor, omogenizarea sexelor, a binelui și a râului, așa-zisul „global village”;  lumea virtuală care golește realitatea, pentru a o umple în loc cu „emoții” dozate de alții, în tentativa de colectivizare și dirijare a sentimentelor și gândirii oamenilor.  Revoluția română a fost o revoluție a jertfei mioritice, a tinerilor care au opus râului piepturile goale, care a dat, ciudat rod, o societate a corupției morale: ea a fost contrapusă „colhozului global”, atât sub sensul colectivistic al colhozului comunist, cât și al aceluia omologant, după o unică măsură, al popoarelor și al valorilor. Cine va recrea punctele cardinale, utopia paradisului mioritic? Noul Ierusalim? Poate ca Miorița, prin forța ei spirituală, ne va reda punctele cardinale și pe noi, cei rătăciți de noi, nouă înșine.
Citește tot rezumatul cărții Miorita... Altfel, moartea Mioriței, cea din urmă mioara, ar fi moartea noastră a tuturor.

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Miorita?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Miorita și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Miorita scrisă de Emil Ratiu. Miorita a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Miorita este editura IDEEA EUROPEANA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura IDEEA EUROPEANA aici. Cartea Miorita face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 368 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Miorita și, de asemenea, sperăm că autorul Emil Ratiu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde